Annonce

Annonce

Svar: Overnatning uden far og mor


23. marts 2015

Alder:
3 år, 2 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev :)

Det korte svar på dit spørgsmål er: "Når jer dreng selv beder om det." I princippet skal han ikke sove ude, eller være på ferie hos andre, bedsteforældre eller lignende, før han selv giver udtryk for, at han har lyst til det. Men når det så er sagt, så kan I naturligvis sagtens lade ham passe, før han selv giver udtryk for at ville dette :)

I mange familier kommer det helt af sig selv, fordi mor og far skal i byen, er inviteret til fest uden børn, og hvor det derfor vil være naturligt at f.eks. bedsteforældre passer den aften/nat. Du fortæller at I normalt ikke går særlig meget ud, men nyder at være hjemme, hygge jer som familie - og det er naturligvis helt okay. Men du skriver også, at det mest er dig, som ikke rigtig har lyst… Det lyder derfor mellem linjerne som om, at far er begyndt at efterspørge lidt alenetid sammen med dig, og det kunne derfor lyde som om, at du måske skal prioritere dette…

Jeres dreng er 3 år gammel, og han kan sagtens blive passet af sine bedsteforældre en aften/nat. Det kan nogle gange være en fordel, at bedsteforældrene kommer og er hos jer, så han passes i jeres hjem, sover i egen seng osv. Og når han så vågner om morgenen, så er I hjemme igen. Det vil være tryghedsgivende for mange børn (og forældre) at gøre det på denne måde i begyndelsen.

Bedsteforældrene må dog også gerne passe ham hos sig, så han overnatter der. Du skriver, at de er meget tætte, og det er super godt - og vigtigt! Her skal I og de naturligvis være forberedt på, at han stadig godt kan blive rigtigt ked af det om aftenen og gerne ville hjem. Hvordan man i den situation skal reagere afhænger helt af situationen. Nogle gange vil det være bedst at køre ham hjem til jer eller ringe efter jer - men bor I meget langt fra hinanden, bliver dette naturligvis sværere, og her vil det så være nødvendigt, at ...


Annonce

... bedsteforældrene kan rumme hans savn, gråd og frustrationer, indtil I så ses igen næste dag… Og hvis man fornemmer at kunne havne i denne situation, så skal man måske overveje, at de netop passer hos jer til at starte med, indtil det er forsøgt et par gange, og alle er trygge ved situationen:)

Det kan være en god idé at læse bøger om at sove hos hinanden. Der findes billedebøger om emnet, som du evt. kan låne på biblioteket. Jeg har fundet et par titler, som du kan kikke nærmere på: "Marie sover hos Henrik" - om Marie, der skal sove hos bedsteforældrenes ven Henrik, fordi de skal i byen. "Må jeg sove hos dig?" - en fotografisk billedbog om Anna, der skal sove hos sin ven Thor. "Sove sammen" - om Anders, der skal sove hos sin allerbedste ven Frederik, men som får hjemve om aftenen. "Plet sover hos Sten" - om hundehvalpen Plet, der skal sove hos sin ven aben Sten, men så glemmer Plet sin sovebamse derhjemme…

Nogle gange kan det også være en god idé at lade to børn sove sammen - hvis jeres dreng f.eks. har en rigtig god legekammerat eller I har en fætter eller kusine i familien, hvor de to plejer at hygge sig rigtig meget - måske en, som er lidt ældre og derfor har prøvet at sove ude før - så kan det være en god idé at lade dem sove sammen. Evt. først hjemme hos jer, eller sammen hos bedsteforældre og derefter kan jeres dreng så prøve at sove hos bedsteforældrene alene eller sove hjemme hos en kammerat.


De bedste (bedste)forældre
LÆS OGSÅ HELEN OG SIGRIDS BOG: "De bedste (bedste)forældre"

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Det er helt okay at tage det i små trin, og som du skriver "skubbe ham blidt". Der er ingen idé i at tvinge ham til at sove ude, hvis han ikke viser sig parat. At presse ham, hvis han ikke har lyst og bliver ked af det, kommer der ikke noget godt ud af:)

Det var lidt forskellige tanker i forhold til at børn ofte på et tidspunkt skal kunne sove ude, overnatte hos andre. Håber du kan bruge disse tanker lidt videre:)

Fortsat held og lykke!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om bedsteforÆldre:

6. november 2017 | Bedsteforældre | 4 mdr.

Tilknytning til bedsteforældre

Kære Helen, Nu hvor vi bor så langt væk fra mine forældre og at min datter...

Læs hele brevet og Helens svar


6. september 2017 | Bedsteforældre | 11 mdr.

Pasning - 11 mdr.

Hej Helen Min dreng, Liham på 11 måneder, er i alt blevet passet 3 gange af...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Æbler og æblemos

Barnet kan fra 6 måneder spise al slagt frugt, frisk eller kogt. Frugten skal stadig moses. Små bløde frugtstykker gives, når barnet kan tygge maden. Frugt kan gives sammen med grød og som dessert efter et grøntsagsmåltid.

Læs mere i Babylex

Frugtmos

Fra 6 mdr´s alderen kan barnet spise al slags frugt. Det kan være frisk frugt eller kogt frugt.

Men også i 4 og 5 mdr´s alderen nyder børn ofte at få lidt frugtmos, især pga den søde smag. Det anbefales at du begynder med den kogte mos til de mindste børn. Det anbefales også at du tilbyder frugtmos som topping på en grød eller som dessert efter et grøntsagsmåltid.

Til den første skemad er især pære- og æblemos godt, men du kan også give mos af fersken, melon og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for nogen rigtig gode svar! Det er rart at kunne søge råd herinde og se man ikke er den eneste i verden med problemer.

Mor til pige på 6 måneder


Annoncer

Annonce