Annonce

Annonce

Svar: Trivsel i vuggestue - 15 mdr.


7. maj 2017

Kategori:
Alder:
15 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære L

Tak for dit brev og fine beskrivelse :)

Jeg kan godt forstå du bliver i tvivl om, hvordan din dreng egentlig har det og overvejer, om det er det rette pasningstilbud til ham...

Det lyder som om, at der har været flere problemer - en ting er at han har været ramt at sygdom og derfor har været on-off i institutionen. Det er naturligt ikke befordrende for at knytte sig til stedet.. noget andet er, at det lyder som om, at der generelt er meget stor udskiftning i personale. Der er en langtidssygemeldt pædagog, flere syge pædagoger i perioder, rigtig mange vikarer, - og du beskriver blandt andet "der er totalt kaos på stuen", "flere af børnene græder", "det virker som om at pædagogerne mister overblikket", "pædagogerne virker stresset". Du fortæller også at lavpraktiske ting som at få vasket hænder og kunne få at vide, hvordan dagen er forløbet - det fungerer ikke.

Du er ikke den eneste forælder, som synes det virker kaotisk, en anden forælder har givet udtryk for det samme - det skaber en ændring, så souschefen bliver fast pædagog på jeres stue.. det giver kortvarigt ro på jeres stue, men det lyder ikke som om, at det ellers ændrer særlig meget og jeres dreng lyder ikke til at trives særlig meget bedre...

Det lyder for mig som om, at der er noget som ikke fungerer - så mange syge pædagoger, det lyder som om at pædagogerne ikke trives særlig godt - og dermed trives børnene naturligt heller ikke.

Og det skal naturligvis være muligt at få at vide, hvordan dagen er forløbet - enten verbalt eller på skrift - det er lidt forskellige, hvordan det foregår. I nogle institutioner skriver man, hvis der har været noget særligt, i andre noterer man hvor meget børnene sover osv. så man som forældre kan læse om dette, når man henter - jeg ville som dig også foretrække personlig kontakt, men jeg ved, at det desværre ikke altid er sådan, det foregår i dag...

Din beskrivelse af jeres ...


Annonce

... dreng - at han bruger en time på at spise og bare sidder og kikke på de andre børn, at han ikke er tryg ved at være ude, ofte sætter sig i et hjørne, når der er flere børn osv. Det at han trækker sig - det kan naturligvis godt skyldes, at han er den yngste, og det virker overvældende med alle de andre børn... men sammenholdt med skiftende pædagoger, vikarer, stress og voksnes manglende overblik, så synes jeg faktisk ikke det lyder så godt... Det kunne være at han trækker sig, fordi der ikke er voksne som kan støtte ham og guide ham, og han et eller andet sted er overladt til at klare det selv... og det kan han naturligt ikke.

Jeg ved ikke, hvilke muligheder I har for at få en anden institution eller pasningsordning til ham - ofte er man jo underlagt pladsanvisningens regler og ventelister. Men jeg synes faktisk, at I undersøge, hvilke muligheder I ellers har - og så skrive jeres dreng op til et andet sted. Du skal besøge andre steder, tale med de voksne, få et indtryk af, hvordan hverdagen foregår der. Brug den fornemmelse, som du allerede har - læg mærke til, hvordan der bliver talt til hinanden, hvordan taler de voksne sammen, hvordan taler de til børnene, hvordan taler børnene til de voksne? Hvordan taler personalet til dig? Hvordan er stemningen, er det et rart sted, virker der hyggeligt? Sidder børnene og leger eller er der flere børn som græder utrøsteligt... Alt det som din mavefornemmelse lige nu fortæller dig er skidt - sådan skal det naturligvis ikke være. Der skal være glæde, omsorg, anerkendelse, plads til leg, stimulering, trøst. Det skal også helst være sådan, at pædagogerne er glade for deres arbejde...


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 10. apr.: Sådan får du dit barn til at sove, Gentofte bibliotekerne

Se flere foredrag med Helen ...


Jeg vil anbefale dig min bog "Ha en god dag, skat", som jeg har skrevet sammen med Erik Sigsgaard, der blandt andet er børneforsker. I den kan du læse meget mere om dit barns hverdag i dagpleje, vuggestue og børnehave - og hvad du kan forvente.

Rigtig meget held og lykke fortsat :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

19. oktober 2017 | Diverse | 13 mdr.

13 måneder og tandbørstning

Kære Helen, Tak for dine tidligere svar med putning og søvn - min nu 1...

Læs hele brevet og Helens svar


6. oktober 2017 | Diverse | 3 år, 2 mdr.

Sut, sutteflaske, juniorseng

Kære Helen. Vi har fået samlet os et par hængepartier sammen ift. vores...

Læs hele brevet og Helens svar


30. september 2017 | Diverse | 3 år, 1 mdr.

Skal vi lave en nummer 2?

Hej Helen. Jeg er sådan i tvivl om min kæreste og jeg skal satse på at få...

Læs hele brevet og Helens svar


24. oktober 2017 | Diverse | 16 mdr.

Stadig ked af det i dagpleje og øreproblemer

Kære Helen Jeg skrev til dig for godt halvanden måned siden fordi min lille...

Læs hele brevet og Helens svar


21. oktober 2017 | Diverse | 17 mdr.

Hjem fra vuggestuen

Hej Helen Vores søn er vred og ked af det hverdag når han kommer hjem fra...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ultralydsscanning

Ultralydsscanning giver os muligehed for at se ind i livmoderen til det lille barn. Ved at ultralydsscanne kan man således se om barnet har det godt, man kan vurderer om barnet vokser som det skal og man kan regne ud om terminen er rigtig. Man vil også kunne se om der er mere end et barn.

Når man ultralydsscanner, bevæger man et kegleformet eller rundt apparat rundt på den gravides mave. Den sender nogle lyde gennem maven og på en skærm, vil man kunne se hvordan fosteret ser...

Læs mere i Babylex

Spinat

Når børn er 6 mdr gamle må de gerne begynde at få lidt spinat.

Du skal dog være opmærksom på, at spinat indeholder Nitrat, og det bør derfor ikke fylde mere end 1/10 af portionen eller alternativt kun gives med 14 dages mellemrum.

Læs mere i min bog Helens bog om børn og mad

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusinde tak for dit svar på min sidste henvendelse. Jeg blev i meget bedre humør efter at have læst det. Min mand og jeg har talt en masse sammen, og der er faldet ro over hverdagen igen. Tusinde tak!

Ermelin - mor til pige på 3 måneder


Annoncer

Annonce