Annonce

Annonce

Svar: Vil kun ammes 1 gang mellem hver lur


22. august 2017

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære MM

Tak for dit brev :)

Det lyder rigtig fint, det du fortæller, og det er helt normalt, at børn kun har brug for at blive ammet en gang mellem hver lur. Du har godt med mælk og en hurtig nedløbsrefleks, og din dreng lyder til at die effektivt, så han får masser af mælk, når du lægger ham til. Du ammer ham ca. 8 gange i døgnet, og derudover er der plads til en tørstslukker, hvis han har brug for det. Du ammer ca. hver 3 time, og det lyder super fint og bestemt ikke som om, at han mangler noget :)

Når det kan anbefales, at amme før han puttes, så er det fordi det ofte sikrer en længere lur. Hvis han er ammet lige før han puttes, så vil der ofte gå længere tid, før han vågner og er sulten, i modsætning til, hvis han er ammet en time eller mere, før han bliver puttet. Men når det er sagt, så skal man ikke ændre noget, der fungerer, og lige nu fungerer det rigtig godt med den rytme I har :)

Jo længere lure han sover, jo mere tørstig og behov for mad, vil han naturligt have, når han vågner. Modsat, jo kortere lure han tager, jo længere tid vil han måske kunne vente på at få mælk igen..

Det er rigtig fint, at du tilbyder ham brystet før lur, så det netop er et tilbud. Så kan han tage en tår, hvis han har brug for det, og afvise hvis han ikke har behov. Men tilbuddet må gerne være der:)

Det er også helt okay, at du om aftenen lader ham falde i søvn og så ammer ham, når han melder sig selv efter ca. 35 minutter, så bliver han på den måde fyldt op til natten, og det er fint, at du på den måde lader ham flekse sit behov selv :)

Når du oplever, at han har små opvågninger i sin søvn, så prøv om du kan få ham videre i søvnen med så lidt aktivitet fra din side som muligt. Det vil sige ved at vugge ham lidt i barnevognen, hvor han ligger eller ved at lægge dine hænder beroligende på ham, så han kan mærke, at du er der - eller ved at sige lidt beroligende ord. Prøv om du kan undgå at give ham sut i munden hver gang, og prøv om du kan undgå at skulle tage ham op og vugge ham for så at putte ham igen. Prøv om du kan få ham videre i søvnen, hvor han ligger, og uden at skulle have noget i munden hver gang :)

Jeg tænker, at I takt med at han bliver ældre, så vil hans vågen perioder naturligt blive længere, han vil blive mere aktiv og bruge sig ...


Annonce

... selv mere både motorisk og mentalt, når han er vågen, og hans søvn vil også ændre sig - både i sammensætning og også hele hans rytme. Det sker gradvist. Men lige nu fungerer det godt, og I skal bibeholde den gode gænge og de fremskridt, som I fornemmer - det er dejligt, at han nu puttes forholdsvis let i barnevognen og dejligt at voksiposen fungerer godt for jer :)

Med hensyn til aktiviteter og leg, så er det især kropskontakt og nærhed, som stadig er vigtigt. Det er rigtig dejligt at være tæt på dig og rigtig dejligt netop at ligge på din brystkasse eller blive båret rundt i favn og kikke lidt på verden. Han begynder at kunne følge personer og genstande med øjnene, og det er spændende at kikke på forskellige ting.

Det er vigtigt, at I pludrer sammen, holder øjenkontakt og pludrer mere og mere i dialog Brug din stemme, din mimik, giv plads til at svare, når din dreng siger forskellige pludrelyde, gentag hans lyde og lad ham lytte til dig og spejle sig i dig og det du gør, det du siger. Han begynder at smile bevidst nu og det bliver lettere og lettere at få ham til at smile:) Pludrelydende udvides også hele tiden og jo mere du kan småpludre og tale med ham i løbet af dagen, jo bedre er det.

Du må også gerne synge for ham eller danse stille og roligt rundt med ham hjemme i stuen, hvor han mærker din varme, dine bevægelser osv. når du bevæger dig rundt.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 19. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Hillerød

Tirsdag 20. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Herlev

Tirsdag 10. apr.: Sådan får du dit barn til at sove, Gentofte bibliotekerne

Se flere foredrag med Helen ...


Udnyt puslepladsen til kropskontakt og øjenkontakt, lad ham bevæge sig og sprælle uden tøj på. Brug tid på at massere ham lidt, mærke sin krop og dine hænder. Det er med til at øge hans kropsbevidsthed. Sæt evt. et spejl op på væggen ved puslepuden, så han kan ligge og kikke på sig selv og også kikke på dig via spejlet.

Læg ham på maven dagligt, så han stadig får masser af styrke i ryg, nakke, skuldre. Giv ham noget spændende at kikke efter, så han begynder at løfte sig op, dreje sit hoved bevidst efter ting og bevidst kikke sig omkring...

Et aktivitetsstativ, så han kan ligge under med ting, rangler, en lille klokke eller lignende der kan bevæge sig, og som han kan nå, ramme og slå til, så de f.eks. giver lyd eller flytter på sig... Det kan også være spændende at ligge og kikke på en simpel uro, der bevæger sig...

Jeg håber, at du kan bruge dette videre - rigtig meget held og lykke fortsat!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

9. november 2017 | Amning | 14 mdr.

Væk fra natamning - trøst og gråd om natten

Hej Helen og tak for dit svar omkring putningen. Jeg er dog I tvivl om...

Læs hele brevet og Helens svar


10. oktober 2017 | Amning | 1 mdr.

Søvn og natamning - 1 mdr.

Kære Helen Først og fremmest tak for en rigtig god brevkasse, hvor man kan...

Læs hele brevet og Helens svar


27. september 2017 | Amning | 12 mdr.

Ammestop - 1 årig

Kære Helen, Klokken er 23.46 - det er mandag (lidt endnu) og jeg har lige...

Læs hele brevet og Helens svar


16. oktober 2017 | Amning | 3 mdr.

Skal jeg vække ham om natten?

Hej Helen Jeg har en søn på 3 måneder der siden han var 1 måned har sovet...

Læs hele brevet og Helens svar


10. oktober 2017 | Amning | 1 mdr.

At malke ud og give flaske med modermælk

Kære Helen Tak for en rigtig god brevkasse! Jeg har et spørgsmål ift. at...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Høj stol

Når barnet begynder at kunne sidde selv, er det en god idé at anskaffe en høj stol. Så kan barnet sidde med ved bordet under måltiderne og det kan også følge med i, hvad I laver ved køkken- og spisebordet.

Der findes mange modeller. De stationere, hvor nogen kan indstilles, så de passer til barnets alder (kan varieres i længden mellem sæde og fodstøtte) og typer som fungerer som legebord.

Der findes også mobile stole eller sæder, som kan medbringes, når man skal i...

Læs mere i Babylex

Tvillinger og trillinger

Vær opmærksom på at flere kommuner yder tilskud til forældre med tvillinger. Hør også din sundhedsplejerske om der er mulighed for at komme med i en tvillingemødregruppe. Det kan være rart at møde andre ligestillede og mange har stor fordel af at kunne købe brugt tøj, barnevogn mv.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dine tidligere svar, det er så dejligt at skrive til dig, du giver altid sådan nogle gode varme råd.

Det er dejligt at kunne skrive til dig, når man er bekymret.

Hilsen
Guldklumpens mor


Annoncer

Annonce