Annonce

Annonce

Svar: Rigtigt ked af det ved gæstedagpleje


31. marts 2017

Kategori:
Alder:
23 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære A.´s mor

Tak for dit brev og alle dine tanker :)

Jeg kan godt forstå, du synes det er svært - det synes jeg faktisk også...

Som jeg læser dit brev og din beskrivelse af A., så har hun faktisk ikke problemer med at blive passet eller afleveret hos andre. Hun passes rigtig fint at mormor og hygger sig gevaldigt der. Og i hverdagen hvor hun er i dagpleje - og hos sin faste dagsplejer - så går det rigtig godt. Hun er glad for sin dagsplejer, vil rigtig gerne af sted, hygger sig, leger har ingen problemer med at sige farvel, hun spiser, sover osv. Hun er aldrig ked af det, når I går og har næsten ikke tid til at sige farvel :)

Så det med, at hun "skal vænnes til at blive passet af andre, og I skal støtte hende i det", det holder jo ikke helt - for det kan hun jo faktisk godt..

Så hvad er det hun ikke kan? Jo, hun kan ikke håndtere skift mellem forskellige gæstedagplejere - og det lyder som om, at hun faktisk bliver passet lidt forskellige steder, alt efter hvor der nu lige er plads... Og det hjælper hende ikke, at dagplejer besøger gæstedagplejen dagen før, så hun forberedes og mærker, at det kan være okay. Det tyder jo på, at det faktisk ikke kun er selve skiftet, men også personerne, måden de gør tingene på, som hun ikke bryder sig om...

Hun kender de forskellige dagplejere, de mødes i legestuen og alle kender A. og ved at "hun har det svært med at blive passet af andre" - faktisk lyder det lidt som om, at det er de øjne, som hun bliver mødt med... Og spørgsmålet er, om ikke dette kan være med til at forstærke følelsen af, at her er ikke rart at være... Ligesom I naturligvis også skal medtænke, om I er med til at sende nogle ...


Annonce

... signaler om, at det er utrygt at være et andet sted. Igen hænger det dog ikke sammen med at hendes faste dagplejer har besøgt gæstedagplejen, og at de er sammen i hverdagene, så A. kan spejle sig i sin dagsplejer og aflæse, at når hun synes det er okay, så er det nok helt fint...

Derfor tænker jeg faktisk, at det må handle om kemi og at hun faktisk ikke føler sig tryg ved de gæstedagplejere, der er - og det er nok svært at ændre på, så måske skulle I overveje, om hun ikke stadig kan være hjemme eller blive passet af mormor, når hendes dagplejer ikke kan passe hende, holder ferie osv. Hvis I har mulighed for det, så tænker jeg faktisk, at det vil være rigtig godt.


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Det er jo også vigtigt, at hun vokser op med en følelse af, at I lytter til hende og gerne vil hende det godt, så når hun igen og igen siger nej og ikke vil, så anerkender I dette. Jeg synes, det lyder som om, at I har forsøgt mange gange og som om, at I, og også dagplejen for den sags skyld, forsøger så godt det nu er muligt - men der er en kemi eller noget andet, som bare ikke fungerer, og jeg synes ikke hun skal presses unødigt. Hvis hun er nødt til det en dag, så er det naturligvis sådan, men jeg synes ikke at hun skal i gæstedagpleje for at "vænnes til at blive passet af andre". Jeg tror ikke på, at der kommer noget godt ud af at presse hende, når hun igen og igen bliver ked af det, græder, ikke spiser, ikke sover og tydeligt ikke bryder sig om det... Hvad skal hun lære af det? Det er ikke en succesoplevelse for hende, tværtimod. Så hvis I kan passe hende selv de gange, hvor hendes dagplejer ikke kan, så synes jeg, at det må være langt at foretrække...

Håber I kan bruge dette videre :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

25. juli 2017 | Diverse | 1 mdr.

Ondt i maven - 1 måned

Hej Helen Denne gang drejer det sig om lillesøster :) Hun er nu 3 uger...

Læs hele brevet og Helens svar


1. september 2017 | Diverse | 5 år

I tvivl om fødselsdag

Hej Helen! Jeg er ny her, men skriver allerede mit andet spørgsmål samme...

Læs hele brevet og Helens svar


18. august 2017 | Diverse | 15 mdr.

Trivsel

Kære Helen Jeg har et par spørgsmål vedr trivsel. Min søn på næsten 1,5...

Læs hele brevet og Helens svar


29. juli 2017 | Diverse | 3 år, 2 mdr.

Nødpasning

Hej Helen Vores datter er 3 år og 2 måneder. Nødpasning i forbindelse med...

Læs hele brevet og Helens svar


19. juli 2017 | Diverse | 3 mdr.

Lære at tage sutten

Hej Helen. Tusind tak for dit svar og ikke mindst den hurtige respons tid....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ammestillinger

Prøv dig frem med forskellige ammestillinger. Du kommer til at bruge mange timer på at amme og derfor er det vigtigt, at du gør dig det så behageligt som muligt.

Det er godt, hvis du kan hvile dig samtidig med at du ammer barnet og det er vigtigt, at du slapper af og ikke spænder i kroppen, hvis mælken skal løbe frit.

Sørg for god støtte til ryg og arme, når du sidder op, så du ikke får spændinger i skuldrene. Sid i en god stol, brug evt. puder i forskellige...

Læs mere i Babylex

Episiotomi

Episiotomi er når kvinder under en fødsel klippes i mellemkødet. Man klipper i det stykke, der er mellem skeden og endetarmsåbningen, og man gør det for at barnet bedre kan komme ud.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Helen har altid et godt råd og det som overrasker mig mest er faktisk hvor go' hun er til at sætte sig ind i min verden og hvordan hun hurtigt fornemmer hvordan hun skal takle mig som person.

Camilla Martin


Annoncer

Annonce