Annonce

Annonce

Svar: Modermælk på flaske og natamning


26. juni 2017

Kategori:
Alder:
5 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Sophie

Tak for dit brev og tusind tak for dine søde ord! Det er virkelig dejligt at høre, at du er så glad for brevkassen og nu selv har fået lyst til at skrive - tak - og velkommen til :)

Når din dreng er 5.5 måned gammel, så vil hans døgnbehov være ca. 120 ml pr kg han vejer. Det betyder, at hvis han til den tid vejer godt 6.5 kg, så vil hans døgnbehov være knap 800 ml og normalt vil man fordele dette på 6-8 måltider, hvilket betyder, at han så skal have mellem 100-135 ml ved hvert måltid.

Han kan godt have lidt tendens til at ville spise lidt mere af en flaske, fordi mælken flyder lettere til ham, og det kan også være svært for hans faster helt at finde det rette spisetidspunkt, så måske har hun brug for at kunne varme lidt ekstra mælk til ham eller han kan have behov for en ekstra trøstetår ud over hans udregnede behov..

Alt efter hvor mange måltider du skønner, han vil have brug for, så kan du derfor tø f.eks. 200-250 ml op, som hun så kan tage fra, og hvis det så viser sig, at det ikke er nok, fordi I kommer senere hjem end beregnet, så kan hun tage mere op direkte fra fryseren. Det kan tøs hurtigt op i vandbad eller i mikrobølgeovnen...

Hvis du ikke har mælk nok i fryseren, så kan I også give ham modermælkserstatning. Du kan med fordel købe mme på brik. Det kan stå i køleskabet og faster kan hælde det direkte på flaske og varme det op til 37 grader før han skal have det. Det er praktisk. Der er normalt 200 ml i en brik...

Med hensyn til antallet af amninger og amninger om natten, så lyder det som om, at jeres dreng nok er ved at være parat til lidt mere skemad. Det er rigtig fint, at du i en periode nogle gange har ammet ham to gange mellem hver lur - både når han vågner og når han skal sove igen. Ligesom det er vigtigt med natamningen. Det er med til at holde gange i din mælkeproduktion, og som udgangspunkt skal han have lov til at die frit ved brystet, så han både spiser hovedmåltider og også får slukket sin tørst. Men i takt med at han nu får mere skemad, og bliver bedre til gradvist at drikke af en kop, så vil antallet af amninger naturligt blive ...


Annonce

... nedsat.

Mit forslag til en dagsplan lige nu, laver ud fra dine angivne tider, ser derfor således ud:

Tidlig morgen 05/06: Ammes og sover videre

Morgen 7.30-8: Tilbydes lidt grød, vand af kop.

Ammes og puttes til formiddagslur ca 9.30

Frokost 11.30: Tilbydes lidt grød (anden type end om morgenen) eller lidt grøntsagsmos, vand af kop.

Ammes og puttes til middagslur ca 12.30-13


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Eftermiddag 14.30: Vågner fra lur og ammes igen, naturligt at han er tørstig og har brug for mælken/væsken her... i 6 måneders alderen kan han begynde at få et lille mellemmåltid bestående af lidt frugtmos og vand af kop.

Og ammes og puttes til dagens 3. lur, som ofte er den korteste lur

Aften 18.30: Tilbydes grøntsagsmos, vand af kop. Stille og roligt begynder han at kunne undvære amning i forbindelse med mosen, så denne amning springes nu over.

Ammes rigtig godt, gerne fra begge bryster og puttes til natten ca 19.30-20. Nogle gange kan det være en god idé at du ammer ham, skifter ham og ammer ham igen og derefter putter ham. Det kan gøre, at han sover et lidt længere søvnstræk, før han så har behov for brystet igen.

Sen aften 23-24: Ammes rigtig godt, igen gerne fra begge bryster og puttes i egen seng, hvor han sover videre.

Midt nat: Har ofte stadig brug for en amning omkring kl 03.. men i takt med at han i 6 måneders alderen får flere små måltider hele dagen igennem og bliver dygtigere til at drikke vand af kop, så vil I kunne trappe ud af denne amning. At sove igennem, når man er 6-7 måneder gammel er at sove 5-6 timer f.eks. fra kl 23.30 til 05...

Det lyder for mig som et reelt behov for mælk, når jeres dreng vågner og søger brystet om natten. Han spiser effektivt og længe - og det skal han naturligvis have lov til, men du kan godt forsøge at få ham til at spise fra begge bryster aften og sen aften, for at se om du på den måde kan få fyldt han lidt ekstra op. Derudover vil indtaget af skemad naturligt gradvist hjælpe til færre amninger :)

Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre - rigtig meget held og lykke og god tur i byen! Og jeg glæder mig til at følge jeres lille familie :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

19. juli 2017 | Amning | 5 mdr.

Kan jeg genetablere amning?

Hej Helen. Jeg har en søn på 5 måneder. Han får flaske og har fået det siden...

Læs hele brevet og Helens svar


1. august 2017 | Amning | 5 mdr.

Mor tilbage på arbejde - amning og flaske

Hej Helen, Min datter er 5½ måned og jeg begynder på arbejde igen når hun er...

Læs hele brevet og Helens svar


28. august 2017 | Amning | 2 mdr.

Hårtab og kosttilskud

Kære Helen, Jeg har tabt en del hår ifbm graviditet og amning Vil høre om...

Læs hele brevet og Helens svar


23. august 2017 | Amning | 2 mdr.

Vil kun ammes 1 gang mellem hver lur

Hej Helen Tak for dit svar sidst angående korte lure. Først lige lidt...

Læs hele brevet og Helens svar


5. august 2017 | Amning | 4 mdr.

Antal amninger pr døgn

Hej Helen Jeg skriver vedr min datter på 4,5 mdr. Hun har altid ammet ganske...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Børnemad

De første måneder at barnets liv kalder man for mælkeperioden, da barnets mad udelukkende består af mælk. Barnet ernæres her enten af modermælk eller af modermælkserstatning. Når barnet er mellem 4-6 mdr kan barnet begynde at få lidt skemad.

Den periode som afløser mælkeperioden kaldes overgangsperioden. Den varer til barnet er ca. 9 mdr gammelt. Det er overgangen fra flydende mad, til mad med struktur og klumper til mere og mere bid og mad i stykker, til at barnet kan spise mere...

Læs mere i Babylex

Tøj - Grundudstyr

Barnet har brug for tøj, der passer i størrelsen og som er blødt og behageligt at have på. Hvis tøjet er for småt og strammer, kan barnets bløde knogler påvirkes. Tøjet bør endvidere passe til årstidernes skiften.

Sundhedsstyrelsen har lavet følgende liste vedr. grundudstyr:

6-8 undertrøjer i bomuld eller blød tynd uld
10-12 par underbukser
6-8 sparkedragter eller natdragter
2 varme trøjer med langt ærme
3-4 bluser
1 hue
1...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for en fantastisk hjemmeside. Hvem er det egentlig udover dig som besvarer alle disse spørgsmål på denne side. For du kan da umuligt besvare dem alle ...

Tak for fantastiske guldkorn.

Mor til Mathias knap 8 måneder


Annoncer

Annonce