Annonce

Annonce

Svar: Baby være alene og pasning


17. januar 2015

Alder:
5 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Bedsteforældre.

Kære Nana

Tak for dit brev og stort tillykke med at I har fået en lillebror :) Det er dejligt at høre fra dig igen!

Du må meget gerne lægge din dreng på et tæppe på gulvet, når du går i bad. Enten lige uden for døren, så du kan høre ham eller på gulvet på badeværelset. Nogle bruger også at sætte barnet i en skråstol, hvis man har en sådan, og så bade imens man så kan kikke på barnet, pludre lidt osv.

Det der er vigtigt er, at du ikke lægger eller sætter din dreng et sted, hvor han kan falde ned. Han må altså ikke ligge på sofaen eller stå på bordet eller lignende. Han skal være på gulvet. Og du skal kunne se ham og høre ham, så du lige kan tjekke op på at han er okay:)

Og det vil være rigtig fint at bruge kravlegården, når han begynder at blive lidt mere mobil, og du er nødt til at gå kortvarigt fra ham. Ligesom du naturligvis kan forsøge at udnytte tiden, hvor han sover, og hvor far er hjemme og kan holde øje:)

Det lyder rigtig dejligt med bedsteforældrene boende ved siden af jer. Jeg kan forestille mig, at storebror nyder denne nærhed og muligheden for at "rende frem og tilbage". Når I er så meget sammen, som I er, så vil bådet mellem børnebørn og bedsteforældre kunne blive meget tæt og nogle gange vil bedsteforældre fungere som primære omsorgspersoner ...


Annonce

... næsten på lige fod med forældrene. Og det vil derfor være naturligt, at de tager over og passer børnene, hjælper dem og er der for dem, når mor og far ikke kan være der - det kan være lige så naturligt som at far tager over, når mor ikke er der og at mor tager over, når far ikke er der.

Hvor tidligt man har lyst til og behov for lade sit barn passe er meget individuelt. Generelt vil jeg sige, at børn ikke har brug for at blive passet, før de selv kan give udtryk for, at de har lyst til det. Men det betyder jo ikke, at mor og far ikke kan have behov - og det kan være okay - man skal bare være bevidst om, at man ikke gør det for barnets skyld, men fordi man som voksen har brug for det:)


De bedste (bedste)forældre
LÆS OGSÅ HELEN OG SIGRIDS BOG: "De bedste (bedste)forældre"

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Med så lille et barn som jeres dreng, så synes jeg ikke I skal være væk fra ham mere end den tid der går mellem to måltider. Uanset om du ammer eller giver flaske, så vil han have behov for sin mor, og det vil være naturligt, at du er der for ham, når han skal spise. Det vil samtidig være en god idé, at du så går imens han sover, så han ikke oplever, at du forsvinder. Min tanke vil derfor være, at du kan give ham mælk, putte ham, tage af sted og så nå hjem igen før han atter skal spise:)

Håber du kan bruge dette lidt videre, rigtig meget held og lykke - og glæder mig til at følge jer igen:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om bedsteforÆldre:

6. november 2017 | Bedsteforældre | 4 mdr.

Tilknytning til bedsteforældre

Kære Helen, Nu hvor vi bor så langt væk fra mine forældre og at min datter...

Læs hele brevet og Helens svar


6. september 2017 | Bedsteforældre | 11 mdr.

Pasning - 11 mdr.

Hej Helen Min dreng, Liham på 11 måneder, er i alt blevet passet 3 gange af...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Kogt-vands-klude

Kogt vands klude er et gammelt husmoderråd til røde barnenumser.

Princippet er at man tager noget blødt bomuldsstof f.eks. stof fra et gammelt forvasket lagen og klipper nogle firkantede stykker, som passer til at lægge på barnets numse.

Stofstykkerne koges, afkøles og vrides og lægges på og mellem barnets baller, der hvor barnets hud synlig er generet af syren fra afføring og urin. Du kan gemme de kogte klude i en lille bøtte med lidt kogt vand, som du har stående...

Læs mere i Babylex

Jern præmatur

Børn med en fødselsvægt under 2500g skal tilbydes ekstra jern og vitaminer.

Se babylex under vitaminer.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tusinde tak for en informationsrig hjemmeside og nogle virkelig fantastiske bøger om børn! Jeg har erhvervet mig hele din bog-serie og efter at have læst dem, bruger jeg dem stadig ofte som opslagsværk. Tak for dem!

Venlig hilsen
Cecilie


Annoncer

Annonce