Annonce

Annonce

Svar: Stort suttebehov


23. maj 2017

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Christine

Tak for dit brev - og velkommen til :)

Nogle børn har et meget stort suttebehov, og her kan det være rigtig dejligt med en sut - men det er ikke alle børn, som vil sutte på en sut, de foretrækker den ægte vare:)

Det er rigtig godt, at I har forsøgt med lidt forskellige modeller, for sutter har meget forskellig størrelse, forskellig form, forskellig længde, og det har også noget at sige, om sutten er lavet af silikone eller naturgummi. Og hvad barnet foretrækker afhænger helt af barnets mund, - nogle børn har en bred tunge, andre en smal tunge, nogle skal have en kort sut, andre en lang, nogle børn har en høj gane, andre har behov for en rund sut, atter andre sutter bedre på en flad model... I er derfor nødt til at forsøge jer lidt frem og se om I kan finde noget, der kan hjælpe hende.

I må gerne holde sutten ved hendes mund med jeres hænder, så I på den måde hjælper hende med at holde den i munden. Nogle gange kan det hjælpe, hvis I kan trykke hende blidt på kinderne fordi I så får sat lidt gang i sutterefleksen, så hun begynder at sutte på sutten og finde ud af, at det er ret rart...

Nogle gange kan det være en god idé at skylle sutten vand, så den er fugtig, når hun får den i munden eller I kan give hende lidt kogt vand med en 1 ml sprøjte ind i munden sammen med sutten, så hun synker lidt vand samtidig med at hun får den, det kan også gøre, at hun holder vakuum og begynder at bruge den lidt mere rigtigt. I bør ikke dyppe ...


Annonce

... sutten i sukker eller lignende, som man anbefalede i gamle dage!

I kan prøve at trække en stofble igennem suttens ring, hvis den har en ring, så hun sammen med sutten får en sutteklud. Det kan hjælpe hende til at holde sutten ved munden, når hun ligger ned, samtidig med at det minder lidt om det at ligge i jeres favn. Når hun ligger ved brystet og dier, så kan hun også mærke dit tøj ved sit ansigt og en sutteklud kan give lidt samme fornemmelse og derfor gøre det lidt mere trygt for hende. Du må gerne sove med en klud en nat, så den dufter ekstra af mor og mors mælk.

Nogle gange kan det også hjælpe at lade hende få sutten imens hun ligger hos far, fordi han ikke dufter af mælk. Når hun ligger hos mor og kan dufte mælken, så vil hun hellere søge brystet og ikke acceptere sutten, men når hun ligger hos far og ikke bliver afledt af mælkeduften, men netop blot skal finde roen, så kan det være dejligt for hende at få sutten og det kan give hende roen på en anden måde, og netop være med til at gøre, at hun så accepterer den.


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 10. apr.: Sådan får du dit barn til at sove, Gentofte bibliotekerne

Se flere foredrag med Helen ...


I kan også prøve at lade hende sutte på spidsen af jeres lillefinger. Naturligvis sikre jer, at I har rene hænder og ingen skarpe negle eller lignende og stille og roligt så forsøge at udskifte jeres finger med en sut, så hun gradvist vænnes til at sutte på sutten i stedet - og samtidig også kommer lidt væk fra at bruge mor som sut og dermed overspiser...

Håber I kan bruge dette lidt videre :)

Glæder mig til at følge jeres lille familie!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

19. oktober 2017 | Diverse | 13 mdr.

13 måneder og tandbørstning

Kære Helen, Tak for dine tidligere svar med putning og søvn - min nu 1...

Læs hele brevet og Helens svar


6. oktober 2017 | Diverse | 3 år, 2 mdr.

Sut, sutteflaske, juniorseng

Kære Helen. Vi har fået samlet os et par hængepartier sammen ift. vores...

Læs hele brevet og Helens svar


30. september 2017 | Diverse | 3 år, 1 mdr.

Skal vi lave en nummer 2?

Hej Helen. Jeg er sådan i tvivl om min kæreste og jeg skal satse på at få...

Læs hele brevet og Helens svar


24. oktober 2017 | Diverse | 16 mdr.

Stadig ked af det i dagpleje og øreproblemer

Kære Helen Jeg skrev til dig for godt halvanden måned siden fordi min lille...

Læs hele brevet og Helens svar


21. oktober 2017 | Diverse | 17 mdr.

Hjem fra vuggestuen

Hej Helen Vores søn er vred og ked af det hverdag når han kommer hjem fra...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Flaskegivning

Når man giver barnet flaske, er det vigtigt at det er en hyggestund. Sid eller læg dig derfor med barnet i favnen og lad aldrig dit barn ligge alene med en flaske.

Hold barnet som hvis du ville amme og lad ind imellem barnet få en pause, så der er mulighed for at bøvse. Sid gerne med barnet, så barnets hoved er let eleveret. Sørg for at der er mælk i hele flaskesutten, så barnet ikke kommer til at sluge for meget luft.

Nogle børn spiser meget hurtigt på flaske,...

Læs mere i Babylex

Flyverdragter

Priser på flyverdragter kan variere meget. Nogle dragter kan fås for få hundrede kroner og andre koster 10 gange så meget. Vær opmærksom på at der ikke altid er sammenhæng mellem pris og kvalitet. De dyreste flyverdragter er ikke nødvendigvis de mest vandtætte.

Når du skal vælge flyverdragt, så vælg en dragt som ikke indeholder PVC. Plastmaterialet PVC kan være blødgjort med Ptalater, hvoraf flere er skadelige for miljøet og har en hormonforstyrrende effekt. PVC tåler ikke varme...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Tusind tak igen for dine svar, jeg bliver så meget klogere :-).

Du rammer så præcist!

Glad påske til dig :o)

Mor til pige på 2 måneder


Annoncer

Annonce