Annonce

Annonce

Svar: Farmor gør krav på vores datter hver 6. uge


25. februar 2012

Alder:
2 år, 4 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Bedsteforældre.

Kære Mette

Som udgangspunkt synes jeg ikke børn skal på ferie eller overnatte hos bedsteforældre eller andre, før de er så gamle, at de selv verbalt kan give udtryk for at de har lyst til det. Og de fleste børn når ikke dertil før de er 4-5 år gamle. Og når den tid så kommer, så skal man stadig være opmærksom på at de måske fortryder og gerne vil hjem, når de kommer til sengetid om aftenen ...

Når det er sagt, så synes jeg det er rigtig dejligt at farmor vil tilbyde at hente jeres datter fra dagpleje en dag fast hver 6. uge. Der er ingen tvivl om at hun er glad for sit barnebarn og de to kan have stor glæde af hinanden. Og det synes jeg et eller andet sted, at I skal bakke op om. Men lillepigen skal sove hjemme hos sig selv. I kan evt. møde hjemme hos farmor og spise sammen alle sammen og så køre hjem til jer selv bagefter eller farmor og jeres datter kan køre hjem til jer, I kan spise sammen og farmor kan så tage hjem igen.

At jeres datter ofte er ked af det og som du beskriver det "der går noget tid før I kan nærme jer hende", når hun har været ...


Annonce

... passet ser jeg som en reaktion på at det er svært at være uden mor og far. Hun kan ikke forholde sig til tid, hun ved ikke hvornår I kommer igen og naturligvis gør det hende utryg - også selvom hun er glad for sine bedsteforældre. Når hun afviser jer, når I mødes, så er det hendes måde at fortælle jer på, at det her syntes hun faktisk var svært, det synes hun ikke er helt okay.

Så mit råd er ingen overnatning ude, men pasning nogle timer en gang imellem og gerne som en fast rytme, så de lærer hinanden mere og mere at kende og trygheden og tilliden naturligt vokser :)


De bedste (bedste)forældre
LÆS OGSÅ HELEN OG SIGRIDS BOG: "De bedste (bedste)forældre"

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Og ja - det er naturligvis vigtigt at hun ikke får en følelse af at blive "sendt væk", når den lille ny kommer. Det er vigtigt at hendes dagligdag minder så meget som muligt om den hverdag hun plejer at have. Naturligvis må bedsteforældrene gerne tage hende med i zoo en eftermiddag eller lignende, hvis de plejer at gøre noget sådan, men det er vigtigt at jeres datter synes det er sjovt og nyder dette samvær og der er som sagt tale om timer :)

Rigtig meget held og lykke med det hele fortsat :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om bedsteforÆldre:

6. november 2017 | Bedsteforældre | 4 mdr.

Tilknytning til bedsteforældre

Kære Helen, Nu hvor vi bor så langt væk fra mine forældre og at min datter...

Læs hele brevet og Helens svar


6. september 2017 | Bedsteforældre | 11 mdr.

Pasning - 11 mdr.

Hej Helen Min dreng, Liham på 11 måneder, er i alt blevet passet 3 gange af...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Navle

Hos det nyfødte barn sidder stadig en rest fra navlestrengen, som vil falde af, af sig selv, når barnet er mellem ca. 5 dage og tre uger gammelt. Det er normalt at det kan bløde fra navlen i denne periode og det kan også lugte fra navlen, da det er en forrådningsproces der sker.

Du skal være opmærksom på at navlen ikke begynder at lugte for meget, da det kan være tegn på infektion. Hvis navlen lugter gennem barnets tøj, er det for meget. Hvis der er rødme omkring navlen, kan...

Læs mere i Babylex

Donorhjælp

Hvis man ikke kan blive gravid på almindeligvis, så kan man benytte sig af en donor. Og i Danmark er der to muligheder:

1. Donor med sæd:
Kvinder der ikke har nogen mandling partner eller hvor den mandlige partners sædkvalitet ikke kan anvendes til befrugtning, har mulighed for at blive gravide med en sæddoner.

Sæddonation kan både være anonym og åben. På lægeklinikker vil den normalt være anonym, hvor man kan få åbne donorer på jordemoderklinikker.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for dit svar angående min datter, som græd sig selv i søvn. For første gang i lang tid havde jeg en rigtig god fornemmelse i kroppen efter at have læst dit svar. Jeg kunne mærke, at du fik sat mange af de rigtige ord på situationen.

Tak fra Sanne, mor til pige på knap 4 måneder.


Annoncer

Annonce