Annonce

Annonce

Svar: Skilsmisse; hvordan håndterer vi dog det?


7. november 2016

Kategori:
Alder:
2 år, 6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Diverse.

Kære bekymrede Mor

Tak for dit brev :)

Det lyder til på mange måder at være en rigtig svær situation og jeg håber, at du også får noget rådgivning f.eks. via kommunen eller statsforvaltningen?

Ud fra det du fortæller, så lyder det som om, at jeres datters far ikke har de kompetencer, som det kræver at være forældre. Du skriver, at han "ikke er i stand til at drage omsorg for jeres datter, han glemmer måltider, glemmer sovetider, glemmer at skifte hende og virker irriteret over at skulle tage sig af et lille barn...". Du fortæller også, at han bor hos sine forældre, du kalder ham "tivoli-far", fordi han nogle gange er væk i perioder for så at dukke op som "noget eksotisk"...

Når man skal vurdere forældreevne, så er det vigtigt, at man husker på, at de normale rammer kan være meget vide. Det behøver ikke være et problem, at man bor sammen med bedsteforældrene, det behøver ikke være et problem, at far rejser og er væk i længere perioder, det behøver ikke være et problem, at det som udgangspunkt er mor, der har den primære rolle - i nogle familier vil det faktisk fungerer rigtig godt, at flere generationer bor sammen, at ikke begge forældre er lige deltagende osv. Jeg har naturligvis kun din side af historien og kender ikke jeres familie - men med udgangspunkt i det du skriver, så lyder det som om, at din datter bør være hos dig og ikke være hos sin far alene.

Det er rigtig dejligt, at hun kan have kontakt til sin far - det lyder til at være noget, som ...


Annonce

... de begge sætter pris på. Men det lyder også som om, at hun ikke skal være alene sammen med sin far i længere tid, fordi han ikke er i stand til at varetage hendes behov. Du skal generelt ikke lade hende passe af nogen, som ikke kan tage vare på hende og sikre, at hun har det godt - og hun skal ikke være et sted, hvor hun risikerer at "rende rundt en helt dag i bar mave i snevejr med våd tisse-numse og uden hverken at få vådt eller tørt". Du skal ikke aflevere din datter hos nogen, hvor du ikke har tillid til, at de kan tage sig af hende.

Hvis farmor og farfar er ressourcestærke personer, så kan hun naturligvis være hos dem - sammen med sin far. Det kan også være måden, hun er sammen med sin far på. Så er det bedsteforældrene, som har ansvaret for hende og sikrer hendes behov, og bedstforældre kan godt indgå som primære omsorgspersoner på lige fod med forældre. Så alt efter hvordan din datters fars forældre er, så kan det være en mulighed.


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Men ellers så bor jeres datter hos dig, og du er hendes sikkerhedsnet nu og i alle årene frem. Hun kan være sammen med sin far og sine farforældre, når det kan passe ind i hverdagen og i ferier osv. Men du er hendes primære omsorgsperson og lyder også til at være den, som har forældremyndigheden - så det er dit ansvar, at sørge for at hun får den omsorg, som hun har brug for, og hvis og når du ikke er der til det, så skal du sikre, at hun er et sted, hvor hun kan få den.

Rigtig meget held og lykke - og stort knus med på vejen :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

De gode playlister – hvad kan god musik gøre for dit barn?

Hvorfor skal dit barn høre musik?
Sang og musik kan fungere som en kilde til sproglig- og motorisk læring, kreativitet og glæde hos dit barn. Der findes mange former for børnemusik deriblandt musik med fokus på bevægelse, leg og læring, men også sange som hjælper din lille til at slappe af ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

16. april 2024 | Diverse | 2 år, 2 mdr.

Måltider og putning

Kære Helen, Tak for nogle rigtig gode råd sidste gang:) Min søn, når han...

Læs hele brevet og Helens svar


16. april 2024 | Diverse | 2 år, 9 mdr.

Ked af at være i dagplejen

Hej Helen. Vi har en dejlig pige på 2 år og 9 måneder, hun har ellers været...

Læs hele brevet og Helens svar


4. januar 2024 | Diverse | 5 mdr.

Menstruation efter fødslen - 5 mdr.

Kære Helen. Jeg fødte en dreng den 15. juli 2023. Jeg ammer ham, men han får...

Læs hele brevet og Helens svar


4. januar 2024 | Diverse | 2 mdr.

Baby tager meget på

Kære Helen Jeg er mor til en pige på 10 uger. Hun er født til termin, og hun...

Læs hele brevet og Helens svar


28. december 2023 | Diverse | 5 mdr.

Fladt baghoved - 5 måneder

Hej Helen Vores søn har haft nogle spændinger i den ene side af halsen, som...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Boel-prøve

Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.

Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...

Læs mere i Babylex

Nysgerrighed børn

At være nysgerrig er den egenskab, der giver barnet nye erfaringer, og dermed får barnet til at udvikle sig og blive mere intelligent. Små børn er født som små forskere, der er rigtig gode til at undre sig over ting de møder og være nysgerrige på den verden, der omgiver dem.

Et barn skal derfor ikke stoppes i at udforske verden, men skal have lov til at undersøge og bibeholde sit naturlige anlæg for nysgerrighed. Det lille barn skal således opfordres til at føle, gribe, smage og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

tusind tak for en eminent brevkasse, den har jeg fundet og finder meget trøst og viden i.

Mor til dreng 16 måneder


Annonce