Annonce

Annonce

Svar: Mor tilbage på arbejde - amning og flaske


31. juli 2017

Kategori:
Alder:
5 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Kristine

Tak for dit brev og velkommen til :)

Det er rigtig dejligt, at I har valgt at dele barselsperioden, så far og datter har mulighed for at gå hjemme sammen - det er guld værd at have denne mulighed :)

Det giver dog lidt udfordringer i forhold til amning, for det er naturligt svært at amme flere gange dagligt, når man også går på arbejde... og derfor kræver det netop lidt overvejelser omkring amning og flaske, når man beslutter, at far skal holde barsel...

Jo yngre barnet er, når flasken introduceres, jo lettere vil barnet ofte acceptere en flaske, og jo ældre jeres datter bliver, jo mere hun bliver ammet, jo sværere bliver det at få hende til at acceptere flasken. Derfor - hvis I ønsker, at hun skal kunne tage imod en flaske, når far overtager barsel, så vil det være en rigtig god idé, at I fast forsøger at få hende til at tage flaske nu.

Det betyder ikke, at du ikke stadig skal amme hende, for det vil være rigtig godt og Sundhedsstyrelsen anbefaler amning til 12 måneder :) Det vil også være dejligt for hende, når I har været adskilt i løbet af dagen, det vil være rart og tryghedsgivende af få brystet, før hun f.eks. puttes om aftenen. MEN, det vil være rigtig godt, hvis I en gang dagligt kan vænne hende til at tage imod en flaske, så hun lærer denne rutine, før mor starter arbejde. Det vil gøre det betydeligt lettere for far at passe hende, og jeg vil anbefale, at I giver hende flaske før middagsluren, som en fast rutine nu.

I 6 måneders alderen vil hun ofte skulle ammes 6 gange i døgnet, og i 7 måneders alderen vil det ofte være passende med 4 amninger i døgnet. De fire amninger foreslår jeg ligger tidlig morgen, før middagslur, aften og sen aften. Det betyder, at hvis hun allerede nu kan lære at tage imod en flaske før sin middagslur, så vil far kunne bibeholde denne, når han overtager barselsperioden, hun vil kunne falde i søvn, som hun plejer og være tryg ved dette ritual, og du kan så amme hende tidlig morgen, aften og sen aften, så dette også er genkendeligt og trygt for hende.

Lige nu er hun 5.5 måned og I fortæller, at hun er igang med skemaden. Det er rigtig fint. Mit forslag til en dagsplan ser således ud:

Tidlig morgen 06: Ammes og sover videre, vågner ...


Annonce

... evt. med en lille ekstra amning, når dagen begynder.

Formiddag 9-9.30: Ammes og puttes til formiddagslur

Frokost 11.30: Tilbydes lidt grød, evt. med lidt frugtmos som topping, vand af kop,

Flaske og puttes til middagslur - måske kl 13 - det afhænger af, hvor lang formiddagsluren er.

Eftermiddag 16-17: Ammes

Sover dagens 3. lur, som ofte er en kort powernap

Aften 18: Tilbydes lidt grøntsagsmos og vand af kop.

Ammes og puttes til natten ca kl 20


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Sen aften 23-24: Ammes

Midt nat: Ammes og sover herefter videre...

Så jeg anbefaler altså, at I nu forsøger at gøre det til en fast rutine, at hun tilbydes flaske før sin middagslur. Den vil far kunne fortsætte med, når din barselsperiode stopper, og du vil ved at amme hende på de øvrige tidspunkter af døgnet, stadig kunne bibeholde amning, også selvom du starter arbejde.

Far kan forsøge at give flasken i favn, ligesom når mor ammer, og hvis det ikke fungerer, så kan far give hende flasken imens hun ligger i barnevognen... det kan nogle gange hjælpe, at hun kommer ud fra favn, når hun tilbydes mælk.

Det er rigtig fint, at I køber modermælkserstatning til hende. Der er ikke behov for, at du skal malke ud og bruge tid på dette, - din tid kan prioriteres bedre og som sagt, kan du jo stadig amme :)

Jeg synes ikke, at I skal vente med at introducere den flaske, det er som sagt vigtigt, at I vænner hende til den, hvis I skal have en chance, så hun ikke foretrækker den ægte vare fremover...

Jeg vil anbefale jer to af mine bøger "Helens bog om amning og flaske" og også "Helens bog om børn og mad". Min bog om amning og flaske vil kunne hjælpe jer i forhold til f.eks. overvejelser om modermælkserstatning, hvilken flaske, I skal købe, rengøring, når I skal på tur, flaskeproblemer osv. Ligesom du naturligvis også finder gode råd om amning og ammenedtrapning mv. Min bog om børn og mad guider jer igennem fra de første smagsprøver til hun er rigtig godt igang med familiemaden, der er dagsplaner, opskrifter og I kan slå forskellige fødevarer op, hvis I er i tvivl om, hvad hun må få hvornår og hvordan. Vær opmærksom på at få fat i nyeste udgave, der står ny revideret udgave på forsiden :)

Rigtig meget held og lykke med det projekt :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

28. august 2017 | Amning | 2 mdr.

Hårtab og kosttilskud

Kære Helen, Jeg har tabt en del hår ifbm graviditet og amning Vil høre om...

Læs hele brevet og Helens svar


23. august 2017 | Amning | 2 mdr.

Vil kun ammes 1 gang mellem hver lur

Hej Helen Tak for dit svar sidst angående korte lure. Først lige lidt...

Læs hele brevet og Helens svar


5. august 2017 | Amning | 4 mdr.

Antal amninger pr døgn

Hej Helen Jeg skriver vedr min datter på 4,5 mdr. Hun har altid ammet ganske...

Læs hele brevet og Helens svar


7. september 2017 | Amning | 12 mdr.

Ammestop, hvordan? 12 måneder

Kære Helen Jeg har et spørgsmål vedr. ammestop. Vores søn er nu blevet et...

Læs hele brevet og Helens svar


29. august 2017 | Amning | 7 mdr.

Gradvis nedtrapning af amning

Hej Helen Min datter bliver 7 mdr om lidt over en uge og jeg tænker allerede...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Diarré

Det er normalt at et barn der kun får brystmælk at have tynd afføring. Men hvis barnet ikke bliver ammet mere og pludselig får vandtynd afføring, skal du være opmærksom.

Diarré kan være tegn på infektion forskellige steder i kroppen og det kan derfor være en god idé at måle barnets temperatur. Du skal være opmærksom på at barnet skal have ekstra væske og hvis diarréen ikke forsvinder hurtigt igen skal du søge læge. Hvis barnet virker sløvt eller der er blod eller slim i...

Læs mere i Babylex

Gravitamin

GraVitamin er et kosttilskud som er sammensat med henblik på at dække behovet for vitaminer og mineraler i forbindelse med graviditet.

GraVitamin indeholder bl.a. 400 µg folsyre (folin), hvilket er den dosis Sundhedsstyrelsen anbefaler til gravide fra 4 måneder før graviditetens indtræden til og med 12. graviditetsuge.

Den anbefalede dagsdosis af GraVitamin er en tablet i forbindelse med et måltid.

Folinsyre er vigtigt for at forebygge at barnet...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Denne gang skriver jeg bare for at udtrykke min taknemmelighed over det store arbejde du gør for at informere alle os "usikre mødre".

Normalt anser jeg mig selv for at være relativt velinformeret om de emner, der interesserer mig .....- men jeg må indrømme, at det at blive mor har ført en helt uventet usikkerhed med sig.

Når det man ønsker aller mest er at give sit barn den bedste start på livet - og man bare ikke er sikker på, hvad der er det bedste at gøre, er det fantastisk at kunne rådføre sig hos dig.

Jeg har læst stakke af bøger, Sundhedsstyrelsens anbefalinger, diverse artikler og lavet utallige google-søgninger (hvor jeg i øvrigt ofte lander på din side) om børnerelaterede emner - og alligevel bliver jeg tit i tvivl.

Trods mange spørgsmål fra min side svarer du tålmodigt, grundigt og engageret på det hele - og det betyder meget for mig som nybagt mor at få en kommentar med på vejen :-)

Mit medlemskab hos netsundhedsplejerske.dk er en rigtig god investering - og min søn får en mindre bekymret mor med i købet ;-)

God sommer


Annoncer

Annonce