Annonce

Annonce

Svar: Lære at tage sutten


18. juli 2017

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Cecilie

Tak for dit brev og dejligt at høre, at du kunne bruge mit sidste svar - og tusind tak for dine søde ord:)

Det er helt fint, hvis jeres dreng vil tage imod MAM sutten, også selvom den egentlig er beregnet til ældre børn. Det vigtigste er, at han accepterer sin sut :)

Der findes et utal af modeller, former og materialer. Og det kan være lidt en jungle at finde en sut, som barnet vil acceptere. Meget brystglade børn vil nogle gange acceptere en elastisk sut mere end end "hårdere model", men også her findes der forskellige muligheder. Man kan godt købe elastiske sutter lavet i silikone, men ellers kan man også forsøge sig med sutter i latex, som ofte vil være blødere. Nogle børn foretrækker helt runde modeller, andre anatomisk formede, du kan også købe sutter med betegnelsen "closer to nature", "ortodontisk" eller lignende, som kan være et forsøg værd.

Og så er det også nogle gange en god idé at forsøge sig med den model man kan købe i nærmeste supermarked eller børneudstyrsforretning, fordi det så er let at få fat i en ny, når det er tid til at udskifte sutten.

Så.. prøv jer lidt frem, du kan stadig forsøge med nogle af de forskellige modeller I har investeret i, og hvis du fornemmer, at det måske godt kan fungere med MAM sutten, så hold fast i den.

Det er ofte en god idé at tilbyde sutten, efter at han har spist, fordi han der stadig er inde i sutterytmen og ofte netop vil have glæde af at sutte, uden at få mælk i maven. Det at sutte giver ro i maven, uden at der kommer mere mad eller luft med ned. Så at afslutte et måltid med en sut er en god idé.

Det kan også være en god idé at forsøge med sutten, når han sover, fordi han i søvne måske vil acceptere den mere, når han ikke er bevidst om, hvad det egentlig er, du putter i munden på ham...

Det er derimod ofte svært at få ham til at tage imod sutten, hvis han er meget ked af det, og I ...


Annonce

... forsøger at give den som trøst. Den kan ofte først bruges på denne måde, når han har vænnet sig til at berolige sig med den efter et måltid og dermed er begyndt at acceptere den i munden... ellers vil en sut kun gøre ham mere frustreret og mere ked af det.

Det kan ofte være en god idé at trække en stofble igennem suttens ring. Stofbleen kan dufte af dig, så det minder lidt om at ligge i din favn. Og så kan stofbleen være med til at holde sutten i munden, fordi den støtter sutten, når han ligger på ryggen og med hovedet drejet til siden. Så stofbleen kan altså erstatte din hånd lidt, så han på den måde lærer at holde sutten selv på sigt.

Ellers er det lige nu rigtig fint, at du hjælper ham med at holde sutten i munden og støtte sutten med din hånd. Naturligvis ikke presse ham til at tage imod sutten, hvis han er ked af det og protesterer voldsomt, hans grænser skal naturligt respekteres, men du må gerne støtte sutten, så han ikke med det samme får den spyttet ud, men når at finde ud af, at han rent faktisk kan sutte på den, og det måske er meget rart... Det skal netop være rart, ellers dur det ikke. Og hvis hans brækrefleks stimuleres, så skal han ikke have den.


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Sutten bør heller ikke være for tør, så det kan være en god idé at dyppe den i lidt udmalket mælk eller i lidt kogt afkølet vand, før han får den tilbudt. Du må ikke dyppe sutten i sukker eller lignende... Nogle børn har glæde af, hvis man drypper 1-2 ml kogt afkølet vand ind i mundvigen samtidig med at man giver dem sutten. Du kan købe 1 og 2 ml sprøjter på apoteket.

Andre børn har glæde af at man stimulerer deres kinder lidt, holder med fingrene på kinderne eller prikker let på kinderne, for på den måde at få barnet til at sutte og dermed tage fat omkring sutten, holde vakuum. Det kan være med til at "vække musklerne lidt"...

Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre, rigtig meget held og lykke fortsat :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

25. juli 2017 | Diverse | 1 mdr.

Ondt i maven - 1 måned

Hej Helen Denne gang drejer det sig om lillesøster :) Hun er nu 3 uger...

Læs hele brevet og Helens svar


1. september 2017 | Diverse | 5 år

I tvivl om fødselsdag

Hej Helen! Jeg er ny her, men skriver allerede mit andet spørgsmål samme...

Læs hele brevet og Helens svar


18. august 2017 | Diverse | 15 mdr.

Trivsel

Kære Helen Jeg har et par spørgsmål vedr trivsel. Min søn på næsten 1,5...

Læs hele brevet og Helens svar


29. juli 2017 | Diverse | 3 år, 2 mdr.

Nødpasning

Hej Helen Vores datter er 3 år og 2 måneder. Nødpasning i forbindelse med...

Læs hele brevet og Helens svar


1. september 2017 | Diverse | 14 mdr.

Svær opstart i dagpleje

Kære Helen Jeg skriver for at få dit råd til hvordan vi bedst kan vænne min...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Colostrum (råmælk)

Colostrum er navnet på den mælk der dannes i brystet umiddelbart efter fødslen. Dette kaldes også råmælk og alle kvinder vil danne råmælk, også selvom de føder for tidligt.

Råmælken er meget proteinrig og indeholder antistoffer som er med til at bekytte barnet mod sygdomme og beskytte imunforsvaret. Antistofferne beskytter mod sygdomme ved at beklæde tarmsystemet indvendigt, så bakterier mv. trænger ind i tarmen.

Colostrum er fed og gullig. Den kommer i små...

Læs mere i Babylex

Bedsteforældre

Det er dejligt at have bedsteforældre og for de fleste børn og børnefamilier spiller bedsteforældrene en stor rolle.

Bedsteforældre kan være ressourcepersoner, der træder til og hjælper jer i hverdagen med de praktiske opgaver. De vil ofte også gerne hjælpe med børnepasning, hvis I forældre har brug for lidt tid for jer selv.

Børn har glæde af at kende deres bedsteforældre, det er vigtigt for børn at kende deres historie og det er dejligt for dem at have...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dit svar sidst. Jeg sprang ned og købte din bog "Sådan får du dit barn til at sove!" Den har virkelig hjulpet mig på rette vej. Det er en fantastisk bog.

Jeg kan virkelig mærke et meget større overskud ved at have forstået, at min søn bare mangler den tryghed i at være tæt på mig og mærke de vuggende bevægelser. Det hang mig langt ud af halsen før bare at tænke på det var puttetid. Nu glæder jeg mig faktisk, ved tanken om at min søn jo elsker at lægge i mine arme og putte, og at jeg kan lægge ham fra mig UDEN han sover, og han bare falder i søvn :)

Elias har trods kolik aldrig haft en nat hvor han ikke har sovet, så det gik lige op for mig at de søvnproblemer jeg troede han havde, slet ikke er så slemme. Hvis der da overhovedet er et problem!

Hilsen mor til Elias, 4 måneder.


Annoncer

Annonce