Annonce

Annonce

Svar: Hårtab og kosttilskud


27. august 2017

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev - stort tillykke med den lille pige :) Og velkommen til!

Rigtig mange kvinder oplever hårtab efter graviditet og fødsel. Det skyldes hormonelle forandringer, og det vil derfor ændre sig igen. Ofte er det værst 3-4 måneder efter fødslen, og så bliver det stille og roligt bedre igen...

Det anbefales at kvinder, der ammer, spiser så varieret en kost som muligt, og hvis du ikke drikker mælk eller indtager mælkeprodukter, så bør du tage et tilskud kalcium 500 mg dagligt i ammeperioden.

Det anbefales også, at du spiser fisk og fiskepålæg flere gange om ugen, fordi du derigennem blandt andet får vigtige fedtstoffer, D-vitamin og jod. Det anbefales, at du spiser mange forskellige slags fisk og variere mellem de fede fisketyper og de mere magre fisketyper. Du bør ikke spise mere end 100 gram om ugen, af de store rovfisk, på grund af deres indhold af kviksølv. Rovfisk er helleflynder, sværdfisk, sildehaj, gedde, aborre, sandart, oliefisk, escolar, rokke og tun.

Hvis du har mistet meget blod under fødslen kan din blodprocent godt være lav, og du kan derfor have glæde af at få et dagligt jerntilskud. Det vil din læge også kunne tale med dig om.

Nogle kvinder vil også gerne tage en multivitamintablet under ammeperioden, og hvis du f.eks. har været glad for et ekstra tilskud af forskellige vitaminer og mineraler, fiskeolie eller lignende under din graviditet, så må du gerne fortsætte med dette efter fødslen, og imens du ammer. Men generelt er anbefalingen, at du bør spise så sundt og varieret som muligt, og at du via kosten så vil være dækket ind.

B2 vitaminer er det vitamin som har betydning for bl.a hår, negle og hud. Det får du især via indmad (f.eks. leverpostej), men derudover via mejeriprodukter, og i mindre grad kød og kornprodukter, blad-grønt, bælgfrugter og ...


Annonce

... fisk.

Med hensyn til Silica og Imedeen, så synes jeg ikke, at du skal tage dette, uden at du kontakter producenten først og så følge deres vejledning. Det er jo sådan, at de stoffer du indtager går i modermælken, og da barnets krop jo er betydeligt mindre end din, vil koncentrationen af forskellige stoffer virke meget voldsomt på et lille barn. Er man i tvivl er det derfor bedre at lade være med at indtage noget, når man ammer...

Det er vigtigt, at du tilbyder din datter D-vitamin - hun kan ikke få dette via modermælken, heller ikke selvom du indtager en vitaminpille, der indeholder D-vitamin. Hvis din datter får ondt i maven af Lactocare, så må du forsøge med et andet produkt, der findes forskellige muligheder på markedet :)


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


D-vitamin er vigtigt for hendes knogler, det er vigtigt for at forebygge engelsk syge, også kaldet Rakitis. Sundhedsstyrelsen skriver blandt andet i deres vejledning Ernæring til Spædbørn og Småbørn 2017:

"Ved rakitis i spæd- og småbarnsalderen udvikler nogle af børnene kramper forårsaget af for lavt kalkindhold i blodet. Spædbørn og småbørn med rakitis, vægrer sig imod at støtte på benene som udtryk for bensmerter, de er ofte vækstretarderede, forsinkede i deres motoriske udvikling og udvikler en vraltende gang pga. nedsat muskelkraft. Endvidere ses de klassiske tegn på rakitis: hævede vækstzoner ved håndled, knæ- og ankelled, bløde og eftergivelige kranieknogler i de første levemåneder, forsinket lukning af fontaneller, forsinket tandfrembrud og varierende grader af deformering af benene, oftest som hjulbenethed".

Hvis din datter er født til tiden, så er anbefalingen at hun får 10 mikrogram (400 IE) D-vitamin dagligt. Det gives som dråber fra hun er 2 uger til hun er 2 år.

Jeg håber, at du kan bruge dette videre, og jeg glæder mig til at følge jeres lille familie fremover:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

1. august 2017 | Amning | 5 mdr.

Mor tilbage på arbejde - amning og flaske

Hej Helen, Min datter er 5½ måned og jeg begynder på arbejde igen når hun er...

Læs hele brevet og Helens svar


23. august 2017 | Amning | 2 mdr.

Vil kun ammes 1 gang mellem hver lur

Hej Helen Tak for dit svar sidst angående korte lure. Først lige lidt...

Læs hele brevet og Helens svar


5. august 2017 | Amning | 4 mdr.

Antal amninger pr døgn

Hej Helen Jeg skriver vedr min datter på 4,5 mdr. Hun har altid ammet ganske...

Læs hele brevet og Helens svar


7. september 2017 | Amning | 12 mdr.

Ammestop, hvordan? 12 måneder

Kære Helen Jeg har et spørgsmål vedr. ammestop. Vores søn er nu blevet et...

Læs hele brevet og Helens svar


29. august 2017 | Amning | 7 mdr.

Gradvis nedtrapning af amning

Hej Helen Min datter bliver 7 mdr om lidt over en uge og jeg tænker allerede...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Krydderurter

På persille, purløg og andre krydderurter og bladgrøntsager kan der være jord og dermed jordbakterier - selv efter grundig vask. Bakterierne kan vokse hvis maden gemmes eller ved genopvarmning og de kan medvirke til dannelse af nitrit.

'Grønt drys' på varm mad må derfor ikke gives til spædbørn og småbørn. Friske krydderurter og bladgrøntsager må dog gerne anvendes i varme retter, hvis de koger grundigt med.

Spædbørn og småbørn må godt få 'grønt drys' på kold mad,...

Læs mere i Babylex

Bæresele

En bæresele giver barn og forældre mulighed for at være tæt sammen, hvilket er ideelt især de første måneder, hvor barnet har brug for tæt kontakt og man også gerne vil have hænderne fri til at lave praktiske ting en gang imellem.

I starten bruges selen kun kortvarigt. Et barn har brug for afveksling, nogle gange vil det have ro og være i fred, andre gange har det behov for varme og nær kropskontakt.

Indtil barnet kan holde hovedet selv, er det vigtigt, at...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for en fantastisk brevkasse og nogle fantastiske og velskrevne bøger. Begge dele har ofte hjulpet os siden vi blev forældre for ca. 1½ år siden!

Tak fra familien i København.


Annoncer

Annonce