Annonce

Annonce

Svar: Trivsel i vuggestue - 15 mdr.


7. maj 2017

Kategori:
Alder:
15 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære L

Tak for dit brev og fine beskrivelse :)

Jeg kan godt forstå du bliver i tvivl om, hvordan din dreng egentlig har det og overvejer, om det er det rette pasningstilbud til ham...

Det lyder som om, at der har været flere problemer - en ting er at han har været ramt at sygdom og derfor har været on-off i institutionen. Det er naturligt ikke befordrende for at knytte sig til stedet.. noget andet er, at det lyder som om, at der generelt er meget stor udskiftning i personale. Der er en langtidssygemeldt pædagog, flere syge pædagoger i perioder, rigtig mange vikarer, - og du beskriver blandt andet "der er totalt kaos på stuen", "flere af børnene græder", "det virker som om at pædagogerne mister overblikket", "pædagogerne virker stresset". Du fortæller også at lavpraktiske ting som at få vasket hænder og kunne få at vide, hvordan dagen er forløbet - det fungerer ikke.

Du er ikke den eneste forælder, som synes det virker kaotisk, en anden forælder har givet udtryk for det samme - det skaber en ændring, så souschefen bliver fast pædagog på jeres stue.. det giver kortvarigt ro på jeres stue, men det lyder ikke som om, at det ellers ændrer særlig meget og jeres dreng lyder ikke til at trives særlig meget bedre...

Det lyder for mig som om, at der er noget som ikke fungerer - så mange syge pædagoger, det lyder som om at pædagogerne ikke trives særlig godt - og dermed trives børnene naturligt heller ikke.

Og det skal naturligvis være muligt at få at vide, hvordan dagen er forløbet - enten verbalt eller på skrift - det er lidt forskellige, hvordan det foregår. I nogle institutioner skriver man, hvis der har været noget særligt, i andre noterer man hvor meget børnene sover osv. så man som forældre kan læse om dette, når man henter - jeg ville som dig også foretrække personlig kontakt, men jeg ved, at det desværre ikke altid er sådan, det foregår i dag...

Din beskrivelse af jeres ...


Annonce

... dreng - at han bruger en time på at spise og bare sidder og kikke på de andre børn, at han ikke er tryg ved at være ude, ofte sætter sig i et hjørne, når der er flere børn osv. Det at han trækker sig - det kan naturligvis godt skyldes, at han er den yngste, og det virker overvældende med alle de andre børn... men sammenholdt med skiftende pædagoger, vikarer, stress og voksnes manglende overblik, så synes jeg faktisk ikke det lyder så godt... Det kunne være at han trækker sig, fordi der ikke er voksne som kan støtte ham og guide ham, og han et eller andet sted er overladt til at klare det selv... og det kan han naturligt ikke.

Jeg ved ikke, hvilke muligheder I har for at få en anden institution eller pasningsordning til ham - ofte er man jo underlagt pladsanvisningens regler og ventelister. Men jeg synes faktisk, at I undersøge, hvilke muligheder I ellers har - og så skrive jeres dreng op til et andet sted. Du skal besøge andre steder, tale med de voksne, få et indtryk af, hvordan hverdagen foregår der. Brug den fornemmelse, som du allerede har - læg mærke til, hvordan der bliver talt til hinanden, hvordan taler de voksne sammen, hvordan taler de til børnene, hvordan taler børnene til de voksne? Hvordan taler personalet til dig? Hvordan er stemningen, er det et rart sted, virker der hyggeligt? Sidder børnene og leger eller er der flere børn som græder utrøsteligt... Alt det som din mavefornemmelse lige nu fortæller dig er skidt - sådan skal det naturligvis ikke være. Der skal være glæde, omsorg, anerkendelse, plads til leg, stimulering, trøst. Det skal også helst være sådan, at pædagogerne er glade for deres arbejde...


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Jeg vil anbefale dig min bog "Ha en god dag, skat", som jeg har skrevet sammen med Erik Sigsgaard, der blandt andet er børneforsker. I den kan du læse meget mere om dit barns hverdag i dagpleje, vuggestue og børnehave - og hvad du kan forvente.

Rigtig meget held og lykke fortsat :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

25. juli 2017 | Diverse | 1 mdr.

Ondt i maven - 1 måned

Hej Helen Denne gang drejer det sig om lillesøster :) Hun er nu 3 uger...

Læs hele brevet og Helens svar


1. september 2017 | Diverse | 5 år

I tvivl om fødselsdag

Hej Helen! Jeg er ny her, men skriver allerede mit andet spørgsmål samme...

Læs hele brevet og Helens svar


18. august 2017 | Diverse | 15 mdr.

Trivsel

Kære Helen Jeg har et par spørgsmål vedr trivsel. Min søn på næsten 1,5...

Læs hele brevet og Helens svar


29. juli 2017 | Diverse | 3 år, 2 mdr.

Nødpasning

Hej Helen Vores datter er 3 år og 2 måneder. Nødpasning i forbindelse med...

Læs hele brevet og Helens svar


19. juli 2017 | Diverse | 3 mdr.

Lære at tage sutten

Hej Helen. Tusind tak for dit svar og ikke mindst den hurtige respons tid....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Angst hos børn

Børn vil i løbet af deres liv have perioder, hvor de er bange for forskellige ting. Man kan skelne lidt imellem frygt og angst. Barnet kan f.eks. blive bange for en stor hund der står og gør - her er der tale om frygt, og det kan være hensigtsmæssigt, fordi det er med til at holde barnet fra en situation, som måske kan være farlig.

Angst ligger lidt dybere og det kan f.eks. være når barnet ikke kan falde i søvn på grund af f.eks. tordenvejr. Når barnet oplever angst, så oplever...

Læs mere i Babylex

Fedt

Små børn har brug for fedt i maden. Det anbefales at tilsætte en tsk fedtstof i hver portion hjemmelavet mad. Det er udmærket at skifte imellem de forskellige typer fedtstof som olie, smør og plantemargarine.

Efter 1 års alderen kan barnet fortsat have behov for at få lidt ekstra fedtstof. Det er især i familier, hvor man spiser meget magert og gerne vil at barnet skal have sunde spisevaner fra starten.

I mager mad er der mange grøntsager, frugt og brød og kun lidt...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for altid lange og fyldestgørende svar.

Lone og Claus fra København


Annoncer

Annonce