Annonce

Annonce

Svar: Farmor er alkoholiker


26. oktober 2010

Alder:
2 år, 3 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Bedsteforældre.

Hej med dig

Tak for dit brev, din ærlighed og åbenhed :)

Lad mig lige slå en ting fast, - som forældre har I ansvar for jeres drengs tarv. I skal sikre at han har det godt, både når han er hos jer og også når han skal passes af andre. Som situationen er hos farmor og farfar, så er det ikke hans tarv at blive passet der. Det er ikke sikkert for ham og det ville, som du beskriver det, grænse til omsorgssvigt.

Derfor skal jeres dreng ikke passes af sin farmor og farfar, som situationen er lige nu. I kan ikke stole på, at de vil kunne tage sig af ham, som han har behov for, I vil ikke kunne vide om hans sikkerhed vil være i orden og vigtigst af alt, I vil ikke kunne vide om farmor er så beruset, at hun er til skade for både ham og sig selv.

Det er en ulykkelig situation og det er synd for jer alle, at det skal være sådan. Det er synd for jeres dreng, det er synd for dig og især for din kæreste og så er det naturligvis også synd for farmor og farfar.

For at det kan blive anderledes, så er det vigtigt at farmor og farfar erkender at der er et problem. Det er det første skridt, de er nødt til at erkende og især farmor er nødt til at erkende, at hun har et misbrug. Ofte har en alkoholmisbruger meget svært ved selv at erkende sit alkoholproblem, og det er meget meget vanskeligt for jer som pårørende at få hende overbevist om at hun skal i alkohol afvænning.

Hvis farfar ikke drikker, så vil det være relevant at I taler med ham om ...


Annonce

... problemet. Han må vide at der er et problem, men måske lukker han øjnene fordi han ikke ved, hvad han skal gøre ved det, hvor han skal henvende sig og hvad han skal stille op.

Jeg synes I skal starte med at tale med jeres læge (måske har din mand samme læge som sine forældre, det kunne være en fordel at tale med lægen her, selvom lægen ikke må diskutere andre patienter). Derudover synes jeg også I skal kontakte forskellige misbrugskonsulenter og få noget rådgivning, så I har noget helt konkret at komme med, når I så efterfølgende skal tage en snak med både farmor og farfar. Måske en snak med farfar først og så farmor bagefter ...

Man kan få rådgivning gennem "Dansk misbrugsbehandling", "Blå kors Danmark", "Anonyme alkoholikere" - der findes flere muligheder, hvis du søger på nettet, dukker mange foreninger og hjælpeforanstaltninger op.


De bedste (bedste)forældre
LÆS OGSÅ HELEN OG SIGRIDS BOG: "De bedste (bedste)forældre"

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 10. apr.: Sådan får du dit barn til at sove, Gentofte bibliotekerne

Se flere foredrag med Helen ...


De kan i telefonen eller ved et møde, give jer støtte, råd og vejledning i, hvordan I skal forholde jer til farmors drikkeri og hvordan I kan motivere hende til at stoppe med at drikke.

Det er vigtigt at farmor får den hjælp hun har behov for og først når hun er i stand til at tage vare på sig selv, kan hun tage vare på jeres dreng. Så længe hun ikke kan det, skal hun ikke passe ham - det er desværre en af de konsekvenser der er ved hendes misbrug. Det er hårdt men måske også en af de ting, der så kan få hende til at tage imod behandling ...

Stort knus til jer, håber I finder en løsning!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om bedsteforÆldre:

6. november 2017 | Bedsteforældre | 4 mdr.

Tilknytning til bedsteforældre

Kære Helen, Nu hvor vi bor så langt væk fra mine forældre og at min datter...

Læs hele brevet og Helens svar


11. marts 2018 | Bedsteforældre | 18 mdr.

Foretrækker Mormor

Kære Helen Jeg oplever at min datter foretrækker sin mormor i fuldstændig...

Læs hele brevet og Helens svar


14. februar 2018 | Bedsteforældre | 4 mdr.

Lære bedsteforældre at kende

Kære Helen. Jeg er mor til en dejlig datter på 4 måneder. Hun er generelt en...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Autostol

Til transport i bil skal barnet sidde i en godkendt autostol. Det lille barn skal helst sidde fastspændt med ryggen mod kørselsretningen.

Autostole skal være godkendt efter ECE (R)-44-03 eller 44-04. Der skal være et E-mærke på stolen, og den lange talrække under eller efter E-mærket skal starte med enten 03 eller 04.

For fastmonterede autostole hedder godkendelsen ECE (R) 44-05.

Autostole med andre mærkninger skal også være E-mærket, for at de er...

Læs mere i Babylex

Svangerskab

Svangerskab er et andet ord for graviditet. Det betyder at en kvinde bærer et barn i sig, man kan sige at "hun er svanger" = "at hun er gravid". Man kan også sige "gennemføre svangerskabet", "afbryde svangerskabet", "først i svangerskabet" "sidst i svangerskabet" osv.

Svangerskab bruges ofte, når man taler om svangerskabsforgiftning. Se derfor "svangerskabsforgiftning".

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for en god brevkasse. Vi er i den kedelige situation, at vi ikke har haft glæde og gavn af vores egen sundhedsplejerske. Vi har fundet dine svar meget relevante.

Tak fra os.


Annoncer

Annonce