Annonce

Annonce

Svar: Frustration over nedtrapning af amningen


14. november 2017

Kategori:
Alder:
14 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev :)

Du har tidligere fortalt, at din datter var stoppet med natamning, men pga. sygdom kom hun tilbage på brystet. Du har også tidligere fortalt, at du gerne ville trappe ud og stoppe med amning - samtidig med at du har fortalt, at du faktisk nyder amningerne om dagen rigtig meget...

Det er rigtig vigtigt, at du mærker efter, hvad du er parat til og har lyst til. I princippet må du jo gerne bibeholde en amning dagligt, så længe både du og din datter trives med det - du behøver ikke stoppe amning fuldstændig, fordi din datter nu er 14 måneder gammel. Men, det vil være rigtig godt, at du ikke ammer hende flere gange om natten eller ammer hende flere gange dagligt, med den alder hun har.

Det er vigtigt, at du er ærlig omkring dit behov, og hvad du gerne vil. Hvis du egentlig har lyst til stadig at bibeholde amning og er ked af at amningen skal stoppe helt, så mærker din datter naturligt denne usikkerhed. Hvis du har behov for at stoppe amningen helt, så skal du gøre det helhjertet... Hvis du derimod siger, at du rigtig gerne vil bibeholde amning en gang dagligt, så skal du vælge, hvilken amning du vil bibeholde, og så finde roen i at du så faktisk stadig ammer hende.

Med hensyn til tilknytning, så kan man sagtens skabe tilknytning uden at amme - det gør f.eks. alle fædre, og det gør alle de forældre, som giver deres børn flaske. Hvad betyder det for dig at være en god mor? Er man en bedre mor, når man ammer? :)

For mig betyder det at være en god mor, at man f.eks. er i stand til at se sit barn, kan tage vare om det, vurdere om barnet er sulten, skal vugges lidt, hjælpes med at finde roen og sove, når det har brug for det. Det betyder, at man kan rumme, når barnet f.eks. er ked af det, vred, frustreret - når verden går imod barnet, ligesåvel som vi skal kunne rumme, når vores barn er glad, sjov og ler...

En god mor er for mig ikke en perfekt mor, men en mor, der nogle gange begår fejl og som nogle gange siger undskyld, fordi vores børn også skal lære, at det er okay at gøre noget forkert og ikke altid vide, hvad der er det rigtige...

En god mor forsøger også at mærke efter, hvad der er bedst for barnet, og det betyder, at vi nogle gange er nødt til at sige nej eller nødt til at ville noget andet, end barnet vil. Ikke fordi vi altid skal bestemme, men fordi vi som voksne trods alt ved bedst. vi har en erfaring og en viden, som barnet ikke har. Og det gælder f.eks. hvis man har et barn, der drikker alt for meget mælk, så er vi som forældre nødt til at sige ...


Annonce

... nej, skrue ned for mælkeindtaget for at give plads til mere rigtig mad, fordi vi ved, at vores børn har brug for en varieret kost for at vokse, udvikles og trives.

Med den alder din datter har nu, så er det vigtigt, at hendes bånd til dig strækkes lidt. Det er vigtigt, at hun nu får lov til at forsøge sig lidt selv i verden, fordi det er sådan hun lærer at kunne selv. Hun er stadig så lille, at hun har brug for din hjælp til rigtig mange ting, men i løbet af det næste halve års tid, så vil hun gøre mere og mere på afstand af dig, undersøge verden mere og mere på egen hånd, og det er vigtigt, at du støtter hende i dette.

At være der for hende er således også at være der lidt på afstand og du skal opfordre hende til at udforske, undersøge, eksperimentere... og det handler om, at du også skal turde give lidt slip. Båndet mellem jer er stærkt og det bliver ikke dårligere af, at du lader ham forsøge sig lidt selv i verden. Du skal to på, at hun kan klare sig, også selvom du ikke er hos hende hele tiden. Du skal signalere til hende, at du tror på hende og at du ved at hun kan (også at hun kan klare sig uden brystet).


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Jeg plejer at sige, at det bånd der er mellem dig og hende, nogle gange skal ses lidt mere som en elastik. Nogle gange så skal elastikken strækkes, og andre gange skal den strammes lidt. Vi skal strække den, når barnet har brug for at gøre ting selv, prøv af, øve sin selvstændighed, lære af egne erfaringer, og vi skal stramme den, når vi som voksne alligevel ved bedst. Børn kan have lyst til meget, men vi ved, hvad de har behov for og vi skal slække og stramme elastikken ud fra dette og naturligvis stadig med kærlighed til barnet :)

For nogle kvinder er det rigtig svært at stoppe amning - og det er nok for mig det første rigtigt store slip. Og du er bestemt ikke den eneste mor, som synes det er svært. Der kommer rigtig mange slip fremadrettet - du skal slippe, når din datter skal i dagpleje/vuggestue og igen i børnehave. Du skal slippe, når hun starter i skole. Du skal slippe, når hun selv skal til at cykle i trafikken, du skal slippe, når hun starter i klub, du skal slippe, når hun skal i byen med vennerne, du skal slippe når... Men hele vejen igennem, så er du hendes mor og hun har dig. Du er hendes trygge base og hun skal vokse op med en tillid til, at du altid vil være der for hende, trøste og hjælpe hende, når hun har brug for det - alt sammen uden amning :)

Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre - rigtig meget held og lykke :) Og stort knus med på vejen fra mig til dig!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

1. august 2017 | Amning | 5 mdr.

Mor tilbage på arbejde - amning og flaske

Hej Helen, Min datter er 5½ måned og jeg begynder på arbejde igen når hun er...

Læs hele brevet og Helens svar


28. august 2017 | Amning | 2 mdr.

Hårtab og kosttilskud

Kære Helen, Jeg har tabt en del hår ifbm graviditet og amning Vil høre om...

Læs hele brevet og Helens svar


23. august 2017 | Amning | 2 mdr.

Vil kun ammes 1 gang mellem hver lur

Hej Helen Tak for dit svar sidst angående korte lure. Først lige lidt...

Læs hele brevet og Helens svar


5. august 2017 | Amning | 4 mdr.

Antal amninger pr døgn

Hej Helen Jeg skriver vedr min datter på 4,5 mdr. Hun har altid ammet ganske...

Læs hele brevet og Helens svar


7. september 2017 | Amning | 12 mdr.

Ammestop, hvordan? 12 måneder

Kære Helen Jeg har et spørgsmål vedr. ammestop. Vores søn er nu blevet et...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Jern præmatur

Børn med en fødselsvægt under 2500g skal tilbydes ekstra jern og vitaminer.

Se babylex under vitaminer.

Læs mere i Babylex

Moderkage

Moderkagen forsynet barnet med næring imens det ligger inde i maven. Når fødslen er forbi og navlestrengen er klippet over, så skal moderkagen fødes.

Hos nogle kvinder kommer den helt af sig selv, hos andre skal man presse lidt for at få den ud. Det sker enkelte gange at moderkagen ikke kan komme ud på normal vis og derfor må kvinden bedøves og den må fjernes af en læge. Hvis kvinden var vågen, ville det gøre meget ondt.

Når moderkagen er født, så tjekker...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for altid lange og fyldestgørende svar.

Lone og Claus fra København


Annoncer

Annonce