Annonce

Annonce

Svar: Væk fra baby


23. juni 2014

Alder:
14 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Bedsteforældre.

Kære forældre

Tak for jeres brev :)

Det lyder helt okay at lade jeres datter passe både torsdag og lørdag. Det er en fin plan, at hun bliver passet og I så er hjemme igen, når hun vågner næste dag - det vil være dejligt for hende, at vågne og se jer. Det er på samme måde rigtig godt, at I er sammen om fredagen, så lillepigen kan få sit "mor- og fardepot" fyldt lidt op, og har lidt at tære af, når I så er adskilt igen om lørdagen:)

Jeres datter og hendes bedstemødre lyder til at kende hinanden godt. De har passet hende før og alle er trygge ved arrangementet. Det er rigtig fint.

Det er sådan at børn har forskellige tilknytningspersoner eller omsorgspersoner. De primære og de sekundære. De primære vil ofte være mor og far, det er jer som er primært omkring jeres datter. I er hendes trygge base, dem hun altid ...


Annonce

... kan stole på vil være der for hende, vil hjælpe hende. De sekundære vil være f.eks. bedsteforældre, en pædagog eller en dagplejer eller lignende.


De bedste (bedste)forældre
LÆS OGSÅ HELEN OG SIGRIDS BOG: "De bedste (bedste)forældre"

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


De sekundære omsorgspersoner er vigtige, fordi det netop er dem jeres datter kan bruge når mor og far ikke er der. Hendes tilknytning, hendes bånd til dem vil naturligt være lidt anderledes end det er til jer - men hun vil være helt tryg ved dem og vil naturligt kunne finde trøst og hjælp hos dem, når I ikke er til stede. Da jeres datter kender både mormor og farmor godt og de er vant til at være sammen, så vil hun naturligt være helt tryg ved og okay med at de passer hende, tager sig af hende og hjælper hende de to dage, hvor mor og far ikke er der:)

Jeg håber ovenstående giver lidt ro og håber, at I får et par dejlige dage alle sammen, både I, jeres datter og bedstemødre:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om bedsteforÆldre:

6. november 2017 | Bedsteforældre | 4 mdr.

Tilknytning til bedsteforældre

Kære Helen, Nu hvor vi bor så langt væk fra mine forældre og at min datter...

Læs hele brevet og Helens svar


6. september 2017 | Bedsteforældre | 11 mdr.

Pasning - 11 mdr.

Hej Helen Min dreng, Liham på 11 måneder, er i alt blevet passet 3 gange af...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Puslepladsen

Der er flere tusinde gange du skal skifte dit barn, hvis det bruger ble i tre år. Sørg derfor for at indrette en god pusleplads - altså et sted hvor barnet ligger trygt og godt, og hvor du ikke får ondt i ryggen af de mange bleskift.

- Sørg for at puslepladsen passer i højden til den person som mest skifter barnet.

- Sørg for at have alt, hvad du skal bruge inden for rækkevidde. Når dit barn ligger på puslebordet, må du af sikkerhedshensyn ikke gå fra det for at...

Læs mere i Babylex

Øjne og syn

Nyfødtes øjne er tit hævede og sammenklistrede. Det er helt normalt. Er der dog vedblivende pus i øjenkrogen, har barnet sandsynligvis en øjenbetændelse og bør ses af lægen.

Helt små børn kan se i en afstand af ca. 30 cm. Det er den afstand der er mellem moderens bryst og ansigt, når hun sidder og ammer. Billeder med kontrastfyldte farver eller sort/hvid billeder er gode til at fange babyen interesse og er med til at udvikle evnen til at se og fokusere. Små børn skeler og det er...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusinde tak for dit uddybende svar..... Der er lige pludselig en masse ting der hænger bedre sammen for mig.

Tak fra Anja, med mindre ondt i brysterne


Annoncer

Annonce