Annonce

Annonce

Svar: Overnatning ude - 22 mdr.


18. oktober 2013

Alder:
22 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Bedsteforældre.

Kære Monica

Tak for dit brev og alle dine tanker :)

Det lyder rigtig dejligt med en overnatning på Hotel, og det er rigtig dejligt, at dine svigerforældre samtidig har lovet at passe jeres dreng. Det lyder jo som om at de rigtig gerne vil ham - også selvom de normalt ikke efterspørger at passe børnebørnene.

Helt overordnet set, så er det ikke jeres drengs behov at komme på weekend hos sine bedsteforældre. Han har ikke brug for dette, før han selv er gammel nok til at kunne sige, at han gerne vil på ferie - men I forældre kan godt have dette behov og naturligvis kan jeres dreng så blive passet.

Det der er vigtigt er egentlig ikke hvorvidt han har overnattet ude flere gange før, men snarere, hvor godt han kender sine bedsteforældre. Hvis I ser farmor og farfar rimelig tit, han er tryg ved dem, nyder at være sammen med dem - hvis han tydeligt hygger sig i deres nærvær, hvis I har fornemmelsen af at de godt vil kunne trøste ham og han kan finde ro hos dem, hvis han bliver ked af det osv. så kan de naturligt godt passe ham den weekend. Men hvis de ikke kender hinanden særlig godt, hvis jeres dreng ikke er tryg ved dem, kan lade sig ...


Annonce

... trøste af dem osv. så vi det måske være for meget at forlange, at han skal passes af dem en hel weekend. Så ville det måske være bedre at I begyndte at bruge mere tid sammen, så han opbyggede et tættere forhold til dem og så kunne I tage af sted på overnatning senere.

Det er rigtigt at han ikke vil kunne forholde sig til tid og ikke vil kunne forklares "mor og far kommer på søndag" eller "du skal sove her to nætter, så kommer mor og far igen" og han vil naturligt derfor kunne savne jer og være svær at berolige. I skal derfor også være forberedt på, at han vil kunne reagerer med at afvise jer, når I kommer hjem igen. Det ser man nogle gange hos børn, som ikke forstår, hvor man har været og som derfor har følt sig forladt - han vil ikke lige give jer knus og kys, men løber måske sin vej eller putter sig ind til farmor...


De bedste (bedste)forældre
LÆS OGSÅ HELEN OG SIGRIDS BOG: "De bedste (bedste)forældre"

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Det vigtigste her er, at netop farmor eller de som passer ham, giver ham den ro, omsorg og nærhed, som han har behov for, fordi han naturligt savner jer - ligesom I, når I mødes igen, skal vise ham at I er der for ham og er præcis som I plejer at være:)

Jeg håber du kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om bedsteforÆldre:

6. november 2017 | Bedsteforældre | 4 mdr.

Tilknytning til bedsteforældre

Kære Helen, Nu hvor vi bor så langt væk fra mine forældre og at min datter...

Læs hele brevet og Helens svar


6. september 2017 | Bedsteforældre | 11 mdr.

Pasning - 11 mdr.

Hej Helen Min dreng, Liham på 11 måneder, er i alt blevet passet 3 gange af...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Nysgerrighed

At være nysgerrig er den egenskab, der giver barnet nye erfaringer og dermed får barnet til at udvikle sig og blive mere intelligent.

Et barn skal derfor ikke stoppes i at udforske verden, men skal have lov til at undersøge og bibeholde sit naturlige anlæg for nysgerrighed. Det lille barn skal således opfordres til at føle, gribe, smage og grundigt undersøge verden omkring sig.

Læs mere i Babylex

Allergidisponerede børn

Når man taler om allergidisponerede børn skelner man imellem dobbelt forældre disposition og svær enkeltdisposition.

Dobbelt forældredisposition er når begge forældre har/har haft flerårig, svær lægediagnosticeret behandlingskrævende atopisk sygdom (Astma, rhinit, børneeksem eller sikker fødevareallergi).

Svær enkeltdisposition er når en af forældrene og/eller søskende har/har haft flerårig svær lægediagnosticeret, behandlingskrævende atopisk sygdom (Astma, rhinit,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Jeg skriver da jeg gerne vil takke dig for dine råd og støtte. Lige da jeg læste dit brev blev jeg ked af det, for jeg ville for alt i verden være en mor, som giver sit barn opmærksomhed nok. Men du havde jo ret :0)

Jeg har fået det godt igen, er begyndt at arbejde og får medicin og går til samtaler ved en psykolog. Det har hjulpet mig meget.

Jeg vil sige 1000 tak til dig for at støtte mig og give mig råd.

Du hører nok fra mig igen

Knus fra mig


Annoncer

Annonce