Annonce

Annonce

Svar: Vuggestue eller pasning af bedsteforældre


9. oktober 2016

Alder:
4 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev og alle dine tanker :)

Det er en rigtig god prioritering I har taget, det har ikke været forkert, at far har holdt barselsorlov nu, så du skal ikke være ked af denne beslutning eller føle, at I skulle have gjort det anderledes :)

Jeres datter tager ikke skade af at starte i vuggestue, når hun er 9 måneder gammel, så hvis det er løsningen, så er det helt fint. Men, når det er sagt, så synes jeg dog, det lyder rigtig dejligt, at bedsteforældrene har tilbudt at passe hende i et par måneder - det synes jeg, at I skal sige ja tak til :) Det er skønt, at I har denne mulighed!

Som du selv skriver, så er jeres datter stadig en meget lille pige, og netop 9 måneders alderen kan på mange måder være en lidt svær alder. Hun er her i separationsfasen, hvilket betyder, at hun begynder at udvise lidt mere selvstændighed. Hun begynder at bevæge sig ud i verden på egen hånd. Fra at jeres datter har siddet på skødet, begynder hun at sidde på gulvet ved jeres fødder, og hun bevæger sig gradvist længere og længere væk. Hele tiden kommer hun tilbage, skal lige have et lille kram, skal lige tankes op igen med lidt mod for atter at turde bevæge sig ud i verden. Og netop i denne alder, vil hun derfor ofte have behov for ekstra fysisk kontakt og nærhed. Hun vil have brug for at sidde lidt mere på skødet, have brug for at studere verden lidt mere på afstand, siddende trygt og godt, velvidende, at der bliver passet på hende...

Og bedstemor og bedstefar vil naturligt kunne være mere omkring hende og give hende den ekstra nærhed og tætte kontakt - og de vil elske det! Selvom pædagogerne i institutionen er ...


Annonce

... søde og tager sig godt af hende, så vil de ikke kunne være omkring hende på samme måde, så glæd jer over, at bedsteforældrene står på spring :) Det er dejligt både for jeres datter, for dem - og også for jer :)

Dertil kommer, at infektionsrisiko osv. naturligt stiger i vuggestuen, så når hun starter vil hun ofte blive mere syg, det vil kræve flere sygedage hjemme osv... At lade jeres datter blive passet af bedsteforældrene vil skåne hende for sygedage i denne periode, hun når at blive lidt ældre og hendes immunforsvar måske lidt stærkere :) og samtidig vil hendes kontakt til dem naturligt blive tættere. Båndet imellem dem forstærkes, og måske kan I derfor hjælpe hinanden, når det så bliver tid til at køre hende ind i vuggestuen. Jeg tænker, at bedsteforældrene kan være med til at sikre en lidt langsommere og mere rolig indkøring, de kan måske hjælper jer i hverdagen, hvis hun har brug for en ekstra dag hjemme for at komme til hægterne, før hun skal i vuggestuen igen. De kan måske være med til at sikre hende lidt kortere dage osv. når der er naturligt behov for dette.

Det lyder som om, at bedsteforældrene hos jer kan være en ret stor hjælp og støtte, og det skal I glæde jer over :) Det bånd som de får dannet i de 1-2 måneder, hvor de passer jeres lille pige, det er guld værd! Og det kommer aldrig dårligt igen.


De bedste (bedste)forældre
LÆS OGSÅ HELEN OG SIGRIDS BOG: "De bedste (bedste)forældre"

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Når jeres datter så er blevet det ældre, så vil hun udviklingsmæssigt være et andet sted, både motorisk og mentalt, og det vil naturligt være lettere for hende så at klare den store verden, som vuggestuen jo er :)

Håber du kan bruge dette lidt videre, og at det giver lidt ro :)

Fortsat held og lykke!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om bedsteforÆldre:

6. november 2017 | Bedsteforældre | 4 mdr.

Tilknytning til bedsteforældre

Kære Helen, Nu hvor vi bor så langt væk fra mine forældre og at min datter...

Læs hele brevet og Helens svar


6. september 2017 | Bedsteforældre | 11 mdr.

Pasning - 11 mdr.

Hej Helen Min dreng, Liham på 11 måneder, er i alt blevet passet 3 gange af...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Skråstol

Børn har brug for at kunne bevæge sig frit for at udvikle sig bedst muligt. Børn der placeres i en skråstol vil sidde passivt og vil, hvis de sidder der længe, blive svage i nakke og ryg. Man kan sagtens vænne et barn til at sidde i en skråstol, hvis det har underholdning foran sig, og det kan være bekvemt for forældrene, men det er ikke det bedste for barnet.

Et barn skal have lov til at være på gulvet så meget som muligt. Det er på gulvet at barnet lærer at trille, krybe og...

Læs mere i Babylex

Ammestillinger

Prøv dig frem med forskellige ammestillinger. Du kommer til at bruge mange timer på at amme og derfor er det vigtigt, at du gør dig det så behageligt som muligt.

Det er godt, hvis du kan hvile dig samtidig med at du ammer barnet og det er vigtigt, at du slapper af og ikke spænder i kroppen, hvis mælken skal løbe frit.

Sørg for god støtte til ryg og arme, når du sidder op, så du ikke får spændinger i skuldrene. Sid i en god stol, brug evt. puder i forskellige...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dine altid gode råd... Din hjemmeside er til stor hjælp. Især for os udenlandsdanskere som ikke har en sundhedsplejerske til rådighed på samme måde som man har i Danmark.

Tak, for alt det du gør.

Udlandsdanskeren


Annoncer

Annonce