Annonce

Annonce

Svar: Vægttab under graviditet


25. marts 2011

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Graviditet.

Hej med dig

Jeg synes du skal tale med din læge, jordemoder eller en fødselslæge omkring hvorvidt det vil være okay at du taber dig, når du er gravid. Det er vigtigt at dit barn får den næring det har brug for og at et evt. vægttab sker kontrolleret og ikke for hurtigt ...

Ud fra det du fortæller, så lyder det som om at du mærker efter og overvejer meget, hvordan du nu spiser, drikker og dyrker motion. Helt overordnet kan man vel sige, at hvis vægttabet sker ved en sund kostomlægning og passende motion, så burde det ikke være usundt for barnet. Barnet har jo også brug for at du bruger dig selv fysisk (altså laver motion, der er passende for gravide) og at du spiser sundt og varieret.

MEN overvægtig lyder det altså ikke som om at du er ... Man betegnes som normalvægtig, når man har en BMI på mellem 18,5 og 24,9 og jeg synes man skal være påpasselig med at gå på kur, når man ikke er overvægtig og når man er ...


Annonce

... gravid.

Det anbefales normalt at man undgår vægttab i graviditeten, også hos meget overvægtige. Hvis man er meget overvægtig, anbefales i stedet at man forsøger at holde vægten, så vægtøgningen ikke bliver for stor under graviditeten og man henvises her til diætist.

Det er også sådan at graviditeter ikke ligner hinanden. Det kan godt være at du i denne graviditet naturligt vil tage mere på i starten og mindre til sidst - hvor det måske har været anderledes sidste gang. Det vil også ofte være sådan, at man bliver hurtigere stor, at livmoderen synes stor meget hurtigt, jo flere børn man har født, simpelthen fordi den har været udspilet før.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Jeg kan desværre ikke sige, hvad man vil råde dig til, men synes du skal drøfte det med din læge eller jordemoder :)

Og du må gerne give mig en tilbagemelding omkring, hvad besked og råd du får, så jeg og andre også kan blive lidt klogere :) Tak!

Fortsat held og lykke.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om graviditet:

16. oktober 2017 | Graviditet | 0 mdr.

Ømhed, prikken og stikken

Hej Helen, Jeg er gravid i uge 16 og har den sidste uges tid haft en...

Læs hele brevet og Helens svar


23. oktober 2017 | Graviditet | 15 mdr.

Negativ graviditetstest, men manglende mens

Hej Helen Jeg ved ikke om du kan komme med et bud på nedenstående spørgsmål,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Bleskift

Et nyfødt barn skal have skiftet ble ofte, i begyndelsen er det mellem 6 og 10 gange i døgnet.

Før bleskift er det rigtig godt, hvis man har samlet de ting man skal bruge sammen, så det er klar: vaskefad, vaskeklude, rene bleer, håndklæde, undertøj osv.

Spæde børn kan ikke lide at få alt tøjet af, så når bleen skal skiftes, så vil dit barn være mere rolig, hvis du lader det beholde noget af tøjet på imens. Det er derfor smart med bodystockings og lignende som kan...

Læs mere i Babylex

Graviditet uden for livmoderen

Graviditet uden for livmoderen er en meget alvorlig graviditetskomplikation, der optræder i ca 2 procent af alle graviditeter.

Det er forbundet med stor risiko for moderens liv og det er ikke muligt at gennemføre en sådan graviditet. Ofte er der faktisk heller ikke tale om et rigtigt foster, og dermed ikke om en rigtig graviditet.

Spiral udgør en risiko for at man bliver gravid uden for livmoderen. Derudover kan det spille ind, hvis man tidligere har haft...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

1000 tak for dine altid gode råd, det har virkelig hjulpet os til at få styr på hverdagen.

Tak fra mor til dreng på 5 måneder.


Annoncer

Annonce