Annonce

Annonce

Svar: Hvordan får vi ham til at tage flaske


11. juli 2017

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev :) Og velkommen tilbage - dejligt at høre fra dig igen og tillykke med, at I har fået en lillebror :)

Det er helt naturligt, at jeres dreng foretrækker brystet fremfor flasken. Det er brystet han altid har fået, og det han forbinder med tørst, trøst, tryghed, søvn osv... Og jeg kan desværre ikke love dig, at han med den alder, han har nu, vil acceptere at få en flaske. Der er stor sandsynlighed for, at han vil foretrække den ægte vare...

Det betyder dog ikke, at I ikke kan forsøge, men hvis det ikke lykkes, så vil det være godt, hvis du bibeholder amningen.. Det giver naturligt problemer den uge i september, hvor du ikke er hjemme, og hvor far skal tage over - og vi kan håbe, at jeres dreng til sidst så vil acceptere flasken, netop fordi du er væk så længe... krydser fingre :) men ellers må han tilbydes mme og vand af kop, så hans væskebehov stadig bliver tilstrækkeligt stillet. Til den tid kan han godt drikke ret godt af en kop...

Du skriver, at han hele næste uge skal med far på arbejde - det er ikke sikkert, at det kan lykkes, når han er vant til at blive ammet så meget, som han er, og det vil naturligt give lidt udfordringer og måske en del gråd. Du skriver ikke, hvorfor han skal med far på arbejde...? Det lyder hårdt, og hvis det er for at stoppe fuldstænding med amning, så er det en voldsom måde at gøre det på... Jeg er ikke tilhænger af, at I fra den ene dag til den anden fjerner brystet, som netop er det I har lært ham, og det mest trygge han kender. Jeg synes det vil være mere fair overfor ham, hvis brystet gradvist kan trappes ud og flasken tage mere og mere over.. Hvis I vælger at lade far tage ham med på arbejde i hele næste uge, så må far medbringe både flaske og kop, så jeres dreng stadig kan få mælk og vand, selvom mor ikke er der. Går det helt op i hat og briller, må du lade ham være hjemme hos dig... alt andet er simpelthen synd :)

Normalt vil det være en god idé at erstatte en amning af gangen med flaske. Og da han tydeligt afviser flasken, kan det være en god idé at forsøge at give flaske sen aften, som en fast rutine. Når han får flaske f.eks. kl 23.30, så vil ...


Annonce

... han kunne spise mere eller mindre i søvne og vil derfor nogle gange acceptere den bedre og på den måde vænne sig til flasken. Det kan også være en idé at forsøge om dagen før middagsluren, evt. tilbyde flasken imens han ligger i sin barnevogn, så han er væk fra din favn og duften af brystet og stadig får mælk at falde til ro på.

Det er fint, at du har købt forskellige typer erstatning, så I har lidt forskellige smage at prøve med... Det kan også være en idé at du malker ud og giver ham din mælk. Så er smagen af mælken kendt for ham og det er "kun" spiseteknikken som behøver at være anderledes...

Du kan også prøve med vand i flasken, for at se om det er smagen af erstatning, som han ikke bryder sig om, men godt kan finde ud af teknikken. Hvis han kan drikke vand af flasken, så fungerer flasken og flaskesutten for ham - hvis han ikke kan finde ud af at sutte på flasken, så kan du prøve med en anden type flaskesut.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Når du starter på arbejde, så vil han være ca 8 måneder gammel og i 8-9 måneders alderen vil det ofte være passende med 3 amninger/flasker i døgnet. Jeg anbefaler normalt, at disse ligger før middagslur, aften og sen aften. Det betyder, at du stadig kan amme ham aften og sen aften, når du / I er hjemme, og før middagsluren kan han så tilbydes mme af en kop eller flaske, hvad der nu kan lade sig gøre.

Hvis jeres dreng er blevet for gammel til at acceptere modermælkserstatningen, så bør du amme ham fortsat og forsøge at finde en løsning, som sikrer ham den mælk/væske som han har behov for - også selvom du går på arbejde... Det er lidt den udfordring man har, når man vælger at amme - man skal være parat til at amme til han er 1 år, og hvis man fra starten ved, at det ikke vil være muligt, fordi du starter på arbejde, far skal overtage barsel osv. så skal man faktisk ofte ikke være for lang tid om at introducere flasken, fordi barnet vil afvise den, og man så har et problem... Det passer derfor ikke, når alle griner og siger "han skal nok komme til at tage flaske, når du ikke er der" - sådan er det desværre ikke altid.... Jeg håber dog, at det lykkes for jer :)

Rigtig meget held og lykke med det projekt :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

19. juli 2017 | Amning | 5 mdr.

Kan jeg genetablere amning?

Hej Helen. Jeg har en søn på 5 måneder. Han får flaske og har fået det siden...

Læs hele brevet og Helens svar


1. august 2017 | Amning | 5 mdr.

Mor tilbage på arbejde - amning og flaske

Hej Helen, Min datter er 5½ måned og jeg begynder på arbejde igen når hun er...

Læs hele brevet og Helens svar


28. august 2017 | Amning | 2 mdr.

Hårtab og kosttilskud

Kære Helen, Jeg har tabt en del hår ifbm graviditet og amning Vil høre om...

Læs hele brevet og Helens svar


23. august 2017 | Amning | 2 mdr.

Vil kun ammes 1 gang mellem hver lur

Hej Helen Tak for dit svar sidst angående korte lure. Først lige lidt...

Læs hele brevet og Helens svar


5. august 2017 | Amning | 4 mdr.

Antal amninger pr døgn

Hej Helen Jeg skriver vedr min datter på 4,5 mdr. Hun har altid ammet ganske...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Efterfødselsreaktion

Når en kvinde lige har født sker der store hormonforandringer, der kan gøre at hun pludselig begynder at græde uden at kunne give nogen grund til dette. Dette er helt normalt. Føler du dig derimod ked af det i længere tid, har du svært ved at overskue din egen og barnets situation, og har du skyldfølelse over ikke at være den glade og lykkelige mor, så er det en god idé at du taler med din sundhedsplejerske om det. Du kan også gå til din læge. Det vigtigste er at du ikke forsøger at skjule dine...

Læs mere i Babylex

Strømper

Strømper skal passe til barnets fod og gerne være en lille smule længere.

Til de spæde børn, kan man købe frotté strømper som er dejligt bløde og med næsten ingen elastik og dermed ikke noget, som strammer.

Strømper kan være af uld, bomuld eller af et blandingsprodukt og det kan være en god idé at medtænke, hvad materiale du vælger at købe strømper i. Til børn der sveder meget, kan uld være en fordel. Det samme gælder om vinteren, hvis dit barn f.eks. skal have...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Allerførst: Endnu en gang bøjer vi os i støvet for dig og din fantastiske rådgivning! Du skrev, at vi nok hellere måtte se at få den der natflaske sendt på pension - trods vores ængstelse ved at røre ved barnets vaner. Det tog.... 3 minutter, og hvis vores dreng kunne tale, ville han sige: "Tusind tak, Helen, fordi du fik far og mor til at smide den der elendige flaske ud, for det er meget hyggeligere at sidde på skødet og fedte med en banan og få en nat-historie". Bagefter lægger han sig ned og sover fuldstændigt som vanligt. Det er jo top!!!

Mor til Jens på 13 måneder


Annoncer

Annonce