Annonce

Annonce

Svar: Fra sutteflaske til amning


12. juni 2017

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære du

Et kæmpe stort tillykke med tvillingerne og tak for dit brev, din fine beskrivelse og dine åbne og ærlige tanker - og velkommen til :) Jeg vil naturligvis meget gerne dele lidt tanker med dig.

Først - du skal passe på dig selv! Det er meget meget vigtigt, at du mærker efter, hvad du kan holde til. Det forløb I har været igennem og stadig står midt i - det er hårdt. Du afslutter dit brev med "jeg er ked af det og træt af situationen. Mit overskud svinder kraftigt ind, og jeg mærker, at jeg bliver både vred..." osv. Det er helt naturligt, at det lige nu er svært for dig, og der er ikke noget mere vigtigt, end at du har overskud til at være mor for jeres børn og overskud til at passe på dig selv. Det er vigtigere end amning!

Du spørger om det er realistisk, at børnene bliver i stand til på sigt at spise alt det de behøver hos dig... Det er meget svært at svare på. Det afhænger helt af, hvordan de dier, hvordan deres sutteteknik og evne til at arbejde ved brystet er - og hvordan dit bryst er, hvor let de har ved at få fat i din brystvorte, hvordan din nedløbsrefleks virker osv. osv. Det man kan sige er, at du vil højst sandsynligt ikke kunne opretholde deres behov for mælk, hvis du kun malker ud. De skal til brystet for at stimulerer, fordi de stimulerer bedre end en brystpumpe kan. Og de kommer jo til brystet nu, men det er nødvendigt, at du stadig malker ud ved siden af...

Jeg er enig med din sundhedsplejerske i, at det er for hårdt for dig, og jeg synes, at du skal fortsætte med at lægge børnene til brystet, amme dem 6-8 gange i døgnet og lade dem stimulere dig alt det de kan og få den mælkemængde fra dig, som de nu engang får - og glæde dig over det :) Og så supplere med modermælkserstatning ved siden af. Det vil sige, at du stopper med at malke ud.

Og ja, det kan godt betyde, at din mælkemængde falder og deres indtag af modermælkserstatning gradvist øges, så amningen langsomt stoppes og de kommer over på fuld flaske - men det er okay :) Du har virkelig kæmpet for at amningen skulle lykkes, og den modermælk de har fået kommer aldrig dårligt igen. Har du modermælk i fryseren, skal de naturligvis også stadig have det.. men gradvist er det helt okay, hvis det bliver ...


Annonce

... til modermælkserstatning i stedet.

Det er okay at give erstatning! Modermælkserstatning er lavet, så det i sammensætning minder om modermælk. Vi har i Danmark ingen problemer med urent drikkevand eller lignende, og de erstatninger der sælges i Danmark er rigtig gode, og der er meget store krav til modermælkserstatning. Børn trives, vokser op og er fuldt ud lige så sunde, glade og tilfredse, når de har fået modermælkserstatning :)

Det er en stor sorg for mange kvinder, når amningen ikke lykkes, men for det første skal du huske på, at du jo faktisk stadig ammer - og for det andet, så skal du huske på, at moderfølelsen ikke sidder i brysterne men i hjertet... Og jeg tænker, at netop den følelse du savner - at føle dig knyttet til dine børn, ikke kun handler om amning, men handler om, at du skal have overskud til at se dem, pludre med dem, kunne nyde at de begynder at smile til dig osv. Alt det som stille og roligt kommer nu.. Og det overskud kan du ikke få, hvis ikke du vælger noget fra - og lige nu er det udmalkningen, som skal vælges fra. Du skal prioritere tiden med dine børn, nærheden, at du kan se, at de begynder at tage på, vokse, trives, udvikle sig i sund og fin retning, det er det, som skal være dit fokus og ikke om det er modermælk eller modermælkserstatning, der er i flasken...


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 10. apr.: Sådan får du dit barn til at sove, Gentofte bibliotekerne

Se flere foredrag med Helen ...


Jeg er slet ikke i tvivl om, at du er en sød, kærlig, omsorgsfuld mor, som bare rigtig gerne vil sine børn det bedste - og det bedste er, at du prioriterer din tid og her fravælger at bruge tid på udmalkning...

Og så har du en sød mand, som bakker fuldstændig op om den beslutning du træffer, og som rigtig gerne vil både dig og jeres små børn. Han har fået et chok - han har været så bange for at miste dig, og det gør ham naturligt ondt, at han ser, hvor træt du er, og hvor ked af det du er... I skal bruge hinanden, støtte hinanden og være der for hinanden. Det er en svær situation og det er svært for familie og venner at forstå, hvad det egentlig er I går igennem - men netop derfor er det rigtig godt, at I har hinanden :)

Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre og sender dig et stort knus med på vejen :)

Rigtig meget held og lykke - og jeg glæder mig til at følge jeres lille familie!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

9. november 2017 | Amning | 14 mdr.

Væk fra natamning - trøst og gråd om natten

Hej Helen og tak for dit svar omkring putningen. Jeg er dog I tvivl om...

Læs hele brevet og Helens svar


10. oktober 2017 | Amning | 1 mdr.

Søvn og natamning - 1 mdr.

Kære Helen Først og fremmest tak for en rigtig god brevkasse, hvor man kan...

Læs hele brevet og Helens svar


27. september 2017 | Amning | 12 mdr.

Ammestop - 1 årig

Kære Helen, Klokken er 23.46 - det er mandag (lidt endnu) og jeg har lige...

Læs hele brevet og Helens svar


16. oktober 2017 | Amning | 3 mdr.

Skal jeg vække ham om natten?

Hej Helen Jeg har en søn på 3 måneder der siden han var 1 måned har sovet...

Læs hele brevet og Helens svar


10. oktober 2017 | Amning | 1 mdr.

At malke ud og give flaske med modermælk

Kære Helen Tak for en rigtig god brevkasse! Jeg har et spørgsmål ift. at...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Babyalarm

Babyalarmer kan give et fingerpej om at det lille barn sover godt eller er ved at vågne, men babyalarmer kan ikke bruges som babysitter og når man bruger en babyalram skal man altid tjekke sit barn ved selv at se på det.

Der er stor forskel på kvaliteten af de alarmer, der er på markedet og priserne svinger fra få hundrede kroner til langt over 1000kr.

De trådløse og batterikrævende alarmer er de mest populære i Danmark, fordi danske børn ofte sover udenfor. Vælger...

Læs mere i Babylex

Appetit

Børns appetit varierer meget. Nogle gange spiser barnet meget i løbet af en dag og andre gange betydeligt mindre.

Det er helt i orden, så længe barnet trives, er aktivt og hverken bliver for tyk eller tynd. Og som udgangspunkt må du tro på at dit barn har en naturlig evne til at spise, når de tilbydes mad og til at sige fra, hvis det ikke har behov for mere.

Når man ammer ved man aldrig hvor meget barnet egentlig får og her må man tro på at hvis der kommer noget ud...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg bliver nødt til at skrive igen, for at fortælle, hvor glad jeg er for at du har den her hjemmeside!

Det er så fantastisk at have et sted, hvor der er en faglig person, men også utroligt omsorgsfuld, som gider at høre og svare på alle de bekymringer og tanker man har som mor. :-D

Kærlig hilsen
Camilla, snart mor til to


Annoncer

Annonce