Annonce

Annonce

Svar: Lussingesyge


10. august 2011

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Graviditet.

Kære MTT

Dejligt at graviditeten skrider stille og roligt fremad - det lyder som om at du har det godt og at I rigtig er begyndt at glæde jer :)

Hvis en gravid bliver smittet med lussingesyge kan det være problematisk for det ufødte barn, som kan udvikle blodmangel. Derfor er man meget opmærksomme på, hvorvidt gravide får denne sygdom.

Måske har du allerede haft sygdommen - det er i hvert fald vigtigt at du får dette undersøgt. Har du haft sygdommen, vil du ikke kunne få den igen.

Du kan have haft den som barn eller du kan have haft den som voksen, evt. smittet af dine øvrige børn - hos børn og voksne viser det sig ofte som feber og røde kinder (deraf navnet lussingesyge). Det er en helt almindelig sygdom som kun er problematisk for det ufødte barn - men også meget problematisk.

Hvis et af dine børn får sygdommen, så vil der være 50% risiko for at du bliver smittet. Hvis der er smitte i institutionen, vil der være 25% risiko for at du smittes og derfor anbefales det normalt at den gravide så ...


Annonce

... vidt muligt ikke opholder sig i institutionen - men det er jo svært, når man har børn der går der, som også kan tage smitten med hjem ...

Hvis det viser sig, at du ikke har haft sygdommen, så kan man tage blodprøver på dig indtil du skal føde, for hele tiden at holde øje med om du bliver smittet og så kan man derved holde øje med det ufødte barn og sætte ind med evt. behandling, hvis det er nødvendigt.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Jeg synes derfor du skal kontakte jeres læge for i første omgang at få konstateret hvorvidt du har haft sygdomme eller ej. Hvis du har haft den, kan du tage det roligt, hvis du ikke har haft den, så må du sammen med lægen vurdere om I skal holde jer hjemme de næste par uger eller om du kan sende dine børn i institution ...

Det er så vidt jeg ved sjældent at spædbørn smittes med lussingesyge, så risikoen for det lille barn er ikke så stor, når først barnet er født :)

Håber du kan bruge dette videre, rigtig meget held og lykke fortsat - og glæder mig til at høre, hvad det er for en lille størrelse I får :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om graviditet:

20. marts 2024 | Graviditet | 0 mdr.

Kantinemad på arbejdet

Hej Helen Først og fremmest tak for svar på mit tidligere spørgsmål, det...

Læs hele brevet og Helens svar


6. marts 2024 | Graviditet | 0 mdr.

Øjenbrynsfarve

Hej Helen Jeg er i uge 10, snart 11, og har farvet øjenbryn 1-2 gange om...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tænder

Der er stor forskel på, hvornår børn får deres første tænder. Nogle bliver født med en tand eller to. Andre er over et år før den første tand melder sig.

De fleste børn får dog deres første tænder omkring 6 mdr.´s alderen og vil have et komplet sæt tænder omkring 3 års alderen, dvs. 20 tænder.

Mange børn får ondt i gummerne, når tænderne bryder igennem. Her kan det hjælpe med en bidering, eller noget koldt at bide i f.eks. et stykke agurk. Skær en skive agurk på...

Læs mere i Babylex

Sygt barn

Det er altid svært at vurdere hvad et lille barn fejler, og er du i tvivl er det altid en god idé at kontakte lægen. Hellere en gang for meget end en gang for lidt.

De mest almindelige sygdomme hos børn er: Forkølelse, øjenbetændelse, mellemørebetændelse, lungebetændelse, maveinfektioner og skoldkopper.

Symptomerne er ofte: Manglende appetit, ondt i maven, opkastning og diarré samt feber.

Hvis det bliver nødvendigt at indlægge barent på sygehus er...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Mange tusinde tak for dit svar, jeg kan helt sikkert bruge det til noget!

Tak fra Karlas mor


Annonce