Annonce

Annonce

Svar: 10 uger og ændret spisemønster


24. januar 2018

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Stine og lille Anna

Tak for dit brev :)

Det lyder som om, at din datter lige nu har en rytme, hvor hun spiser, når hun vågner af en lur. Her spiser hun ofte rigtig godt og får fint med mælk fra dig, og når hun så puttes efter ca. 1.5 time, så er hun naturligt ikke mere sulten og afviser derfor brystet. Og det er naturligvis helt okay, det er vigtigt, at du ikke presser hende til at spise, hvis hun ikke virker interesseret - det skal kun være et tilbud :)

Hun vil have brug for at spise ca hver 3-4 time, og det lyder som om, at hun gør det, hvis hun konsekvent spiser, når hun vågner og på den måde får hun sit behov tilstrækkeligt dækket.

I takt med at hun bliver ældre, så vil hun naturligt kunne begynde at være vågen i lidt længere tid imellem sine lure. Hun vil blive mere og mere aktiv både motorisk og mentalt og hendes vågne perioder vil derfor gradvist blive lidt længere - og på den måde vil du højst sandsynligt fremadrettet godt kunne få hende til at spise lidt hos dig, før hun puttes og på den måde få vendt rytmen lidt.

Du kan også prøve, nogle gange at lægge dig med hende og amme hende liggende i din seng, som du måske gør om natten. Det at ligge ned tæt med dig i din seng, blive tilbudt brystet og finde roen på denne måde kan nogle gange gøre, at hun så alligevel tager fat og dier lidt - og på den måde kan du også nogle gange sikre hende lidt ekstra mælk i maven før hun skal sove og ...


Annonce

... dermed få vendt rytmen lidt.

Som jeg læser dit brev, så har I udfordringer om morgenen, hvor hun kan være vågen i længere tid og stadig afvise brystet. Her kan du netop forsøge at lægge dig med hende og amme hende, før du putter hende til formiddagslur, for at se om du på denne måde kan få hende til at die, og hun så ikke føler sig presset til at spise. Når du sidder med hende i favnen, så vil hun godt kunne føle sig mere presset til brystet, hvorimod hvis hun ligger ved siden af dig i din seng, så fjerner det lidt af presset på hende og giver lidt en følelse af, at hun selv styrer det... Og hun må gerne falde i søvn med brystet i munden i din seng, hvis det lige nu fungerer bedst sådan :)


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Torsdag 8. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Aarhus N

Tirsdag 13. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Vejle

Se flere foredrag med Helen ...


Nogle gange kan det også være en idé at se på, hvor lang en lur hun sover. For hvis hun kun sover 1 time, så er hun måske ikke nødvendigvis så sulten lige når hun vågner og kan derfor vente lidt før du tilbyder hende brystet - og på den måde få ændret lidt på rutinen med at skulle have mad med det samme hun vågner. Modsat, sover hun nogle gange et par timer eller mere i træk, så vil hun naturligt være sulten, når hun vågner og kan ikke vente med at få brystet her. Til gengæld vil hun så måske kunne begynde at være vågen i lidt længere tid efter en længere lur, og så vil hun måske godt acceptere en lille tørstslukker, før du putter hende til næste lur...

Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

28. august 2017 | Amning | 2 mdr.

Hårtab og kosttilskud

Kære Helen, Jeg har tabt en del hår ifbm graviditet og amning Vil høre om...

Læs hele brevet og Helens svar


23. august 2017 | Amning | 2 mdr.

Vil kun ammes 1 gang mellem hver lur

Hej Helen Tak for dit svar sidst angående korte lure. Først lige lidt...

Læs hele brevet og Helens svar


7. september 2017 | Amning | 12 mdr.

Ammestop, hvordan? 12 måneder

Kære Helen Jeg har et spørgsmål vedr. ammestop. Vores søn er nu blevet et...

Læs hele brevet og Helens svar


29. august 2017 | Amning | 7 mdr.

Gradvis nedtrapning af amning

Hej Helen Min datter bliver 7 mdr om lidt over en uge og jeg tænker allerede...

Læs hele brevet og Helens svar


9. november 2017 | Amning | 14 mdr.

Væk fra natamning - trøst og gråd om natten

Hej Helen og tak for dit svar omkring putningen. Jeg er dog I tvivl om...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Prævention

Man kan godt blive gravid kort tid efter en fødsel, også selv om man ammer, så har man lyst til hurtigt at genoptage sexlivet er det en god idé at finde en brugbar præventionsform.

Sålænge du ammer bør du ikke tage p-piller eller mini-piller fordi østrogen nedsætter mælkeproduktionen og fordi man endnu ikke kender langtidsvirkningerne, når medicinen går i modermælken.

I stedet kan det være en god idé at bruge kondom, også fordi det beskytter kvinden mod infektion....

Læs mere i Babylex

Cykelstol

De fleste børn vil fra ca. 9 måneders alderen sidde så stabilt, at de begynder at kunne sidde i en cykelstol monteret på en voksencykel.

Vælg en stol som har justerbare fodstøtter og remme til at spænde fødderne fast, så barnets fødder ikke kan komme i klemme i hjulet. En frakkeskåner på hjulene, kan være en god idé at sikkerhedshensyn.

Cykelstolen skal være spændt fast til cyklens stel. Det er ikke sikkert nok, hvis den kun er spændt fast til bagagebæren.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Tak for dit svar - jeg gik 100% på ham og tommelfingeren. Det tog faktisk kun 3-4 dage, så ville han hellere ha sut end tommelfinger.

Tak fra Conrads mor


Annoncer

Annonce