Annonce

Annonce

Svar: Trivsel


16. august 2017

Kategori:
Alder:
15 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Lise

Tak for dit brev :)

Det anbefales, at din dreng tilbydes 350 ml mælk eller mælkeprodukt dagligt. Det bør være letmælk og neutral sødmælksyoghurt, A38 eller tykmælk, så længe han er under 2 år, og det er godt at undgå produkter med frugt på grund af det ofte høje sukkerindhold.

Det lyder rigtig fint med de ca. 2 dl. mælk dagligt. Derudover kan I tilbyde ham en portion surmælksprodukt, og så er han dækket fint ind. Det er også rigtig godt, hvis du kan give ham ost, som også er en vigtig kilde til kalk. Derudover får han naturligt kalk via maden, hvis han spiser varieret.

Med hensyn til dit arbejde, hvor du rejser 3-5 dage om måneden, så er det naturligt svært for jeres dreng, når du pludselig ikke er hjemme. Han forstår ikke, hvor du er. Han er stadig for lille til at forstå, hvad det egentlig betyder, at du er på arbejde, og han kan heller ikke forholde sig til tid, så han ved ikke, hvornår du kommer hjem og han er for lille til at forstå en forklaring om, at du kommer hjem igen på søndag eller om 4 dage...

Det kan naturligvis godt hænge sammen med, at han derfor bliver ked af det, når du går fra ham nu, - fordi han har svært ved at skelne om du går for at tage på arbejde, eller m du går, fordi du skal på toilettet.. han mærker bare, at du går. Men når det er sagt, så betyder dog ikke, at det skader ham, at du er på arbejde og nogle gange væk et par dage af gangen.

Mange forældre må rejse i forbindelse med deres arbejde. Nogle rejser få dage af gangen, andre er væk i længere tid. Nogle børn har forældre, der sejler, arbejder på boreplatforme, er udsendt som soldat osv. og derfor væk hjemme fra i længere tid af gangen - og de fleste familier får det til at fungere.

Det er sådan, at børn har brug for forskellige tilknytningspersoner, omsorgspersoner. Og børn har primære omsorgspersoner og sekundære omsorgspersoner. De primære er ofte mor og far, de sekundære er f.eks. bedsteforældre, en pædagog i vuggestuen osv. Det er ...


Annonce

... vigtigt, at barnet har flere voksne, som barnet kan knytte sig til. Det er vigtigt, at jeres dreng har sin far, at han har en primær voksen hos sig, når mor ikke er hjemme, og det er vigtigt, at jeres dreng har en bedsteforældre eller en pædagog, der kan træde til, være der for ham, støtte ham osv. når mor og far ikke er der.

Og det er netop vigtigt, at far er der for jeres dreng, når du rejser. At I ikke begge forsvinder fra ham, men at far er der til at give ro og tryghed. Jeres dreng vil måske nogle gange spørge efter dig, eller virke til at lede efter dig, og her kan far så sætte ord på, berolige og betrygge "mor kommer igen", "mor er på arbejde", så det både er legalt at savne dig, men så han også hører, at du ikke er forsvundet helt. Og så vil være være der til at dække hans helt basale behov for netop nærhed, tryghed, ro, og sikre hverdagen stadig er så ens som muligt, selvom mor ikke er hjemme. Så det er okay, at du ikke er der :)

Nogle børn kan godt reagerer med at afvise den forældre, der har været væk. Så når du kommer hjem efter 3-5 dage og bare rigtig gerne vil give ham et knus, så skubber han dig måske væk eller løber sin vej. Det er helt normalt. Det er ligesom måden han fortæller dig, at han faktisk ikke synes det var så rart, at du pludselig forsvandt. Det bedste du kan gøre er dog at tage det helt roligt og vise ham, at du er den samme, som du plejer at være, og at du er der for ham, er tilgængelig for ham igen. Det er vigtigt, at du virker imødekommende og glad, og ikke trækker dig, fordi du bliver ked af det og føler dig afvist, men at du holder lysten og viser ham "jeg vil dig rigtig gerne".


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 19. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Hillerød

Tirsdag 20. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Herlev

Tirsdag 10. apr.: Sådan får du dit barn til at sove, Gentofte bibliotekerne

Se flere foredrag med Helen ...


Det er vigtigt, at når han er parat til din fysiske kontakt, at du så giver ham lidt flere kram, lidt mere fysisk kontakt og nærhed, så han får sit mor-depot tanket ekstra godt op, så han har noget at tære af, når I atter er adskilt :)

Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre - og at det også giver lidt ro :)

Rigtig meget held og lykke!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

20. september 2017 | Diverse | 15 mdr.

Vuggestueopstart

Hej Helen, Vi henvender os da vi godt kunne bruge dit besyv ifht vores...

Læs hele brevet og Helens svar


19. oktober 2017 | Diverse | 13 mdr.

13 måneder og tandbørstning

Kære Helen, Tak for dine tidligere svar med putning og søvn - min nu 1...

Læs hele brevet og Helens svar


6. oktober 2017 | Diverse | 3 år, 2 mdr.

Sut, sutteflaske, juniorseng

Kære Helen. Vi har fået samlet os et par hængepartier sammen ift. vores...

Læs hele brevet og Helens svar


30. september 2017 | Diverse | 3 år, 1 mdr.

Skal vi lave en nummer 2?

Hej Helen. Jeg er sådan i tvivl om min kæreste og jeg skal satse på at få...

Læs hele brevet og Helens svar


24. oktober 2017 | Diverse | 16 mdr.

Stadig ked af det i dagpleje og øreproblemer

Kære Helen Jeg skrev til dig for godt halvanden måned siden fordi min lille...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Faderskab

Hvis det lille barns forældre er gift, så går myndighederne ud fra, at manden automatisk er far til barnet, og en faderskabssag er unødvendig.

Hvis manden ikke vil vedkende sig faderskabet, bliver sagen behandlet i Statsamtet, hvor man først prøver at tale sig til rette. I sidste ende kan der blive tale om en retssag, hvor man ved hjælp af blodprøver forsøger at fastslå, hvem barnets far er.

Hvis moderen ikke ønsker at fortælle, hvem barnets far er, kan hun blive...

Læs mere i Babylex

Kræsenhed

Når barnet er kommet i gang med skemaden, så er det meget vigtigt at introducere så meget forskelligt af familiens mad som muligt.

Når barnet først er blevet 1 år, så er appetitten og lysten til at smage noget nyt ikke særlig stor.

Prøv altid at servere det samme for barnet som I selv spiser og se altid ud som om I nyder maden. Lad være med at vise barnet for meget interesse, men lad det spise uden at presse det.

I må respektere at der er noget mad,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Ja, så sætter jeg mig endelig ned og skriver et brev til dig :o)

Jeg har fulgt med i din fantastiske brevkasse fra før min datter, på snart 11 mdr, blev født og har tit kunne bruge et råd på vejen af dig, men det er som sagt først nu, at jeg får sat mig ned og skriver selv. Købte endda også din bog, selvom den (desværre) først udkom da min datter vist var ved at være en 4-5 måneder ;o) Ja, jeg betegner mig faktisk som lidt af en fan, he-he ;o)

Mange hilsner (og ja, jeg har altså også lyst til at give et knus) fra "Mor"


Annoncer

Annonce