Annonce

Annonce

Svar: Nødpasning


28. juli 2017

Kategori:
Alder:
3 år, 2 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev :)

Hvor er det synd, at jeres datter er så ked af det, hver gang hendes vanlige institution lukker.. og det lyder som om, at det sker ret tit? Som om at I har oplevet det flere gange...

Er det ikke sådan, at hvis institutionen lukker, så sker det i forbindelse med ferieperioder, altså på de tidspunkter, hvor skolerne normalt også holder ferie eller har faste fridage? Jeg tænker, at det vil være rigtig godt, hvis I måske kan få at vide i god tid, hvornår institutionen lukker, så I selv kan planlægge at holde ferie på disse tidspunkter, så hun helt kan undvære at skulle i en anden institution.

Det er rigtig godt, at du lige nu har barsel, og det er bestemt den rigtige beslutning at lade hende blive hjemme fra institutionen i de uger, der er lukket. Så I lige nu holder sommerferie sammen og udnytter, at du har den mulighed og kan give hende den ekstra frihed. Når du starter arbejde igen, så må I forsøge at planlægge jer ud af det. Hvis I ikke kan holde fri, så kan der måske være bedsteforældre eller andre, som vil tage over og være der for hende de dage, så hun stadig oplever det okay.

Jeres datter protesterer over institutionalisering.. at hun bliver flyttet til en institution, som hun slet ikke bryder sig om. Du fortæller, at hun ikke kender de voksne, den ene pædagog, som hun kender lidt fra sin vanlige institution er ikke i samme afdeling, som jeres datter, hun er ikke tryg ved stedet, ved huset, nye børn og voksne... Det er klart, at hun reagerer. Det er et sundhedstegn, at hun reagerer, og jeg synes det er rigtig synd, at hun sættes i denne situation. Jeg synes det er synd for alle børnene, hvis det er sådan man normalt gør... Jeg bliver oprigtigt ked af at høre, hvis det er sådan det foregår - at man lukker ...


Annonce

... institutioner og sender børn ud i andre institutioner i dage eller uger, uden egentlig at tænke på børnene. Jeg er med på, at der i dagplejen også er gæstedagplejer, men her forsøger man dog så vidt jeg ved, at give børnene en gæstedagpleje, som de kender fra legestuen og som dagplejer måske har besøgt nogle gange før ferie, netop for at skabe trygge rammer for børnene... det er i hver fald sådan, at det bør være, hvis det skal være...

Du kan naturligvis ikke ændre på de beslutninger, der er tage i kommunen om at ferielukke institutioner.. men hvad kan du så...? Hvis ikke du har mulighed for at holde din datter hjemme i de dage/uger, hvor institutionen lukker, så tænker jeg, at der ligger en pædagogisk opgave i at gøre hende tryg ved stedet. Det er vigtigt, at man prioritere at hjælpe hende ind af døren. Du kan naturligvis forsøge at forberede hende ved at besøge institutionen nogle gange før hun skal være der, og være der sammen med hende, så hun oplever stedet og at du synes, det er okay... så hun kan spejle sig i dig. Men pædagogerne har også et særligt ansvar for at gøre "feriebørnene" trygge ved det voldsomme skift, som det naturligt vil være for dem. Hun kan ikke være det eneste barn, som reagerer...


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Jeg kan godt forstå, at det gør ondt i din mave, når du skal forlade en pige, som bliver så ked af det. Det gør også ond i mig :) Og jeg synes, at det er vigtigt, at I forsøger at lytte til dette, lytte til hende, så hun får en følelse af, at I netop lytter. Derfor er det godt, hvis I fremadrettet kan forsøge at minimere hendes behov for at være i en institution, som hun tydeligvis ikke bryder sig om, minimere hendes behov for skift i hverdagen, skift mellem forskellige verdener, som naturligt er svært for hende...

Jeg håber, at du kan bruge disse tanker lidt videre :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

25. juli 2017 | Diverse | 1 mdr.

Ondt i maven - 1 måned

Hej Helen Denne gang drejer det sig om lillesøster :) Hun er nu 3 uger...

Læs hele brevet og Helens svar


1. september 2017 | Diverse | 5 år

I tvivl om fødselsdag

Hej Helen! Jeg er ny her, men skriver allerede mit andet spørgsmål samme...

Læs hele brevet og Helens svar


18. august 2017 | Diverse | 15 mdr.

Trivsel

Kære Helen Jeg har et par spørgsmål vedr trivsel. Min søn på næsten 1,5...

Læs hele brevet og Helens svar


19. juli 2017 | Diverse | 3 mdr.

Lære at tage sutten

Hej Helen. Tusind tak for dit svar og ikke mindst den hurtige respons tid....

Læs hele brevet og Helens svar


1. september 2017 | Diverse | 14 mdr.

Svær opstart i dagpleje

Kære Helen Jeg skriver for at få dit råd til hvordan vi bedst kan vænne min...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Portions størrelse

Det er meget forskelligt hvor meget det enkelte barn spiser. Nogle børn spiser meget og andre mindre. Der er også forskel på børns appetit, som kan svinge alt efter tidspunktet på dagen.

Et barn som får mælk har behov for ca 1/6 af sin vægt i døgnet. Det vil sige at et barn som vejer 3600g vil have behov for ca 600ml mælk på det døgn. I takt med at barnet vokser og vægten øges, så øges indtaget af mælk også.

Når børn begynder med skemad, så vil der i første omgang...

Læs mere i Babylex

Vitaminer

Sundhedsstyrelsen anbefaler følgende vitaminer:

- D-vitamin gives fra barnet er 14 dage til det er et år. D-vitamin er med til at styrke barnets knogler. Der gælder specielle regler for D-vitamin til børn med mørk hud.

- Jern-dråber gives fra barnet er 6 mdr. til 1 år. Med mindre barnet får minimum 400 ml. Modermælkserstatning daglig. Jern medvirker til dannelsen af de røde blodlegemer og styrker barnets immunforsvar.

- K-vitamin skulle tidligere...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak! Jeg bliver simpelthen nødt til at fortælle dig, hvor stor en omvæltning dit seneste svar har gjort for vores familie.

Med min korte beskrivelse af vores liv, har du simpelthen set noget vi ikke har set; at hele vores dag bare er en lang irettesættelse af vores søn. Vi var simpelthen kommet ind i en skæld-ud-spiral; skæld-ud medfører mere skæld-ud. Vi blev opmærksomme på at vi begge to tog en dyb indånding inden vi gik ind af hoveddøren, for nu vidste vi skulle ind og skælde ud. Frygteligt, at vi ikke har kunne se at det ikke var en umulig unge, men en umulig måde at tackle ham på!

Så vi besluttede i samme øjeblik vi læste dit brev at vi kun ville snakke med vores søn og slet ikke skælde ud. Selvom det kræver lidt tålmodighed, så er det bare helt vildt hvad det har gjort. Han har simpelthen været så sød og vi har hygget os så meget de seneste dage. Han er selvfølgelig ikke et dydsmønster:-) men måden vi tackler det på nu er, gør at konflikten er lynhurtigt overstået og der bliver færre af dem.

Vi er jo i virkeligheden en familie med stort overskud, med et nært og følsomt forhold til vores drenge. Vi er bare kørt ud af et helt forkert spor og det var dig der skulle åbne vores øjne.

Tusind tak, Helen! Også en hilsen fra min mand, som iøvrigt sidder med tårer i øjnene hver gang han læser svar fra dig :-)

Med venlig hilsen
En familie på fire


Annoncer

Annonce