Annonce

Annonce

Svar: Gravid - hurtigt igen


6. juni 2011

Kategori:
Alder:
12 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Graviditet.

Kære kommende mor til 2

Hvor dejligt, stort tillykke med at du nu venter dig igen. Hvor er det dejligt for jer :)

Der er fordele og ulemper ved alt. Der er derfor også fordele og ulemper ved at få flere børn og få børn tæt på hinanden, og ved at få børn der er født med flere års mellemrum. Når børn bliver født tæt på hinanden, det vil sige med under 18 måneders mellemrum, så kalder man det pseudo-tvillinger.

Der er noget meget praktisk ved at få børn tæt på hinanden. De har ofte samme legekammerater, går i samme institution, de leger sammen, kan gå til sport sammen, kan bruge hinanden på forskellig vis. Det er for nogle forældre dejligt at ble-periode, nattevækning osv. kører på nogenlunde samme tid, inden for de samme år, - men det er naturligvis også rigtig hårdt og måske nogle gange hårdere end man forestiller sig ...

Samtidig er børnene jo aldersmæssigt ikke det samme sted og jo yngre de er, jo større er denne forskel naturligvis. Der er således stor forskel på at være 2½ år og være 3½-4 år, mere end den forskel, der vil være når de engang bliver 14 og 15 år eller 33 og 34 år:)

Det er hårdt at have to børn, som ikke er i stand til at klare sig selv, som skal have hjælp til alt. Modsat kan man så også sige, at det jo også kan være en fordel. Hvis den ældste ikke er mere end 17 måneder, som er tilfældet hos jer, så vil hun jo stadig være så lille at det vil være naturligt at gøre ting for hende og med hende. I vil derfor ikke kunne stille for store forventninger til hende, men er nødt til at give hende lige så meget opmærksomhed og hjælp ...


Annonce

... som tidligere. Man kan ikke sige "du må lige gå ud og tage din flyverdragt på" - for det kan hun ikke... så på den måde kommer man ofte ikke til at stille for store krav, selvom hun virker meget stor i forhold til den lille ny baby :)

Det svære omkring pseudotvillinger er ofte, hvis den yngste begynder at overhale den ældste - det ses især hvis den ældste er en dreng og den yngste er en pige eller hvis den ældste er meget stille og forsigtig og den yngste er meget stærk og stridbar ... Hos jer er der jo tale om at den ældste er en pige og det er slet ikke sikkert at det kommer til at give problemer - det må I se :)


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Når børn ligger aldersmæssigt tæt på hinanden, så er det vigtigt at være opmærksom på ikke at sammenligne og skabe konkurrence mellem de to: "Hvorfor kan du ikke spise lige så pænt som lillesøster, hun er jo yngre end dig"... Børn er forskellige og udvikler sig forskelligt og søskende er meget forskellige, selvom de har samme gener. De har hver deres styrker og kan naturligt ting på forskellige tidspunkter i deres liv og det er vigtigt ikke at sammenligne eller lave konkurrence :)

Du skal ikke give slip på din datter og der er masser af kærlighed til dem begge to. Det er helt fantastisk at opleve - vent, se og glæd dig! :) Netop fordi de er forskellige, så vil du elske dem hver især og der vil være masser af glæder ved at have de to tæt sammen. Også udfordringer, for det hører med til at have børn og især, at have flere børn - men bestemt også glæder.

Håber du kan bruge mine tanker lidt videre, fortsat held og lykke - og tillykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om graviditet:

16. oktober 2017 | Graviditet | 0 mdr.

Ømhed, prikken og stikken

Hej Helen, Jeg er gravid i uge 16 og har den sidste uges tid haft en...

Læs hele brevet og Helens svar


23. oktober 2017 | Graviditet | 15 mdr.

Negativ graviditetstest, men manglende mens

Hej Helen Jeg ved ikke om du kan komme med et bud på nedenstående spørgsmål,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tommelfinger

Allerede mens barnet ligger i mors mave under graviditeten øver det sig i at sutte på finger. Derfor er det ikke unaturligt at små børn ofte ses ligge og sutte på deres finger.

At sutte på tommelfinger har akkurat samme beroligende effekt som al anden sutten hos spædbørn. Suttebehovet er naturligt og må ikke undertrykkes, da det giver barnet en form for tryghed.

Det er dog stadig vigtigt at barnet får den opmærksomhed og tryghed som det har behov for og ikke kun...

Læs mere i Babylex

Angst hos børn

Børn vil i løbet af deres liv have perioder, hvor de er bange for forskellige ting. Man kan skelne lidt imellem frygt og angst. Barnet kan f.eks. blive bange for en stor hund der står og gør - her er der tale om frygt, og det kan være hensigtsmæssigt, fordi det er med til at holde barnet fra en situation, som måske kan være farlig.

Angst ligger lidt dybere og det kan f.eks. være når barnet ikke kan falde i søvn på grund af f.eks. tordenvejr. Når barnet oplever angst, så oplever...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Åhh, det er altså skønt at starte ugen med et svar fra dig ;) Tusind tak!

Og ha en rigtig god uge

Fra en førstegangs mor


Annoncer

Annonce