Annonce

Annonce

Svar: Er jeg for emsig


19. oktober 2013

Alder:
13 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Bedsteforældre.

Hej med dig

Tak for dit brev og alle dine åbne og ærlige tanker :)

Nej, jeg synes ikke du er for emsig - som du beskriver det, så er det ikke trygt at være hos farmor og farfar. Det lyder til at være et for uligevægtigt hjem, også selvom de prøver og rigtig gerne vil deres børnebørn og sandsynligvis er nogle søde mennesker.

Der er ingen tvivl om at din mand holder rigtig meget af sine forældre, og at det smerter ham, når han mærker, at de har det dårligt. Han vil rigtig gerne hjælpe dem, han vil rigtig gerne bibeholde kontakten til dem, og han vil naturligt rigtig gerne, at jeres datter og hans forældre får et tæt og nært forhold til hinanden. Det forstår jeg godt - men som barnets advokat, så er jeg nødt til at sige, at hvis man ikke kan tage vare på sig selv, så kan man ikke tage vare på andre - og det betyder, at det naturligt lige nu ikke er trygt at lade dem passe jeres datter.

Det er rigtig fint, hvis de kan passe hende et par timer eller en halv dag - som I nu skønner de kan overskue, men jeg synes ikke der er grund til at pasningen skal vare så længe, at de kan få svært ved at overskue situationen og får problemer. Det gavner hverken dem eller jeres datter.

Det er rigtig dejligt, hvis I kan mødes en gang mellem, spise sammen, hygge jer og nyde hinandens selskab - så jeres datter og dine svigerforældre også lærer hinanden at kende. Og det er super godt, hvis det kan blive hos jer, hvor der er styr på tingene, varme, mad, ingen rygning osv. og du og far naturligt også er der.

Jeg tænker at I må se hvad ...


Annonce

... fremtiden bringer - hvis din svigermor bliver medicineret og i perioder tydeligvis har det godt, - og din svigerfar er der, kan støtte hende og reagerer, hvis det er nødvendigt, så kan det sagtens tænkes at jeres datter kan være der lidt mere hyppigt eller evt. overnatte. Men lige nu er hun stadig bare en lille pige og har brug for rigtig meget omsorg, nærhed - og tryghed. Og det har du naturligvis også. Du kan ikke aflevere hende, hvis ikke du er fuldstændig tryg ved, at de der passer hende kan give hende det hun har behov for - og det lyder desværre ikke til at være tilfældet lige nu...

Og rygning - ja det er skadeligt - og passiv rygning - ja det er skadeligt - der er ikke så meget at diskutere. Du får dog ikke dine svigerforældre til at holde op med at ryge, og deres tøj og hjem vil naturligt lugte af røg. Det er noget af et dilemma at stå i, og jeg kan godt forstå, du synes det er svært. Men rygning er skadelig og jeg synes det er helt i orden at melde ud, at du ikke ønsker at de ryger, når de er sammen med din datter.


De bedste (bedste)forældre
LÆS OGSÅ HELEN OG SIGRIDS BOG: "De bedste (bedste)forældre"

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Med hensyn til julefrokosten, så synes jeg du skal spørge din søster eller dine forældre om de kan passe, og hvis ikke de kan det, så må du blive hjemme eller lade farforældrene passe nogle timer og så som du selv skriver - holde dig ædru og tage tidligt hjem til din datter.

Håber du kan bruge dette lidt videre - og jeg vil også anbefale dig at læse min bog "De bedste (bedste) forældre", som jeg har skrevet sammen med Sigrid Riise. Når du selv har læst den, kan du evt. lade bedsteforældrene læse den også :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om bedsteforÆldre:

6. november 2017 | Bedsteforældre | 4 mdr.

Tilknytning til bedsteforældre

Kære Helen, Nu hvor vi bor så langt væk fra mine forældre og at min datter...

Læs hele brevet og Helens svar


6. september 2017 | Bedsteforældre | 11 mdr.

Pasning - 11 mdr.

Hej Helen Min dreng, Liham på 11 måneder, er i alt blevet passet 3 gange af...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Citrusfrugter

Hvis man har allergi overfor græspollen, så kan man nogle gange reagere på citrusfrugter som appelsiner og klementiner. Reaktionen vil ofte være kløe og hævelse af læber, mund og svælg. Og det bedste man kan gøre er ikke at spise de citrusfrugter, som man reagerer på.

Nogle børn vil også reagere med rødt udslæt om munden, når de spiser citrusfrugter. Det skyldes normalt frugtsyren, som generer barnets lidt sarte hud og handler således ikke om at barnet ikke tåler...

Læs mere i Babylex

Vådservietter

Mange familier synes det er praktisk at bruge vådservietter, når barnet skal skiftes.

Mange vådservietter indeholder parfume, som kan give allergi. Undgå derfor vådservietter med parfume- eller aromastoffer i indholdsdeklarationen. Vådservietter bør derfor kun bruges på tur eller som en nødløsning.

Engangsvaskeklude med vand og eventuelt lidt miljømærket sæbe uden parfume er mindst ligeså godt.

Brug aldrig vådservietter i ansigtet, da vådservietter...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Tusind tak for dit svar sidste gang med søvn-fase-skift-problemer. Tænk engang - det virker! Og nu har vi bøvlet i en hel måned med en træt lille pige, så det er bare så skønt at kunne lulle hende i søvn på en god måde. Plus - at du skrev det med perronen og sovetoget.

Tak,
fra forældrene til pige på 6 måneder


Annoncer

Annonce