Annonce

Annonce

Svar: Når svigermor er for meget


13. oktober 2011

Alder:
6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Bedsteforældre.

Hej med dig

Tak for dit brev :)

Det er som du skriver, rigtig dejligt og vigtigt, for jeres søn at have kontakt til sine bedsteforældre. Børn har brug for at kende deres historie og det er naturligt meget givende for børn at have kontakt til de ældre i familien - både nu, men bestemt også senere.

Derfor er det rigtig godt at du som udgangspunkt er glad for dine svigerforældre, I har haft det rigtig godt sammen før og jeg er ikke i tvivl om at I holder af hinanden. Der er dog sket lidt ændringer i forbindelse med at du og din mand selv er blevet forældre og det giver en ny rollefordeling og stiller lidt nye krav både til jer forældre og til bedsteforældrene.

Og jeg tænker at I nødt til at sætte jer ned og få talt lidt om dette og måske er det bedste, hvis du sætter dig ned og taler med din svigermor. På en hyggelig og god måde - måske skulle du invitere hende på frokost en dag og sige "jeg har brug for at tale med dig" og så få talt lidt om, hvordan du oplever tingene.

Det er vigtigt at anerkende at hun vil jer det rigtig godt. Jeg er slet ikke i tvivl om at hun holder af både dig, din mand og jeres lille dreng og er stolte af jer og at det I har og det I gør. Det viser hun f.eks. ved at vise rundt i jeres hus - hun viser huset frem fordi hun er stolt af at I kan bo så dejligt :) Der ligger ikke noget ondt i det og hun tænker slet ikke over, at du ikke bryder dig om det.

Hun er sansynligvis også glad for at hun kan komme forbi så tit og at hun får lov til at deltage så meget i plejen af jeres lille dreng som hun gør - at hun får lov til at følge med - og hun vil sandsynligvis fortælle sine veninder at I har det bedste forhold og hvor skønt hun synes det er at hun får ...


Annonce

... lov til at deltage i barnebarnets hverdag. Hun er sandsynligvis en person, der har lettere ved at sige til sine venner, hvor glad og stolt hun er af jer - end hun kan sige det direkte til jer selv ...

Hun er sandsynligvis også den type, der synes at hun har ret til (fordi hun er mor til din mand) at komme med kritik - "hvis ikke jeg skulle kunne sige det, hvem skulle så kunne?" og når hun så samtidig ikke er så god til at fortælle om sine følelser og hvor meget I betyder for hende, så bliver det hurtigt kritikken og det I gør forkert, der kommer til at fylde ...


De bedste (bedste)forældre
LÆS OGSÅ HELEN OG SIGRIDS BOG: "De bedste (bedste)forældre"

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Du er nødt til at sige til hende, at du er glad for hende og at du er glad for at din dreng har bedsteforældre der går så meget op i ham som de gør. For det er rigtig dejligt. Men samtidig skal du også sige til hende, at du nogle gange synes at hun blander sig lidt for meget og at I/du har brug for at gøre tingene som du nu engang gør det. At du gerne vil have råd og høre hendes mening, hvis du er i tvivl - og at du nok skal spørge hende selv, hun behøver ikke rette på dig eller din mand eller blande sig, og kommentere på det hele. Præcis som hun også selv har sagt - bedste forældre skal først blande sig, når de bliver spurgt :)

Og så vil jeg anbefale at du køber min bog "De bedste (bedste) forældre". Du kan selv læse den og du kan også give den som gave til din svigermor. Den har fået rigtig meget ros for at anerkende begge generationer og ikke se ned på nogen - fordi udgangspunktet er, at vi jo alle vil det bedste for det lille barn, men at det nogle gange kan være rigtig svært at vide, hvad det bedste så er :) Og hvordan kan vi så bygge bro mellem hinanden :)

Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om bedsteforÆldre:

6. november 2017 | Bedsteforældre | 4 mdr.

Tilknytning til bedsteforældre

Kære Helen, Nu hvor vi bor så langt væk fra mine forældre og at min datter...

Læs hele brevet og Helens svar


6. september 2017 | Bedsteforældre | 11 mdr.

Pasning - 11 mdr.

Hej Helen Min dreng, Liham på 11 måneder, er i alt blevet passet 3 gange af...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sove inde

Når barnet sover inde, så er det sikreste at sove i egen seng, men i samme rum som forældrene - i hvert fald, når der er tale om et spædbarn. Det nedsætter risikoen for vuggedød.

Vælger du at sove sammen med dit barn, skal dit barn have ligeså meget plads, som hvis det sov i egen seng. Det skal have sin egen dyne og skal sove på en fast madras uden løse lagner, tæpper eller lignende.

Temperaturen skal være mellem 18-20 grader og barnet skal iklædes tøj, der passer...

Læs mere i Babylex

Sygt barn

Det er altid svært at vurdere hvad et lille barn fejler, og er du i tvivl er det altid en god idé at kontakte lægen. Hellere en gang for meget end en gang for lidt.

De mest almindelige sygdomme hos børn er: Forkølelse, øjenbetændelse, mellemørebetændelse, lungebetændelse, maveinfektioner og skoldkopper.

Symptomerne er ofte: Manglende appetit, ondt i maven, opkastning og diarré samt feber.

Hvis det bliver nødvendigt at indlægge barent på sygehus er...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for de altid fine og uddybende svar. De giver os ro på :)

Tak, fra en mor til 2


Annoncer

Annonce