Annonce

Annonce

Svar: Familien vil gerne passe


4. november 2012

Alder:
2 år, 11 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Bedsteforældre.

Kære M.

Tak for dit brev :)

Der er rigtig mange ting som spiller ind hos jer og sandsynligvis ligeså mange meninger om det hele, som der er voksne. Alle vil jo rigtig gerne have jeres dreng på besøg og synes det kunne være hyggeligt - og det kan det også, men det er vigtigt også at give ham ro, og her bliver vi nogle gange som voksne nødt til at sætte lidt grænser og skære igennem, ud fra det vi, som forældre, skønner er bedst.

Det er rigtig dejligt at jeres dreng giver udtryk for at han gerne vil besøge sine bedsteforældre. Og naturligvis skal de også ses. Det er dog ikke sikkert at han, med den alder han har, egentlig helt forstår, hvad det betyder at skulle overnatte hos dem og jeg er ikke sikker på at det er hans behov. I hvert fald er det vigtigt, at han har mulighed for at komme hjem igen, hvis han pludselig ikke synes det er sjovt at skulle være der alligevel ...

Bedsteforældrene bor en time væk og det gør naturligt tingene lidt sværere, end hvis de boede lige om hjørnet. Det er dog ikke længere, end at man godt kunne lave en aftale om at de f.eks. kom og hentede ham en eftermiddag efter børnehave, måske hentede ham lidt tidligere og herefter lavede noget sammen med ham, I kunne spise sammen om aftenen og han kunne så komme i seng til vanlig tid - bedsteforældrene kunne overnatte eller de kunne køre hjem efter aftensmaden.

Det ville være en god løsning, han ville kunne vise sine bedsteforældre børnehaven, de vil få et indblik i hans dagligdag. De ville kunne være sammen og bedsteforældrene vil også få et indtryk af, hvad dagligdag jeres dreng har og netop indtryk af, hvorfor faste spisetider, sovetider osv. er vigtigt. Og samtidig ville de kunne bruge tid sammen, ligesom jeres dreng stadig ville have en hverdag uden alt for mange ændringer og uden at han behøver komme "på ferie". Netop for at han ...


Annonce

... kan trække stikket ud og også slappe af :)

Med hensyn til moster og jeres drengs "du skal gå", så kan det, som du skriver, sagtens handle om at han kender hende godt og afprøver nogle grænser, ligesom han gør overfor dig. Men det handler højst sandsynligt også om at han naturligt undersøger, hvad det han gør, gør ved andre. Og hendes reaktion er interessant at udforske, for han mærker jo at hun bliver ked af det, han mærker at hun trækker sig - at det gør noget ved hende. Og det gør det endnu mere spændende at undersøge, så det kan faktisk forstærke problemet.

Ud over det I allerede gør, - nemlig at tale med ham om at man bliver ked af det, forklare ham, at sådan skal han ikke tale osv. så kan det også være en rigtig god idé at hun griber det helt modsat an. At hun i stedet for at trække sig f.eks. siger "hvad siger du din lille bølle", griber fat i ham med et smil "siger du jeg skal gå, - ved du hvad jeg gør ved bøllespirer som dig - dem kiiiilder jeg!" eller lignende og så holder ham og kilder ham og tumler med ham. Så den reaktion han får ikke er at hun trækker sig eller bliver såret, men derimod at hun viser ham, at hun rigtigt gerne vil ham og at han ikke får lov til at afvise hende :)


De bedste (bedste)forældre
LÆS OGSÅ HELEN OG SIGRIDS BOG: "De bedste (bedste)forældre"

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Og med hensyn til at lade bedsteforældre passe, så er det enormt vigtigt at du har tillid til at de kan finde ud af det. Hvis ikke du kan have tillid til dette, så skal de ikke passe ham. Det bør ikke være nødvendigt at lave dagsplaner eller manualer - du skal gå ud fra at de gør det godt, at de kan vurdere hvad jeres drengs behov er og at de vil gøre alt hvad de kan for at passe på ham - at de vil ham det bedste. Hvis ikke dette er tilfældet, så kan de ikke passe ham ...

Jeg vil anbefale dig min bog "De bedste (bedste) forældre" - det kunne være en julegave-idé til bedsteforældrene i år ... :)

Fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om bedsteforÆldre:

6. november 2017 | Bedsteforældre | 4 mdr.

Tilknytning til bedsteforældre

Kære Helen, Nu hvor vi bor så langt væk fra mine forældre og at min datter...

Læs hele brevet og Helens svar


6. september 2017 | Bedsteforældre | 11 mdr.

Pasning - 11 mdr.

Hej Helen Min dreng, Liham på 11 måneder, er i alt blevet passet 3 gange af...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Donorhjælp

Hvis man ikke kan blive gravid på almindeligvis, så kan man benytte sig af en donor. Og i Danmark er der to muligheder:

1. Donor med sæd:
Kvinder der ikke har nogen mandling partner eller hvor den mandlige partners sædkvalitet ikke kan anvendes til befrugtning, har mulighed for at blive gravide med en sæddoner.

Sæddonation kan både være anonym og åben. På lægeklinikker vil den normalt være anonym, hvor man kan få åbne donorer på jordemoderklinikker.

Læs mere i Babylex

Vitaminer præmatur

Præmature børn, det vil sige børn som er født før 37 uge, har mindre jernreserver end børn født til tiden. Jerndepoterne er ofte opbrugt i 2 mdr´s alderen - afhængig af graden af præmaturitet og eventuelle fødselskomplikationer. Samtidig har præmature børn større væksthastighed.

Det er derfor nødvendig at starte med jerntilskud allerede fra 4 ugers alderen og fortsætte til barnet er et år, uanset om det får mere end 400ml modermælkserstatning dagligt.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Jeg havde i en periode lidt problemer med at amme og var egentlig ved at smide håndklædet i ringen, men Helen sagde de rigtig ting som gjorde at jeg fortsatte og det er jeg rigtig glad for i dag ...

Camilla Martin


Annoncer

Annonce