Annonce

Annonce

Svar: Vores datter og min mor


18. januar 2012

Alder:
2 år

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Bedsteforældre.

Kære splittede mor

Tak for dit åbne og ærlige brev :)

At vokse op med en mor, der er alkoholiker vil naturligt sætte sine spor og der er ingen tvivl om at du har oplevet store svigt i din barndom. Det betyder naturligt at du ikke kan lade din datter passe af sin mormor og nej, din datter skal ikke overnatte med mormor alene.

Det er meget meget vigtigt at du kan have tillid til at din datter er i trygge hænder og det kan du ikke. Det er rigtig dejligt at din mor og datter har det godt sammen og at du kan mærke at de er rigtigt glade for hinanden, at det er gensidigt og naturligvis skal de to ses, være sammen osv. Men du kan ikke overlade din datter i din mors varetægt. Din mor har ikke evnerne til at kunne tage vare på sig selv og når hun ikke har det, så skal hun ikke tage vare på din datter. Der er som du selv skriver, stor risiko for at når din datter er puttet og ligger i sin seng, så tager din mor sig et glas og så et til og et til - og den risiko skal du ikke løbe, det skal din datter ikke udsættes for. Der kan ske så meget, hvor din mor så ikke vil kunne reagere hensigtsmæssigt.

Du fortæller at din mor har en facade. Du fortæller at hendes alkoholproblem ikke er noget du eller dine søskende taler med hende om - og det er naturligt også et meget meget svært emne at bringe op. Men der er ingen tvivl om at det ...


Annonce

... du og dine søskende har oplevet, det I har set og mærket på jer selv, fordi jeres mor drak og var fuld flere gange om ugen - det glemmer du/ I aldrig. Faktisk er det nok en meget god idé at du drøfter det med dine søskende, for hvis ikke de har børn endnu, så vil de jo også selv stå i situationen på et tidspunkt - Og måske er tiden til at det er nu du siger det som det er.

At du simpelthen er ærlig og siger til din mor, at du er glad for at de to har det godt sammen, at du kan mærke at din datter synes det er dejligt og hyggeligt at være sammen med mormor - og det synes du også - men at det alkoholproblem hun har, naturligt gør at din datter ikke kommer til at være sammen med mormor alene. Det kan være nødvendigt at du siger, at du godt kan huske, hvor bange og ked af det du var som barn, hvor utrygt det var og det skal din datter ikke udsættes for.


De bedste (bedste)forældre
LÆS OGSÅ HELEN OG SIGRIDS BOG: "De bedste (bedste)forældre"

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Det er hård kost, jeg ved det godt, men som barnets advokat, er det nødt til at være sådan mit svar er - og måske vil det gøre at din mor går ud og drikker sig fra sans og samling, at hun bliver vred, ikke vil tale med dig i en længere periode og det skal du naturligvis kunne rumme. Men du er nødt til at have tillid til at den der passer din datter kan tage sig ordentligt af din datter og den tillid har din mor brudt for mange år siden :)

Stort stort knus fra mig til dig ... :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om bedsteforÆldre:

6. november 2017 | Bedsteforældre | 4 mdr.

Tilknytning til bedsteforældre

Kære Helen, Nu hvor vi bor så langt væk fra mine forældre og at min datter...

Læs hele brevet og Helens svar


6. september 2017 | Bedsteforældre | 11 mdr.

Pasning - 11 mdr.

Hej Helen Min dreng, Liham på 11 måneder, er i alt blevet passet 3 gange af...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Rygning

Når mødre ryger passerer nikotin og andre giftige stoffer fra tobakken over til barnet via modermælken. Derfør bør kvinder der ammer ikke ryge.

Passiv rygning er farligt. Det er vigtigt at det lille barn ikke udsættes for tobaksrøg. Det er vigtigt at begge forældre er bevidst om at have et ansvar i forhold til at beskytte barnet mod tobaksrøg. Vokser et barn op i et hjem, hvor den ene eller begge forældre ryger, har barnet stor risiko for at få mellemørebetændelse og udvikle...

Læs mere i Babylex

Strømper

Strømper skal passe til barnets fod og gerne være en lille smule længere.

Til de spæde børn, kan man købe frotté strømper som er dejligt bløde og med næsten ingen elastik og dermed ikke noget, som strammer.

Strømper kan være af uld, bomuld eller af et blandingsprodukt og det kan være en god idé at medtænke, hvad materiale du vælger at købe strømper i. Til børn der sveder meget, kan uld være en fordel. Det samme gælder om vinteren, hvis dit barn f.eks. skal have...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg vil bare sige tusind tak for hjælpen! Det var et wake-up-call at få dit klare svar ... Dejligt at få at vide så entydigt at tingene ikke er i orden.

Alt går meget bedre nu, vi kan nemt aktivere ham, putning går stort set problemfrit nu og aflevering i vuggestue er også meget bedre. Det har været så godt at komme ud af den dårlige vane - jeg har bare ikke tidligere tænkt på at det var vaner der skulle ændres.

Tusind tak for hjælpen - det har betydet utrolig meget for os.

Med venlig hilsen
Rikke, mor til dreng på 21 måneder


Annoncer

Annonce