Annonce

Annonce

Svar: Foretrækker flaske frem for bryst


3. august 2017

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Sofie

Tak for dit brev :)

Det er meget prisværdigt, at du har valgt at malke ud og tilbyde din egen mælk på flaske. Det er et stort arbejde, og jeg kan godt forstå, hvis du synes, det er lidt hårdt.

Det er betydeligt lettere at spise af en flaske, end det er at spise af et bryst. Derfor er der altid en risiko for, at barnet vil foretrække flasken, hvis man tilbyder denne og dermed begynde at afvise brystet. Jo yngre barnet er, når man tilbyder flasken, jo større sandsynlighed er der for, at amningen ikke kommer til at fungere.

Det er også sådan, at en brystpumpe ikke vil kunne stimulere brystet på samme måde som din dreng kan, hvis han dier. Du skriver, at han nogle gange ammes om natten, og dette vil naturligt være med til at holde din mælkeproduktion igang, men du skal nok indstille dig på, at din mælkeproduktion stille og roligt ved mindskes, hvis han ikke bliver lagt direkte til brystet. Selvom du malker ud og stimulere mange gange i døgnet, vil det på sigt sandsynligvis ikke være tilstrækkeligt til at dække hans mælkebehov :)

Og det er naturligvis helt okay :) Det er rigtig fint, at han får flaske, og super, at han får din mælk, så længe det fungerer for jer. Men hen af vejen vil det også være rigtig fint, at du begynder med modermælkserstatning i stedet.

Det anbefales, at man ammer til ...


Annonce

... 6-måneders alderen for at forebygge mælkeallergi. Hos allergidisponerede børn har undersøgelser vist, at amning eller anvendelse af en dokumenteret højt hydrolyseret modermælkserstatning til fulde 4 måneder har en forebyggende effekt i forhold til udvikling af komælksallergi. Efter 4-måneders alderen er der ikke påvist en sådan forebyggende effekt...

Der vil naturligt være andre nogle immunologiske faktorer som forskellige antistoffer i modermælk, som man ikke kan komme i modermælkserstatning, men når man laver modermælkserstatning, så er det med baggrund i modermælkens sammensætning, - og der er ikke nogen dårlige erstatninger på det danske marked. Kontrollen er høj og sammensætningen er rigtig god. Modermælk indeholder f.eks. polyumættede fedtsyrer, især hvis moderen spiser fisk - og du kan derfor købe modermælkserstatning, som er tilsat n-3 og n-6 fedtsyrer. Derudover er der f.eks. også tilsat jern til modermælkserstatning, så man sikrer, at barnets jernbehov dækkes tilstrækkeligt.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Tirsdag 10. apr.: Sådan får du dit barn til at sove, Gentofte bibliotekerne

Se flere foredrag med Helen ...


Du kan fortsætte med at malke ud og give din dreng din mælk på flaske, så længe det fungerer godt for jer, men der er ikke noget i vejen for, at du nu, hvor han er blevet 4 måneder, gradvist trapper over på modermælkserstatning, hvis du synes, at det vil fungere bedre :)

Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre - rigtig meget held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

ProduktnyhederLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

19. juli 2017 | Amning | 5 mdr.

Kan jeg genetablere amning?

Hej Helen. Jeg har en søn på 5 måneder. Han får flaske og har fået det siden...

Læs hele brevet og Helens svar


1. august 2017 | Amning | 5 mdr.

Mor tilbage på arbejde - amning og flaske

Hej Helen, Min datter er 5½ måned og jeg begynder på arbejde igen når hun er...

Læs hele brevet og Helens svar


28. august 2017 | Amning | 2 mdr.

Hårtab og kosttilskud

Kære Helen, Jeg har tabt en del hår ifbm graviditet og amning Vil høre om...

Læs hele brevet og Helens svar


23. august 2017 | Amning | 2 mdr.

Vil kun ammes 1 gang mellem hver lur

Hej Helen Tak for dit svar sidst angående korte lure. Først lige lidt...

Læs hele brevet og Helens svar


5. august 2017 | Amning | 4 mdr.

Antal amninger pr døgn

Hej Helen Jeg skriver vedr min datter på 4,5 mdr. Hun har altid ammet ganske...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Børnemad, færdiglavet

Færdiglavet babymos er lavet af kontrollerede råvarer og gjort holdbart ved varmebehandling. Det er intet ernæringsmæssigt i vejen med de færdiglavede børnemadsprodukter. Hjemmelavet mad er dog lige så godt.

Vær opmærksom på at færdiglavet børnemad let bliver for findelt i konsistensen og det er vigtigt at barnet stille og roligt vænnes til familiemad og også tilbydes mad, som kræver en vis tyggefunktion og som indeholder naturligt "mere bid".

Du kan finde...

Læs mere i Babylex

CE-mærket

Se efter CE-mærket når du køber legetøj

Legetøj skal være CE-mærket. Det er en sikkerhed for at legetøjet opfylder en række krav til sundhed, sikkerhed og miljø. CE-mærket er fælles for Europa og det er Forbrugerstyrelsen, Sikkerhedsstyrelsen og Miljøstyrelsen, der holder øje med at reglerne for CE-mærkning overholdes. Der foretages løbende stikprøvekontroller for at kontrollere at det legetøj, vi kan købe til vores børn, er i orden.

Du skal også være opmærksom på...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusinde tak for dit svar på mit sidste brev vedrørende min dreng. Det varmede at blive mødt med forståelse og indsigt – i forhold til lige netop den problematik vi var i på daværende tidspunkt.

Venlig hilsen
Mor til dreng på 3 år


Annoncer

Annonce