Annonce

Annonce

Svar: Måltider på ferie med bedsteforældre


18. juni 2014

Alder:
20 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Bedsteforældre.

Kære far og mor

Tak for jeres brev og hvor lyder det dejligt, at I skal holde ferie sammen med bedsteforældrene. Det lyder rigtig hyggeligt :)

Jeg synes det vil være en god idé, at I holder fast i jeres datters spisetid, så hun får aftensmad omkring kl 17.30-18 som hun plejer. Hun vil helt klart trives bedst med denne rytme, og det vil skabe meget mere hygge og ro for hende og for hele familien.

Jeg vil dog foreslå, at I nøjes med at give hende mad på det tidspunkt, og at I så selv venter med at spise aftensmad, til I kan spise sammen med bedsteforældrene. Jeres datter kan blive lagt i seng, og så har I voksne rig mulighed for at sidde og snakke i flere timer:)

Jeg tænker, at I ikke behøver sidde ved bordet alle sammen, når jeres datter skal spise. Prøv at gøre det så naturligt som muligt. Nogle gange er far der, andre gange mor, atter andre gange kommer bedstemor måske og sætter sig - og så må I se, hvor meget det forstyrrer jeres datter, hvis andre sidder ved bordet. Hvis hun tydeligt har svært ved at koncentrere sig og ikke får spist, så vil det jo være synligt for alle, og jeg tænker, at I i den forbindelse godt kan tillade jer at sige f.eks. "jeg tror jeg skal sidde lidt med hende alene, så hun kan koncentrere sig om at spise". ...


Annonce

... Det kan også være at far er igang med at give mad, mor sidder med ved bordet, bedsteforældrene kommer og hun bliver forstyrret at dette - og så rejser mor sig og siger "vi må hellere gå, så vi ikke forstyrrer måltidet" og på den måde ved bedsteforældrene også, at det er tid til lidt madro.

Det lyder som om at det mest er måltidet om aftenen, som vi give udfordringer - de øvrige måltider som morgenmad og frokost kan I spise samtidig. Igen gælder dog at det er en god idé at lade jeres datter følge sin faste rytme. Og hvis hun f.eks. altid står tidligt op og derfor spiser morgenmad senest kl 7.30 og bedsteforældrene ikke spiser morgenmad før kl 9 - så kan I godt sige "xx står tidligt op, så vi spiser morgenmad allerede kl 7.30" - hvis bedsteforældrene så vil spise morgenmad sammen med jer, så har de jo muligheden for at stå op og være med og hvis de vil sove længe, så har de også muligheden for det.


De bedste (bedste)forældre
LÆS OGSÅ HELEN OG SIGRIDS BOG: "De bedste (bedste)forældre"

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Jeg tænker også at hvis bedsteforældrene står tidligt op, så kan det jo også være at de en dag vil sørge for at jeres datter får morgenmad, og I forældre kan så få lov til at sove lidt længere… På den måde kan I måske hjælpe hinanden og være omkring jeres lille datter alle sammen - men hendes rytme bør så vidt muligt følges:)

Rigtig god ferie!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om bedsteforÆldre:

6. november 2017 | Bedsteforældre | 4 mdr.

Tilknytning til bedsteforældre

Kære Helen, Nu hvor vi bor så langt væk fra mine forældre og at min datter...

Læs hele brevet og Helens svar


6. september 2017 | Bedsteforældre | 11 mdr.

Pasning - 11 mdr.

Hej Helen Min dreng, Liham på 11 måneder, er i alt blevet passet 3 gange af...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Børnemad, færdiglavet

Færdiglavet babymos er lavet af kontrollerede råvarer og gjort holdbart ved varmebehandling. Det er intet ernæringsmæssigt i vejen med de færdiglavede børnemadsprodukter. Hjemmelavet mad er dog lige så godt.

Vær opmærksom på at færdiglavet børnemad let bliver for findelt i konsistensen og det er vigtigt at barnet stille og roligt vænnes til familiemad og også tilbydes mad, som kræver en vis tyggefunktion og som indeholder naturligt "mere bid".

Du kan finde...

Læs mere i Babylex

Øl

Det er et gammelt husmoderråd at drikke en maltøl eller en mørk hvidtøl, når man ammer og gerne vil have mælkeproduktionen sat op. Det er kun øl af denne type som har effekt, effekten skulle skyldes maltindholdet.

Det anbefales dog ikke mere, at man forsøger at øge sin mælkeproduktion ved at drikke øl. Alkoholen vil, også selvom det ikke er særlig meget, gå i modermælken og da man ikke kender den nedre grænse for, hvad barnet kan tåle, så er det bedre at lade være....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen, Det er simpelthen så dejligt at jeg har fundet dig på nettet.. Dig kan jeg skrive til med alle mine tanker og udfordringer, og så får jeg et fornuftigt og brugbart svar – tak!!!


Annoncer

Annonce