Annonce

Annonce

Svar: Hjælp til flere gode argumenter?


24. juli 2010

Alder:
7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Bedsteforældre.

Kære fortvivlede mor til S.

Da det er dig, der er mor, er det dig der bestemmer. Det er dig der kender jeres dreng bedst og derfor også dig, der ved hvad der er bedst for ham og det bliver du nødt til at holde fast i.

Dertil kommer at jeres dreng jo også har en far og hvor er han henne i alt dette? Nogle gange er det jo lettere for ham at kommunikere jeres valg ud, fordi der er tale om mor og søn i stedet for svigermor og svigerdatter - og det er naturligvis vigtigt at du og din mand træffer valg omkring jeres søn fælles og at I er enige om de valg i træffer. De beslutninger og valg, må I så melde klart ud.

At jeres (eller din holdning), bliver slået hen med "det er noget vrøvl" er naturligvis enormt provokerende, hvor hvem siger at hun har mere ret end I har ... Tingene har ændret sig meget siden hun fik børn og sådan er det. Vi har også forskellige måder at opdrage på, du har sandsynligvis haft en anden opvækst end din mand og I giver begge forskellige ting ind i jeres forhold, ligesom I giver forskelligt til jeres dreng. Derfor er I nødt til at finde jeres måde at gøre tingene på, hverken din mand, din eller din svigermors - men jeres måde og det kan I også melde ud: "det kan godt være du synes det er noget vrøvl, men nu har vi valgt det sådan".

Samtidig skal I så naturligvis også glæde jer over at farmor har så stor en interesse i jeres dreng. Hun vil ham virkelig gerne og det er jo super dejligt. De to har også brug for hinanden, de har brug for at lære hinanden at kende og vil fremover have stor glæde af netop at kunne være sammen "ung og gammel". Det er dejligt og det er ...


Annonce

... vigtigt!

Derfor er I også nødt til at anerkende farmors lyst til at være samme med jeres lille dreng. Og i første omgang ved at sige det højt til hende "det er simpelthen så dejligt, at du er så glad for ham", "det er virkelig dejligt at mærke, at du næsten ikke kan vente med at passe ham", "det betyder meget for mig, at mærke at du holder så meget af ham og vil ham det så godt" osv. Så hun føler sig forstået og ikke skubbet helt ud på et sidespor.

Det er også vigtigt at fortælle hende, at hun nok skal få lov til at passe ham, når tid er, men at I ikke mener det er lige nu. Der kommer masser af tidspunkter fremover, hvor det vil være rigtig dejligt for jer at vide at hun er der og stiller op, når I har brug for det og det glemmer I ikke. Det vil I huske på og naturligvis vil I bede hende passe ham, når I har brug for det.


De bedste (bedste)forældre
LÆS OGSÅ HELEN OG SIGRIDS BOG: "De bedste (bedste)forældre"

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Du kan også anerkende hendes lyst og interesse for ham, ved at invitere hende med ud, når I f.eks. skal handle. Til efteråret skal han have en del nyt tøj, varme trøjer, bukser, en flyverdragt osv. og du kunne jo spørge farmor om ikke hun havde lyst til at tage med ud og kigge på nogle af alle disse ting. På den måde "lukker du hende ind i jeres verden" og når hun mærker at hun får lov til at deltage, at du / I gerne vil være sammen med hende og hun på den måde oplever at være en del af jeres liv, så vil hun sandsynligvis også være mindre frembrusende med partout at skulle passe ham her og nu.

Og ja, så kommer min næste bog her den 26. august og den kunne I begge genrationer have glæde af at læse ... håber at du indtil da er hjulpet videre på vej :)

Fortsat held og lykke!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om bedsteforÆldre:

6. november 2017 | Bedsteforældre | 4 mdr.

Tilknytning til bedsteforældre

Kære Helen, Nu hvor vi bor så langt væk fra mine forældre og at min datter...

Læs hele brevet og Helens svar


6. september 2017 | Bedsteforældre | 11 mdr.

Pasning - 11 mdr.

Hej Helen Min dreng, Liham på 11 måneder, er i alt blevet passet 3 gange af...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fedt

Små børn har brug for fedt i maden. Det anbefales at tilsætte en tsk fedtstof i hver portion hjemmelavet mad. Det er udmærket at skifte imellem de forskellige typer fedtstof som olie, smør og plantemargarine.

Efter 1 års alderen kan barnet fortsat have behov for at få lidt ekstra fedtstof. Det er især i familier, hvor man spiser meget magert og gerne vil at barnet skal have sunde spisevaner fra starten.

I mager mad er der mange grøntsager, frugt og brød og kun lidt...

Læs mere i Babylex

Salg af modermælk

Især for tidligt fødte børn har stor glæde af at få modermælk og derfor køber flere børneafdelinger modermælk til disse børn.

Hvis du producerer meget mælk vil det derfor være en rigtig god idé at sælge noget at din mælk.

Da mælken især i de første 2 mdr er meget næringsholdig, er det især denne mælk, som man er interesseret i. Det er også vigtigt at mor ikke er ryger og ikke tager medicin.

Du kan henvende dig til Kvindemælkscentralen på Hvidovre...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for en fantastisk hjemmeside. Hvem er det egentlig udover dig som besvarer alle disse spørgsmål på denne side. For du kan da umuligt besvare dem alle ...

Tak for fantastiske guldkorn.

Mor til Mathias knap 8 måneder


Annoncer

Annonce