Annonce

Annonce

Svar: Ferie hos mormor og morfar


14. maj 2010

Alder:
14 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Bedsteforældre.

Kære Mette

Det lyder rigtig dejligt med en uge i Tyrkiet sammen med dine veninder og som enlig mor kan jeg godt forstå at du gerne vil prioritere dette.

Det lyder som om at dine forældre er og vil være en naturlig del af Marcus´ liv og derfor er det rigtig godt at det er mormor og morfar der skal passe ham, når og hvis du vælger at tage af sted.

Du skal naturligvis gøre dig klart at det er dit behov der dækkes og ikke Marcus´ behov. Han er stadig så lille at han ikke kan forholde sig til at du er væk, en uge er rigtig lang tid og han kan ikke forklares, hvor du er henne, hvorfor du pludselig er forsvundet. Selvom han kender mormor og morfar rigtig godt, så vil han et eller andet sted føle sig svigtet fordi han ikke forstår hvor du pludselig er blevet af. Derfor skal du også være forberedt på at han godt kan reagere med at afvise dig, når du kommer hjem igen. Det er ikke sikkert han lige flyver dig om halsen, han vil sandsynligvis lige markere, at det ikke var okay, at du pludselig bare forsvandt fra ham.

Men sådan ville han også reagere, selvom han f.eks. skulle være alene med sin far og du så pludselig rejste væk - her vil der højst sandsynligt ikke være nogen forskel og han kender jo sine bedsteforældre godt og de kender ham så I princippet kan det godt lade sig gøre - men det er dit valg og dit behov og du skal forberede dig på en reaktion :)

Han vil godt kunne sove i en rejseseng med en madras hos sine bedsteforældre i den uge. Hvis mormor ikke kan få ham til at sove der, så må han ...


Annonce

... jo ligge hos mormor om natten i stedet :) Når man skal passes ude, så må der gælde lidt andre regler nogle gange ...

Man kan godt diskutere hvorvidt det vil være godt for ham at fortsætte dagligdagen som den plejer at være. Der kan godt være noget trygt og rart ved at komme i dagplejen, hvis han er glad for at være der og trives med den rytme det er. Det lyder dog som om at du og dine forældre bor ½ time fra hinanden, så det kræver naturligvis lidt ekstra af dem, hvis de skal hente og bringe ham hver dag. Derfor vil det måske være ligeså dejligt for dem alle, hvis de passer ham i løbet af den uge.


De bedste (bedste)forældre
LÆS OGSÅ HELEN OG SIGRIDS BOG: "De bedste (bedste)forældre"

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Torsdag 8. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Aarhus N

Tirsdag 13. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Vejle

Se flere foredrag med Helen ...


Der er altså ikke nogen fast løsning her - det afhænger også meget af hvor lang tid din dreng har været i dagplejen, hvor indkørt han er, hvordan dine forældre har det med at skulle være på ham 24 timer i døgnet, aktivere ham osv. Jeg synes faktisk du her bliver nødt til at tale med dine forældre om, hvad de har lyst til og kan overkomme - for det er vigtigt at de også har overskud til din dreng og hvis de får mere overskud af at han er i dagpleje nogle timer hver dag, så er det også værd at tage med. Ligesom - hvis de virkelig gerne vil være sammen med ham hele tiden og nyder den frihed der ligger i det, så vil det være den rigtige løsning for jer.

Og så er muligheden for at du tager ham med på ferie jo også til stede, det kommer helt an på situationen og hvad du har det bedst med :)

Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke og rigtig god rejse - om det så bliver med eller uden Marcus :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om bedsteforÆldre:

6. november 2017 | Bedsteforældre | 4 mdr.

Tilknytning til bedsteforældre

Kære Helen, Nu hvor vi bor så langt væk fra mine forældre og at min datter...

Læs hele brevet og Helens svar


14. februar 2018 | Bedsteforældre | 4 mdr.

Lære bedsteforældre at kende

Kære Helen. Jeg er mor til en dejlig datter på 4 måneder. Hun er generelt en...

Læs hele brevet og Helens svar


6. september 2017 | Bedsteforældre | 11 mdr.

Pasning - 11 mdr.

Hej Helen Min dreng, Liham på 11 måneder, er i alt blevet passet 3 gange af...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Allergi

Børn fødes ikke med allergi, men nogle børn er mere udsatte for at få allergi end andre.

Allergi er ofte en arvelig sygdom, som tit knytter sig til astma, høfeber og børneeksem. Hvis forældre eller søskende har allergi eller har haft behandlingskrævende allergi, så vil risikoen for at et nyt lille barn også får allergi være større.

Vi har via vores immunsystem et forsvar mod angreb af forskellige stoffer og når man har allergi, så reagerer immunsystemet overfor...

Læs mere i Babylex

Bleer

Det må anbefales at bruge engangsbleer, da dette er både nemt og rart for mor og barn. Bleerne bliver bedre og bedre kvalitet og det er muligt at købe svanemærkede bleer, så man både skåner barn og miljø. Det er normalt ikke mere miljøbelastende at bruge engangsbleer, end stofbleer der skal vaskes, koges og tumbles.

Dit barn skal i starten skiftes 6-10 gange i døgnet og barnet vil ofte bruge ble til det er 2 ½ - 3 år gammelt. Efter 3 års alderen bruger mange stadig ble om...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Jeg har længe fulgt med i din brevkasse og har selv fået hjælp til mange "problemer" fra dine svar til andre! Du har været en stor hjælp uden du har vidst det ...!

Bedste hilsner
Sanne mor til dreng på 8 måneder


Annoncer

Annonce