Annonce

Annonce

Svar: Være væk fra mor en nat for første gang


23. februar 2011

Alder:
9 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Bedsteforældre.

Kære Persis far og mor

Det lyder som om at amningen indgår som en naturlig del af det at blive puttet. Den er en vigtig del af jeres drengs putteritual og derfor vil han naturligt blive ked af det, når mor og brystet ikke er der. Han vil naturligt have svært ved pludselig at skulle sove og falde i søvn på en helt ny måde.

Far vil selvfølgelig kunne lægge sig sammen med ham, give ham masser af fysisk kontakt og nærhed, far vil også kunne give ham en godnatgrød og give ham mælk af kop, så jeres dreng på den måde er fyldt godt op til natten og man er sikker på at behovet ikke er mælk/mad - men netop nærhed, som far så også må forsøge at give så godt som muligt.

Jeres drengs mælkeindtag kan også dækkes via en portion ...


Annonce

... tykmælk eller lignende om eftermiddagen, ligesom han også stadig skal have mælk i sin grød og mos, kan tilbydes ost, sovs osv. Det hele tæller med. Får han ikke mælk nok i det døgn, så sker der ikke noget ved det.


De bedste (bedste)forældre
LÆS OGSÅ HELEN OG SIGRIDS BOG: "De bedste (bedste)forældre"

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


I skal være opmærksomme på at det er jeres behov som forældre, der bliver dækket i den weekend og ikke jeres drengs behov. Det betyder ikke at det er forkert, det kan være helt reelt at I har brug for at far og søn tager væk og har tid sammen og du får lidt tid alene - men du skal være bevidst om, at det godt kan medføre en reaktion fra din dreng. Måske vil han afvise dig når han ser dig - du skal i hvert fald forberede dig på at han ikke lige flyver dig om halsen med det samme ...

Held og lykke med det! :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

ProduktnyhederLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om bedsteforÆldre:

6. november 2017 | Bedsteforældre | 4 mdr.

Tilknytning til bedsteforældre

Kære Helen, Nu hvor vi bor så langt væk fra mine forældre og at min datter...

Læs hele brevet og Helens svar


6. september 2017 | Bedsteforældre | 11 mdr.

Pasning - 11 mdr.

Hej Helen Min dreng, Liham på 11 måneder, er i alt blevet passet 3 gange af...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tilskudsblanding

En tilskudsblanding er en modermælkserstatning, der kan gives som tilskud til anden ernæring. Det vil sige, at barnet ikke kan leve af en tilskudsblanding alene.

En almindelig modermælkserstatning kan barnet få fra fødslen, hvor en tilskudsblanding ofte først anbefales fra 6 måneder, hvor barnet naturligt også får skemad.

Er du i tvivl kan du altid læse på pakken. Det vil fremgå af indholdsdeklarationen, hvorvidt der er tale om et fuldgyldigt præparat eller ej....

Læs mere i Babylex

Rødbede

Fra 6 mdr´s alderen kan du godt begynde at give dit barn rødbede, hvilket mange børn elsker og de kan give mosen en meget flot farve. Rødbeder kan også bages i ovnen sammen med andre rodfrugter.

Du skal dog være opmærksom på at rødbeder indeholder nitrat og derfor kun bør udgøre 1/10 af den portion mos, som barnet spiser. Alternativt bør de kun gives med ca 14 dages mellemrum.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dit råd om uld til min søn, det var nok det bedste råd jeg nogensinde har fået :) Der blev godt nok kigget mærkeligt på mig, da jeg begyndte at lede efter uld i butikkerne, så det måtte hentes hjem fra Danmark til sidst.

Hilsen mor fra udlandet


Annoncer

Annonce