Annonce

Annonce

Svar: Mistrivsel i vuggestue? - 23 mdr.


8. maj 2017

Kategori:
Alder:
23 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Mor til A

Tak for dit brev og fine beskrivelse :)

Det er, som du skriver, en meget stor omvæltning for din dreng at skulle flytte til Norge. Selvom vores lande minder meget om hinanden, så er alt nyt for ham. Sproget, kulturen, måden pædagogerne er omkring børnene på osv. er anderledes, end han er vant til - samtidig med at han skal vænnes sig til flytningen, nyt sted, nye voksne, nye børn osv. Det er naturligt, at han reagerer.

Du skriver, at du er alene med ham - og jeg tænker, at det betyder, at det nok er begrænset, hvor mange muligheder du har. MEN, jeg synes faktisk du skal overveje om ikke du kan tage ham ud af vuggestuen og finde en anden løsning, indtil han skal starte et nyt sted i august. Hvis du ikke har mulighed for at passe ham selv, så har du måske mulighed for at finde en sød reservebedste, en ung pige eller lignende, der kan tage sig af ham og give ham den nærhed og tryghed, som han lige nu viser behov for, i de par måneder der går, indtil han så skal starte et nyt sted.

Som jeg læser din beskrivelse, så er hans reaktion så voldsom, det stresser ham så meget, at det ikke vil være godt for ham at blive, hvor han er - og så skulle starte forfra igen til august. Han signalerer allerede hjemmefra, at han ikke vil af sted, han ...


Annonce

... protesterer højlydt "nej!", "ikke ind" og han siger også "hjælpe", fordi du skal hjælpe ham - og det er rigtig vigtigt at lytte til dette. Han kan ikke sige mere tydeligt, at det her har han ikke brug for, det er simpelthen for hårdt for ham, og han bruger så mange ressourcer på at være i vuggestuen, at det dræner ham fuldstændig - ikke fordi han leger og har det sjovt, men fordi det er for meget for ham.

Jeg tænker, at hvis du holder ham i vuggestuen, hvor han så tydeligt ikke trives og ikke har lyst til at være, så forlænger du hans stress-periode, så de symptomer han har lige nu vil blive værre. Det vil ikke hjælpe ham til at starte igen til august, tværtimod. Det vil gøre det sværere for ham at indgå i relationer med børn og voksne det nye sted, han vil kunne begynde at isolere sig og leger mere og mere for sig selv, han vil kunne få en kortere lunte og tydeligt ikke magte ting, som han ellers fint har kunne klare...


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Derfor vil jeg anbefale, at du tager ham ud og finder en anden løsning, som i stedet hjælper ham med at vokse, finde kræfter og overskuddet til at møde den nye verden som vuggestuen på alle måder er - fordi I er I Norge og alt er nyt..

Rigtig meget held og lykke, og jeg håber, at du finder en god løsning for ham (og dig):)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

25. juli 2017 | Diverse | 1 mdr.

Ondt i maven - 1 måned

Hej Helen Denne gang drejer det sig om lillesøster :) Hun er nu 3 uger...

Læs hele brevet og Helens svar


1. september 2017 | Diverse | 5 år

I tvivl om fødselsdag

Hej Helen! Jeg er ny her, men skriver allerede mit andet spørgsmål samme...

Læs hele brevet og Helens svar


18. august 2017 | Diverse | 15 mdr.

Trivsel

Kære Helen Jeg har et par spørgsmål vedr trivsel. Min søn på næsten 1,5...

Læs hele brevet og Helens svar


29. juli 2017 | Diverse | 3 år, 2 mdr.

Nødpasning

Hej Helen Vores datter er 3 år og 2 måneder. Nødpasning i forbindelse med...

Læs hele brevet og Helens svar


1. september 2017 | Diverse | 14 mdr.

Svær opstart i dagpleje

Kære Helen Jeg skriver for at få dit råd til hvordan vi bedst kan vænne min...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Forstoppelse

Hvis dit barns afføring er hård og knoldet, så har dit barn forstoppelse. Ofte vil barnet også have ondt i maven og være grædende. Hvis du giver flaske ernæring, skal du være opmærksom på at blandingsforholdet er korrekt. Det kan også være, at du skal skifte til en anden type erstatning eller babymad. Du kan lindre barnet smerter ved at lave lidt mavemassage. Det gør du ved at massere forsigtigt omkring barnets navle i urets retning og cykle med barnets ben,- lege ”hjulene på bussen”, da dette...

Læs mere i Babylex

Lægeundersøgelser

Det anbefales at bestille tid hos lægen når barnet er henholdsvis 5 uger, 3 mdr., 5 mdr., 1 år, 15 mdr., 2 år, 3år, 4 år, 5 år og 12 år. Lægen vurderer her barnets sundhedstilstand og måler barnets længde og vægt. Det er også på de angivne tidspunkter at vaccinationsprogrammet ligger.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Denne gang skriver jeg bare for at udtrykke min taknemmelighed over det store arbejde du gør for at informere alle os "usikre mødre".

Normalt anser jeg mig selv for at være relativt velinformeret om de emner, der interesserer mig .....- men jeg må indrømme, at det at blive mor har ført en helt uventet usikkerhed med sig.

Når det man ønsker aller mest er at give sit barn den bedste start på livet - og man bare ikke er sikker på, hvad der er det bedste at gøre, er det fantastisk at kunne rådføre sig hos dig.

Jeg har læst stakke af bøger, Sundhedsstyrelsens anbefalinger, diverse artikler og lavet utallige google-søgninger (hvor jeg i øvrigt ofte lander på din side) om børnerelaterede emner - og alligevel bliver jeg tit i tvivl.

Trods mange spørgsmål fra min side svarer du tålmodigt, grundigt og engageret på det hele - og det betyder meget for mig som nybagt mor at få en kommentar med på vejen :-)

Mit medlemskab hos netsundhedsplejerske.dk er en rigtig god investering - og min søn får en mindre bekymret mor med i købet ;-)

God sommer


Annoncer

Annonce