Annonce

Annonce

Svar: Natamning og trappe ned til to amninger


14. november 2017

Kategori:
Alder:
8 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev :)

Det lyder som om, at det går rigtig godt med at lade far tage over om aftenen og natten og I må endelig fortsætte den gode gænge - og så se om ikke mor kan flytte tilbage til soveværelset igen hen af vejen :)

De to amninger, som ligger i 10-12 måneders alderen ligger faktisk meget forskelligt. Nogle børn trives rigtig godt med amning før middagslur og amning før putning om aftenen og sover således uden bryst f.eks. fra kl 20 og hele natten. Andre børn trives bedre med amning aften og sen aften, og sover således uden brystet fra kl ca 24 og undværer så brystet hele dagen. Faktisk er der også nogle børn, som har deres længste søvnstræk først på natten, så de to amninger f.eks. ligger kl 20 og kl 02/03...

Der er således ikke nogen fast regel for, hvordan man gør det bedst, og det kan her naturligvis også spille ind, hvad muligheder man har i dagtimerne. Hvis du går hjemme med jeres datter, så vil hun naturligvis kunne blive ammet før middagsluren og hun vil have dig tæt på hele dagen og vil så måske derfor bedre kunne undvære brystet om natten. Hvis du går på arbejde i dagtimerne, så vil hun være adskilt fra dig mange timer hver dag og vil naturligt derfor så godt kunne søge brystet ekstra om natten...

I kan naturligvis overveje, om I vil tilbyde hende en flaske i stedet for den ene amning, fordi far eller hvem der skal passe hende så kan give hende flaske før middagsluren. Eller far kan give flaske sen aften og du kan så fortsat bibeholde brystet før hun puttes til ...


Annonce

... natten, hvis du og hun stadig trives med dette.

Man kan naturligvis godt diskutere hvorvidt flaske og modermælkserstatning er nødvendigt med den alder hun har, da hun jo skal trappes ud af flaske, når hun bliver et år, men der er trods alt stadig 4 måneder til og hvis det kan hjælpe jer i den nuværende periode og når hun skal passes 10 måneder gammel, så kan det nogle gange være en god prioritering. Der er dog ikke nogen garanti for, at hun vil acceptere en flaske med den alder hun har, og hvis du er rigtig glad for at amme og hun stadig nyder brystet rigtig meget, så er der naturligvis ikke grund til at introducere en flaske, men det er blot for at nævne, at det naturligvis også er en mulighed.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Nogen vælger også at give mme af en kop før middagsluren for på den måde at sikre hendes mælkeindtag lidt i løbet af dagen og så arbejde på at trappe ud af amningen sen aften. Det er dog ikke sikkert, at det vil være tilstrækkeligt for hende - måske ernæringsmæssigt, men ikke mentalt og fysisk - det er jo ikke samme nærhed hun får af en kop, som af at blive ammet, så det kan være svært at erstatte amning udelukkende med kop, men det kan naturligvis forsøges :)

Og så er der naturligvis også børn, der faktisk sagtens kan trives med en amning i døgnet, når de er 10-12 måneder gamle og som sover igennem om natten uden større problemer - og jeg kan naturligvis ikke udelukke, at det kan ske hos jer.. Her er du nødt til at se hvad tiden bringer :)

Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre - rigtig meget held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

19. juli 2017 | Amning | 5 mdr.

Kan jeg genetablere amning?

Hej Helen. Jeg har en søn på 5 måneder. Han får flaske og har fået det siden...

Læs hele brevet og Helens svar


1. august 2017 | Amning | 5 mdr.

Mor tilbage på arbejde - amning og flaske

Hej Helen, Min datter er 5½ måned og jeg begynder på arbejde igen når hun er...

Læs hele brevet og Helens svar


28. august 2017 | Amning | 2 mdr.

Hårtab og kosttilskud

Kære Helen, Jeg har tabt en del hår ifbm graviditet og amning Vil høre om...

Læs hele brevet og Helens svar


23. august 2017 | Amning | 2 mdr.

Vil kun ammes 1 gang mellem hver lur

Hej Helen Tak for dit svar sidst angående korte lure. Først lige lidt...

Læs hele brevet og Helens svar


5. august 2017 | Amning | 4 mdr.

Antal amninger pr døgn

Hej Helen Jeg skriver vedr min datter på 4,5 mdr. Hun har altid ammet ganske...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fladt baghoved

Da små børns kranieknogler er bløde og ikke helt sammenvoksede, kan de tage facon efter hvordan barnet lejres. Sundhedsstyrelsen anbefaler at børn altid lejres på ryggen, da dette mindsker risikoen for vuggedød. Du skal være opmærksom på at barnet ikke ligger med hovedet til den samme side hver gang det sover, da dette kan medføre at barnet får en skæv hovedfacon og bliver flad i den ene side af nakken/baghovedet. Du kan hjælpe barnet ved forsigtigt at dreje hovedet til forskellig side, når det...

Læs mere i Babylex

Sygt barn

Det er altid svært at vurdere hvad et lille barn fejler, og er du i tvivl er det altid en god idé at kontakte lægen. Hellere en gang for meget end en gang for lidt.

De mest almindelige sygdomme hos børn er: Forkølelse, øjenbetændelse, mellemørebetændelse, lungebetændelse, maveinfektioner og skoldkopper.

Symptomerne er ofte: Manglende appetit, ondt i maven, opkastning og diarré samt feber.

Hvis det bliver nødvendigt at indlægge barent på sygehus er...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Det går bare rigtig godt med vores datter :) Vi har ingen kamp ved sengetid længere, hun er endelig begyndt at gå selv og hun stortrives.

Tak, Cecilies mor


Annoncer

Annonce