Annonce

Annonce

Svar: Mormors og morfars fødselsdag


6. april 2016

Alder:
2 år, 11 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Lene

Tak for dit brev og dine tanker :)

Hvor er det dejligt, at din mor og far har inviteret til fødselsdag, og at alle er inviteret - og med mulighed for overnatning. Der er ingen tvivl om, at de har tænkt rigtig meget over det og netop forsøgt at gøre det muligt for jer og jeres børn at være med :) Derfor vil mormor og morfar naturligvis også blive ked af det, hvis I vælger at tage hjem...

Jeg forstår godt, når du skriver, at I synes "det må give det samme, for vi vil ikke lade børnene sove på et hotelværelse uden én af os, uanset hvor god en babyalarm vi så måtte have og så mangler vi jo alligevel til festen". Men jeg tror, at de ønsker at forlænge festen til næste morgen. Jeg tror, at de forestiller sig, at I så alle spiser morgenmad sammen, og at festen derfor egentlig først slutter næste dag, og de vil blive kede af, hvis I så mangler her - eller hvis kun du er der, og drengene og din mand ikke er der.

I kan i givet fald godt vælge at far og drengene tager hjem og kommer igen næste morgen - men det kunne måske også lade sig gøre, at alle overnatter. Det betyder naturligvis, at en af jer så går på værelset med børnene - men I er der trods alt alle sammen om morgenen. Det kan også være, at der er en større kusine, fætter eller andet, som gerne vil være på ...


Annonce

... værelset sammen med drengene om aftenen, og som kan kalde på jer, hvis det skulle vise sig nødvendigt, så både du og din mand kan fortsætte til festen...

Jeg synes, det er prisværdigt, at I prioriterer jeres drenges sovetider så højt, som I gør, og jeg synes ikke I er "sippede" - I gør det sandsynligvis fordi I jo ved, hvor dårligt det fungerer for jer alle fire, hvis ikke de får deres søvn, bliver overtrætte, kede af det osv. Og så kan det virke som om, at man som forældre er "sippet", men faktisk er det med udgangspunkt i at ville børnene det bedste - og det er naturligvis god søvn. Når det er sagt, så tænker jeg dog også, at der normalt ikke sker noget ved, at børnenes sengetid ændres en enkelt aften f.eks. fordi I er til 60 års fødselsdag:) Det er jo en særlig lejlighed og som sagt, lyder det som om, at din mor og far har gjort hvad de kunne, for at I alle skal kunne være med til at fejre dem.


De bedste (bedste)forældre
LÆS OGSÅ HELEN OG SIGRIDS BOG: "De bedste (bedste)forældre"

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


I sidste ende er det dog jer forældre der bestemmer, og hvis I begge mener, det er bedst, at far tager hjem med drengene om aftenen, så skal I naturligvis gøre dette :) Det er jeres børn, jer der opdrager og sætter rammerne :)

Håber du kan bruge dette lidt videre, rigtig meget held og lykke - og rigtig god fødselsdag og fest, når I når dertil, hvad jeres beslutning så end bliver:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om bedsteforÆldre:

6. november 2017 | Bedsteforældre | 4 mdr.

Tilknytning til bedsteforældre

Kære Helen, Nu hvor vi bor så langt væk fra mine forældre og at min datter...

Læs hele brevet og Helens svar


6. september 2017 | Bedsteforældre | 11 mdr.

Pasning - 11 mdr.

Hej Helen Min dreng, Liham på 11 måneder, er i alt blevet passet 3 gange af...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Medicin

Et lille barn må aldrig få medicin uden at lægen har ordineret det. Børn skal have helt andre mængder end voksne og reagerer anderledes på visse produkter. Du skal altid følge lægens instruks. Er der f.eks. ordineret penicillin i 6 dage så er det vigtigt at du giver medicinen i 6 dage og ikke stopper efter 3 dage, fordi du synes at barnet virker frisk og rask. Hvis du stopper for hurtigt risikerer du at sygdommen vender tilbage.

Medicin kan gives flydende. Evt. med en lille...

Læs mere i Babylex

Fødetaske

En fødetaske er den taske, som du skal bruge imens du er på hospitalet. Uanet om du skal føde ambulant eller være på barselsgangen i flere dage, så er det rart at have lidt ting pakket og parat.

Det kan være rart at du har dine egne toiletartikler, shampoo, børste, tandbørste, hårelastikker osv. men derudover så er det også rart at have en morgenkåbe med, en god ammebh og noget løstsiddende tøj, så du ikke behøver rende rundt i netunderbukser på gangene.

Far kan...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Det går bare rigtig godt med vores datter :) Vi har ingen kamp ved sengetid længere, hun er endelig begyndt at gå selv og hun stortrives.

Tak, Cecilies mor


Annoncer

Annonce