Annonce

Annonce

Svar: Institutionsskift - 2 år, 1 mdr.


5. juli 2017

Kategori:
Alder:
2 år, 1 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev og tanker :)

I ved, hvad I har, og ikke hvad I får... Og lige nu har I en dreng, der trives godt i sin vuggestue. Han er glad for stedet, glad for de voksne og børnene. Det er trygt og dejligt for ham at være der, og han trives. Derfor synes jeg umiddelbart, at I skal lade ham blive i vuggestuen, hvor han er - indtil videre.

Når lillesøster kommer, vil det sandsynligvis være svært nok for ham at skulle finde sin nye rolle som storebror og skulle finde ud af at dele mor og far med en lille ny - så han vil have glæde af, at hverdagen ikke ændrer sig mere end højst nødvendigt. Og derfor have stor glæde af at være i den institution, som han kender og er tryg ved. Faktisk kan vuggestuen nogle gange fungere som et frirum for ham, når alt derhjemme ændrer sig, kan det være dejligt at komme af sted og netop være et sted, hvor alt er som det plejer at være. Så lad ham være i vuggestuen i den periode :)

Hvis I kan få det till at hænge sammen i hverdagen, så tænker jeg, at det vil være det mest naturlige, at lade ham skifte institution, når han skal i børnehave. Måske kan I tilmed finde en god integreret institution, hvor han og lillesøster kan gå sammen, så hun kan være i vuggestuen, og han kan være i børnehaven. Det kan gøre hverdagen lettere for jer, når din barselsorlov slutter...

Det kan derfor være en god idé at undersøge muligheden for forskellige institutioner, hvor I bor og tale med pladsanvisningen om, hvorvidt man kan tage hensyn til søskende. Det kan naturligvis også være en overvejelse værd at vælge en institution, der ligger i jeres skoledistrikt, da du har et ønske om, at han gerne må lære nogle af børnene i området at kende, før han skal starte i skole :) Det er dog ikke det vigtigste. ...


Annonce

... Børn lærer meget hurtigt deres nye klassekammerater at kende, og der er ingen der siger, at vennerne fra børnehave fortsat er venner i skolen, ofte går det ikke sådan :)

Lige nu må det dog prioriteres, at han er glad og tryg i hverdagen. Hans behov for at lege med andre børn kommer rigtigt til udtryk med den alder, han har nu og i tiden frem. Han vil begynde at bruge andre børn mere og mere bevidst, og det vil være rigtig dejligt for ham at lege med børn, som han kender og er tryg ved. Og med en god base, en god ballast på denne måde, så vil han være mere parat til at starte i børnehave, når tiden så er til det - og der kommer her et naturligt skift for flere af børnene, som I naturligt så kan udnytte.


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


I forbindelse med at vi flytter, så kan det naturligvis ofte ikke undgås, at børn også skal skifte institution, det hører med, og det tager de som udgangspunkt ikke skade af - men hos jer er der ikke tale om, at han behøver at skifte. I kan godt lade ham være i den nuværende institution og give ham den ro i hverdagen, og det lyder som et dejligt valg for ham. Og så skifte til en børnehave tættere på, hvor I bor og hvor lillesøster måske kan gå i samme hus... De fleste børn skifter til børnehave, når de er mellem 2 år og 10 måneder og så 3 år gamle - og det lyder som om, at det kan kommer til at passe rigtig fint med din barsel og at lillesøster også skal starte institution...

Jeg vil i øvrigt anbefale dig meget min bog "Ha en god dag, skat", som jeg har skrevet sammen med Erik Sigsgaard, der er børneforsker. Den handler netop om, hvordan vi vælger det rette dagtilbud, sikrer barnet en god dag, kommunikerer med de voksne, hvad vi gør, når barnet skal skifte institution osv.

Håber du kan bruge dette videre, rigtig meget held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

25. juli 2017 | Diverse | 1 mdr.

Ondt i maven - 1 måned

Hej Helen Denne gang drejer det sig om lillesøster :) Hun er nu 3 uger...

Læs hele brevet og Helens svar


1. september 2017 | Diverse | 5 år

I tvivl om fødselsdag

Hej Helen! Jeg er ny her, men skriver allerede mit andet spørgsmål samme...

Læs hele brevet og Helens svar


18. august 2017 | Diverse | 15 mdr.

Trivsel

Kære Helen Jeg har et par spørgsmål vedr trivsel. Min søn på næsten 1,5...

Læs hele brevet og Helens svar


29. juli 2017 | Diverse | 3 år, 2 mdr.

Nødpasning

Hej Helen Vores datter er 3 år og 2 måneder. Nødpasning i forbindelse med...

Læs hele brevet og Helens svar


1. september 2017 | Diverse | 14 mdr.

Svær opstart i dagpleje

Kære Helen Jeg skriver for at få dit råd til hvordan vi bedst kan vænne min...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Babymassage

Babymassage er en systematisk blød og blid form for massage, som oprindeligt stammer fra Indien. Nogle børn nyder at få babymassage, hvor andre børn ikke bryder sig særlig meget om det.

De fleste forældre vil, uden at tænke over det, naturligt have lyst til at kærtegne og berøre deres lille barn. Følg din egen lyst til hvad du og barnet godt kan lide. Børn har bedst af at blive rørt på en måde, hvor det er barnets reaktioner og signaler der er styrende.

Børn har...

Læs mere i Babylex

Undertøj

Bomuld er behageligt, suger sved og kan vaskes ved høj temperatur. Det er en stor fordel så længe børn bruger ble, hvor det ikke kan undgås at der af og til kommer urin og afføring i undertøjet.

I vinterhalvåret kan det være en fordel at vælge undertøj af uld, da det varmer mere. Vær opmærksom på hvilken type uldundertøj du vælger. Noget uld kradser, hvor andet er meget mere blødt og behageligt.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Endnu engang ros til dig. Det varmer virkelig mit hjerte at læse dine svar til andre. Din grundighed tåler ingen sammenligning og findes ikke hos mange andre! Mange forældre og børn kan prise sig lykkelig for at have dig!

Glæder mig til at læse din bog.

Mange varme hilsner fra
Sophus og mor


Annoncer

Annonce