Annonce

Annonce

Svar: Indkøring i børnehave


19. januar 2017

Kategori:
Alder:
2 år, 11 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Rikke

Tak for dit brev :)

Det er rigtig dejligt, at din datter går i dagpleje, så hun er vant til at komme hjemmefra, sige farvel om morgenen osv. også selvom du går hjemme på barsel. Hun har således en hverdag, hvor hun hygger sig, leger, spiser sammen med de andre, er vant til at blive skiftet, trøstet osv. af en anden voksen - og hun trives rigtig godt med det :) Dejligt.

Det vil være rigtig godt, hvis I kan besøge børnehaven - og være der sammen lidt, før hun starter. Tal med dem om, hvornår det kan passe, at I kommer på besøg - det vil være godt, hvis det f.eks. er muligt for hende at lege lidt med de andre børn, løbe lidt rundt ude på legepladsen osv. imens du taler med de voksne. Det giver også dig mulighed for at få lidt praktisk information omkring skiftetøj, behov for madpakke, afleveringsrutiner osv. osv.

Det kan være en god idé, at du ikke afleverer hende alt for sent. Hvis hun kommer, når de andre børn er godt i gang med at lege, så kan det blive svært for hende at komme med ind i en leg. Hvis hun derimod kommer tidligt, så er der større sandsynlighed for at en af de andre børn spørger om hun vil være med - og så er hun naturligt i gang med dagen :)

Hvor længe du skal blive der afhænger helt af situationen og hvad hun signalerer. Det vil dog være rigtig godt, hvis der er en voksen, som kan tage imod hende og hjælpe hende med at få sagt farvel på en god måde. Så hvis der ikke er nogen ledige voksne, når I kommer, så bør du blive der, til en anden kan tage over, hvor du slipper :)

Det vil også være rigtig godt, at hun forholdsvist hurtigt prøver at spise der, og evt. sove der, hvis hun stadig sover til middag. Så hun prøver at have en fuld dag i børnehaven. Men det vil være rigtig godt, hvis du har mulighed for ikke at hente hende alt for sent. Det er bedre, at hun har nogle kortere men gode dage, hvor hun glæder sig til at komme af sted igen, end at hun får for lange dage, bliver overtræt og ender med ikke at kunne overskue det og derfor bliver ked af det.

Det vil højst ...


Annonce

... sandsynligt hjælpe hende, hvis hun har en bamse, en slaskedukke eller lignende med hjemmefra. Det er rart at have et sådan bindeled mellem hjem og institution, som ligger på hendes plads og som hun kan give et lille knus eller kram, hvis det hele bliver lidt for overvældende :) En børnehave-rygsæk med lidt skiftetøj, indesko osv. vil også være rigtig godt. Når I besøger børnehaven, så prøv at lægge mærke til, hvad de andre har med og tal også med pædagogerne omkring det.

Prøv også at tale med dem om en "kontakt-pædagog" og sæt navn på den voksne og tal med den voksne sammen med din datter, så hun ikke er i tvivl om, hvem det er hun skal henvende sig til, hvis hun bliver ked af det eller har brug for hjælp. Da hun er vant til sin dagplejer og en voksen, kan det godt være forvirrende med mange forskellige voksne - hvor skal hun gå hen og hvem er der for hende. Det vil være godt at være lidt konkrete omkring dette, især når der ikke er faste stuer, for så kan hun ikke bare "gå ind på sin stue" og spørge den voksne der:)

Du skal være forberedt på, at de første par uger måske går rigtig godt, hun er glad, synes det er spændende, leger rigtig godt med de andre osv. og så pludselig efter 3 uger, så bliver hun ked af det, vil hellere være hjemme osv. Det er helt naturligt at reaktionen på den måde kommer lidt forsinket og her er det så rigtig godt, at du netop har barsel, så du kan flekse lidt efter hendes behov og de signaler, som hun sender. Nogle gange har hun måske brug for at kunne sove lidt længere og blive afleveret lidt senere, andre gange har hun måske brug for en hjemmedag, hvor hun oplever, at det faktisk er temmelig kedeligt at være hjemme hos mor og lillebror - og det trods alt er sjovere at være i børnehave... :)


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Jeg håber du kan bruge disse tanker lidt videre :)

Derudover vil jeg anbefale dig at læse min bog "Ha en god dag, skat", som jeg har skrevet sammen med Erik Sigsgaard. Den handler netop om hvordan vi giver vores børn en god dag i f.eks. børnehaven :)

Rigtig meget held og lykke med det hele!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

25. juli 2017 | Diverse | 1 mdr.

Ondt i maven - 1 måned

Hej Helen Denne gang drejer det sig om lillesøster :) Hun er nu 3 uger...

Læs hele brevet og Helens svar


1. september 2017 | Diverse | 5 år

I tvivl om fødselsdag

Hej Helen! Jeg er ny her, men skriver allerede mit andet spørgsmål samme...

Læs hele brevet og Helens svar


18. august 2017 | Diverse | 15 mdr.

Trivsel

Kære Helen Jeg har et par spørgsmål vedr trivsel. Min søn på næsten 1,5...

Læs hele brevet og Helens svar


29. juli 2017 | Diverse | 3 år, 2 mdr.

Nødpasning

Hej Helen Vores datter er 3 år og 2 måneder. Nødpasning i forbindelse med...

Læs hele brevet og Helens svar


1. september 2017 | Diverse | 14 mdr.

Svær opstart i dagpleje

Kære Helen Jeg skriver for at få dit råd til hvordan vi bedst kan vænne min...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vaner

Alle familier har deres egne vaner og rutiner. Det at tingene gøres på en bestemt måde giver tryghed for barnet. Et lille barn vil altid have det bedst, når noget er genkendeligt.

Hvis det lille barn skal passes, er det derfor en rigtig god idé, at den der passer barnet, forsøger at efterligne de rutiner og vaner, som barnet kender.

Børn elsker gentagelser og elsker derfor også leget som borte-tit og klappe-kage. De større børn føler stor glæde ved at se den samme...

Læs mere i Babylex

Sove ude

Helt små børn skal man være forsige med at lade sove ude i barnevogn. En tommelfingerregel er, at spædbørn ikke bør sove ude, før de har genvundet deres fødselsvægt og vægten skal være mere end 3000g.

At sove ude om sommeren er enkelt. Stil barnevognen i skyggen og hold øje med dit barns temperatur ved at mærke det i nakken. Dit barn vil nyde at stå under et træ og se vinden i bladende. Et insektnet kan yde god beskyttelse mod insekter, men brug det kun, hvis der er insekter.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Endnu engang mange tak for dit svar her i den gode brevkasse. Jeg har anbefalet dig til dem jeg kender fordi du er SÅ god til at komme med nogle konkrete råd. Lige det som gør hverdagen lidt nemmere og knapt så frustrerende, så TAK for det!


Annoncer

Annonce