Annonce

Annonce

Svar: Trivsel


16. august 2017

Kategori:
Alder:
15 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Lise

Tak for dit brev :)

Det anbefales, at din dreng tilbydes 350 ml mælk eller mælkeprodukt dagligt. Det bør være letmælk og neutral sødmælksyoghurt, A38 eller tykmælk, så længe han er under 2 år, og det er godt at undgå produkter med frugt på grund af det ofte høje sukkerindhold.

Det lyder rigtig fint med de ca. 2 dl. mælk dagligt. Derudover kan I tilbyde ham en portion surmælksprodukt, og så er han dækket fint ind. Det er også rigtig godt, hvis du kan give ham ost, som også er en vigtig kilde til kalk. Derudover får han naturligt kalk via maden, hvis han spiser varieret.

Med hensyn til dit arbejde, hvor du rejser 3-5 dage om måneden, så er det naturligt svært for jeres dreng, når du pludselig ikke er hjemme. Han forstår ikke, hvor du er. Han er stadig for lille til at forstå, hvad det egentlig betyder, at du er på arbejde, og han kan heller ikke forholde sig til tid, så han ved ikke, hvornår du kommer hjem og han er for lille til at forstå en forklaring om, at du kommer hjem igen på søndag eller om 4 dage...

Det kan naturligvis godt hænge sammen med, at han derfor bliver ked af det, når du går fra ham nu, - fordi han har svært ved at skelne om du går for at tage på arbejde, eller m du går, fordi du skal på toilettet.. han mærker bare, at du går. Men når det er sagt, så betyder dog ikke, at det skader ham, at du er på arbejde og nogle gange væk et par dage af gangen.

Mange forældre må rejse i forbindelse med deres arbejde. Nogle rejser få dage af gangen, andre er væk i længere tid. Nogle børn har forældre, der sejler, arbejder på boreplatforme, er udsendt som soldat osv. og derfor væk hjemme fra i længere tid af gangen - og de fleste familier får det til at fungere.

Det er sådan, at børn har brug for forskellige tilknytningspersoner, omsorgspersoner. Og børn har primære omsorgspersoner og sekundære omsorgspersoner. De primære er ofte mor og far, de sekundære er f.eks. bedsteforældre, en pædagog i vuggestuen osv. Det er ...


Annonce

... vigtigt, at barnet har flere voksne, som barnet kan knytte sig til. Det er vigtigt, at jeres dreng har sin far, at han har en primær voksen hos sig, når mor ikke er hjemme, og det er vigtigt, at jeres dreng har en bedsteforældre eller en pædagog, der kan træde til, være der for ham, støtte ham osv. når mor og far ikke er der.

Og det er netop vigtigt, at far er der for jeres dreng, når du rejser. At I ikke begge forsvinder fra ham, men at far er der til at give ro og tryghed. Jeres dreng vil måske nogle gange spørge efter dig, eller virke til at lede efter dig, og her kan far så sætte ord på, berolige og betrygge "mor kommer igen", "mor er på arbejde", så det både er legalt at savne dig, men så han også hører, at du ikke er forsvundet helt. Og så vil være være der til at dække hans helt basale behov for netop nærhed, tryghed, ro, og sikre hverdagen stadig er så ens som muligt, selvom mor ikke er hjemme. Så det er okay, at du ikke er der :)

Nogle børn kan godt reagerer med at afvise den forældre, der har været væk. Så når du kommer hjem efter 3-5 dage og bare rigtig gerne vil give ham et knus, så skubber han dig måske væk eller løber sin vej. Det er helt normalt. Det er ligesom måden han fortæller dig, at han faktisk ikke synes det var så rart, at du pludselig forsvandt. Det bedste du kan gøre er dog at tage det helt roligt og vise ham, at du er den samme, som du plejer at være, og at du er der for ham, er tilgængelig for ham igen. Det er vigtigt, at du virker imødekommende og glad, og ikke trækker dig, fordi du bliver ked af det og føler dig afvist, men at du holder lysten og viser ham "jeg vil dig rigtig gerne".


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Det er vigtigt, at når han er parat til din fysiske kontakt, at du så giver ham lidt flere kram, lidt mere fysisk kontakt og nærhed, så han får sit mor-depot tanket ekstra godt op, så han har noget at tære af, når I atter er adskilt :)

Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre - og at det også giver lidt ro :)

Rigtig meget held og lykke!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

ProduktnyhederLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

25. juli 2017 | Diverse | 1 mdr.

Ondt i maven - 1 måned

Hej Helen Denne gang drejer det sig om lillesøster :) Hun er nu 3 uger...

Læs hele brevet og Helens svar


1. september 2017 | Diverse | 5 år

I tvivl om fødselsdag

Hej Helen! Jeg er ny her, men skriver allerede mit andet spørgsmål samme...

Læs hele brevet og Helens svar


29. juli 2017 | Diverse | 3 år, 2 mdr.

Nødpasning

Hej Helen Vores datter er 3 år og 2 måneder. Nødpasning i forbindelse med...

Læs hele brevet og Helens svar


19. juli 2017 | Diverse | 3 mdr.

Lære at tage sutten

Hej Helen. Tusind tak for dit svar og ikke mindst den hurtige respons tid....

Læs hele brevet og Helens svar


1. september 2017 | Diverse | 14 mdr.

Svær opstart i dagpleje

Kære Helen Jeg skriver for at få dit råd til hvordan vi bedst kan vænne min...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Slå

Det er forbudt ved lov at slå sit barn. Den såkaldte revselsesret blev afskaffet af Folketinget i 1997. At slå sine børn er således en ulovlig måde at opdrage på - og det gælder også "dask over fingrene", hvis det lille barn piller ved noget det ikke må. Et barn der bliver slået vil føle sig mindre værd.

Et barn der bliver slået er udsat for fysisk vold. Det kan være at barnet får en lussing, en endefuld, at barnet bliver sparket, rusket, brændt med cigaretter eller lignende....

Læs mere i Babylex

Strømper

Strømper skal passe til barnets fod og gerne være en lille smule længere.

Til de spæde børn, kan man købe frotté strømper som er dejligt bløde og med næsten ingen elastik og dermed ikke noget, som strammer.

Strømper kan være af uld, bomuld eller af et blandingsprodukt og det kan være en god idé at medtænke, hvad materiale du vælger at købe strømper i. Til børn der sveder meget, kan uld være en fordel. Det samme gælder om vinteren, hvis dit barn f.eks. skal have...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for en vidunderlig website - du gør virkelig et fantastisk stykke arbejde.

Karina, mor til dreng 5 måneder


Annoncer

Annonce