Annonce

Annonce

Svar: Vil kun ammes 1 gang mellem hver lur


22. august 2017

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære MM

Tak for dit brev :)

Det lyder rigtig fint, det du fortæller, og det er helt normalt, at børn kun har brug for at blive ammet en gang mellem hver lur. Du har godt med mælk og en hurtig nedløbsrefleks, og din dreng lyder til at die effektivt, så han får masser af mælk, når du lægger ham til. Du ammer ham ca. 8 gange i døgnet, og derudover er der plads til en tørstslukker, hvis han har brug for det. Du ammer ca. hver 3 time, og det lyder super fint og bestemt ikke som om, at han mangler noget :)

Når det kan anbefales, at amme før han puttes, så er det fordi det ofte sikrer en længere lur. Hvis han er ammet lige før han puttes, så vil der ofte gå længere tid, før han vågner og er sulten, i modsætning til, hvis han er ammet en time eller mere, før han bliver puttet. Men når det er sagt, så skal man ikke ændre noget, der fungerer, og lige nu fungerer det rigtig godt med den rytme I har :)

Jo længere lure han sover, jo mere tørstig og behov for mad, vil han naturligt have, når han vågner. Modsat, jo kortere lure han tager, jo længere tid vil han måske kunne vente på at få mælk igen..

Det er rigtig fint, at du tilbyder ham brystet før lur, så det netop er et tilbud. Så kan han tage en tår, hvis han har brug for det, og afvise hvis han ikke har behov. Men tilbuddet må gerne være der:)

Det er også helt okay, at du om aftenen lader ham falde i søvn og så ammer ham, når han melder sig selv efter ca. 35 minutter, så bliver han på den måde fyldt op til natten, og det er fint, at du på den måde lader ham flekse sit behov selv :)

Når du oplever, at han har små opvågninger i sin søvn, så prøv om du kan få ham videre i søvnen med så lidt aktivitet fra din side som muligt. Det vil sige ved at vugge ham lidt i barnevognen, hvor han ligger eller ved at lægge dine hænder beroligende på ham, så han kan mærke, at du er der - eller ved at sige lidt beroligende ord. Prøv om du kan undgå at give ham sut i munden hver gang, og prøv om du kan undgå at skulle tage ham op og vugge ham for så at putte ham igen. Prøv om du kan få ham videre i søvnen, hvor han ligger, og uden at skulle have noget i munden hver gang :)

Jeg tænker, at I takt med at han bliver ældre, så vil hans vågen perioder naturligt blive længere, han vil blive mere aktiv og bruge sig ...


Annonce

... selv mere både motorisk og mentalt, når han er vågen, og hans søvn vil også ændre sig - både i sammensætning og også hele hans rytme. Det sker gradvist. Men lige nu fungerer det godt, og I skal bibeholde den gode gænge og de fremskridt, som I fornemmer - det er dejligt, at han nu puttes forholdsvis let i barnevognen og dejligt at voksiposen fungerer godt for jer :)

Med hensyn til aktiviteter og leg, så er det især kropskontakt og nærhed, som stadig er vigtigt. Det er rigtig dejligt at være tæt på dig og rigtig dejligt netop at ligge på din brystkasse eller blive båret rundt i favn og kikke lidt på verden. Han begynder at kunne følge personer og genstande med øjnene, og det er spændende at kikke på forskellige ting.

Det er vigtigt, at I pludrer sammen, holder øjenkontakt og pludrer mere og mere i dialog Brug din stemme, din mimik, giv plads til at svare, når din dreng siger forskellige pludrelyde, gentag hans lyde og lad ham lytte til dig og spejle sig i dig og det du gør, det du siger. Han begynder at smile bevidst nu og det bliver lettere og lettere at få ham til at smile:) Pludrelydende udvides også hele tiden og jo mere du kan småpludre og tale med ham i løbet af dagen, jo bedre er det.

Du må også gerne synge for ham eller danse stille og roligt rundt med ham hjemme i stuen, hvor han mærker din varme, dine bevægelser osv. når du bevæger dig rundt.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Tirsdag 10. apr.: Sådan får du dit barn til at sove, Gentofte bibliotekerne

Se flere foredrag med Helen ...


Udnyt puslepladsen til kropskontakt og øjenkontakt, lad ham bevæge sig og sprælle uden tøj på. Brug tid på at massere ham lidt, mærke sin krop og dine hænder. Det er med til at øge hans kropsbevidsthed. Sæt evt. et spejl op på væggen ved puslepuden, så han kan ligge og kikke på sig selv og også kikke på dig via spejlet.

Læg ham på maven dagligt, så han stadig får masser af styrke i ryg, nakke, skuldre. Giv ham noget spændende at kikke efter, så han begynder at løfte sig op, dreje sit hoved bevidst efter ting og bevidst kikke sig omkring...

Et aktivitetsstativ, så han kan ligge under med ting, rangler, en lille klokke eller lignende der kan bevæge sig, og som han kan nå, ramme og slå til, så de f.eks. giver lyd eller flytter på sig... Det kan også være spændende at ligge og kikke på en simpel uro, der bevæger sig...

Jeg håber, at du kan bruge dette videre - rigtig meget held og lykke fortsat!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

ProduktnyhederLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

19. juli 2017 | Amning | 5 mdr.

Kan jeg genetablere amning?

Hej Helen. Jeg har en søn på 5 måneder. Han får flaske og har fået det siden...

Læs hele brevet og Helens svar


1. august 2017 | Amning | 5 mdr.

Mor tilbage på arbejde - amning og flaske

Hej Helen, Min datter er 5½ måned og jeg begynder på arbejde igen når hun er...

Læs hele brevet og Helens svar


28. august 2017 | Amning | 2 mdr.

Hårtab og kosttilskud

Kære Helen, Jeg har tabt en del hår ifbm graviditet og amning Vil høre om...

Læs hele brevet og Helens svar


5. august 2017 | Amning | 4 mdr.

Antal amninger pr døgn

Hej Helen Jeg skriver vedr min datter på 4,5 mdr. Hun har altid ammet ganske...

Læs hele brevet og Helens svar


7. september 2017 | Amning | 12 mdr.

Ammestop, hvordan? 12 måneder

Kære Helen Jeg har et spørgsmål vedr. ammestop. Vores søn er nu blevet et...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Flyverdragter

Priser på flyverdragter kan variere meget. Nogle dragter kan fås for få hundrede kroner og andre koster 10 gange så meget. Vær opmærksom på at der ikke altid er sammenhæng mellem pris og kvalitet. De dyreste flyverdragter er ikke nødvendigvis de mest vandtætte.

Når du skal vælge flyverdragt, så vælg en dragt som ikke indeholder PVC. Plastmaterialet PVC kan være blødgjort med Ptalater, hvoraf flere er skadelige for miljøet og har en hormonforstyrrende effekt. PVC tåler ikke varme...

Læs mere i Babylex

Renlighed

Renlighed betyder, at barnet har kontrol over vandladning og afføring. Der er store individuelle forskelle på, hvornår børn bliver renlige.

De fleste børn bliver renlige inden for de første 3 år, hos andre sker det langt senere. Børn bliver ofte først renlige om dagen og senere også om natten.

At træne renlighed bør altid ske i et samarbejde med barnet. Der skal være plads til små uheld og det er vigtigt at støtte barnet og aldrig skælde ud, hvis og når det går...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen :-)

Ja der er mange spørgsmål for tiden.... rart man får gode råd og information fra dig!

Håber du har nøglen til en bedre nattesøvn for os to "gamle"... vi trænger efterhånden til en go nats søvn...

...og tak for dine tidligere svar - guld!

Mange hilsner
Sanne, mor til tvillinger


Annoncer

Annonce