Annonce

Annonce

Svar: Tilbyde samme bryst eller det andet


8. juni 2017

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev :)

Man kan ikke sætte tid på en amning, og derfor kan man ikke sige, at hun skal die i f.eks. mindst 15 minutter for at få fløden med ud. Hvor hurtigt det går eller, hvor lang tid hun har brug for afhænger helt af hendes sutteteknik, din nedløbsrefleks, tidspunktet på døgnet osv. Der er mange faktorer, som spiller ind.

Nogle børn har et stort vakuum, og mor har en meget hurtig nedløbsrefleks, så nogle børn vil være i stand til at "tømme" et bryst på blot 5-10 minutter. Andre børn spiser mere roligt, og har behov for måske 20-30 minutter eller mere på et bryst - det er alt sammen helt normalt...

Det lyder umiddelbart fint, det du gør... Hvis hun efter 5-10 minutter, slipper af sig selv, bliver bøvset af osv. og du så lægger hende til samme bryst, og hun igen spiser i længere tid, så er der højst sandsynligt mælk at komme efter, og det er fint, at hun spiser fra det samme bryst. Hvis hun derimod bliver irriteret på brystet, begynder at trække i brystvorten, forsøger at "malke" ekstra på brystet og virker frustereret, så vil det være fint, at du tilbyder hende modsatte bryst. Og næste gang du ammer, så kan du så starte der, hvor hun sluttede side, lade hende spise i bund der, før du så tilbyder modsatte side.

Det kan også sagtens variere alt efter tidspunktet på dagen. Det kan sagtens være, at du først på dagen skal amme hende af to omgange fra samme bryst, men at du sidst på dagen skal give hende først det ene bryst og så modsatte bryst ...


Annonce

... efterfølgende - eller omvendt.

Du kan bedst vurdere det ved at mærke på dit bryst. Mærke efter hvordan brystet føles, når hun har spist ved dig. Selvom du ikke har de brystspændinger, som du havde lige efter fødslen, hvor mælken løb til, så må det gerne være sådan, at du kan mærke forskel på det bryst, som hun har "tømt" og det bryst, som hun endnu ikke har spist ved. Hvis du stadig har fyldte mælkekamre og kan mærke "knuder" i brystet, når hun har spist der, så må du gerne lægge hende til igen til samme side, evt. i en anden ammestilling. Hvis brystet hun har spist af derimod virker meget blødt og eftergiveligt i forhold til det andet bryst, som hun ikke har spist af, så er det fint at skifte side....


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 10. apr.: Sådan får du dit barn til at sove, Gentofte bibliotekerne

Se flere foredrag med Helen ...


Du skal også se på hende, når hun spiser - læg mærke til, om hun har mælk i mundvigende og også lytte efter hendes sutterytme. I begyndelsen, hvor hun lægges til, vil hun ofte spise hurtigt, men stille og roligt som hun arbejder sig ind i måltidet, vil hun begynde at spise mere rytmisk og mere langsomt. Sutte, sutte, sutte, pause, synke, sutte, sutte, pause, synke, synke, sutte, sutte, sutte, pause, synke....

Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre - det er en fornemmelse, som du skal forsøge at have (ved godt, at det kan være rigtig svært) :)

Og så skal du naturligvis også se på hende og hvordan hun udvikler sig, tager på i vægt osv. Hun må gerne have dobbelthage og "elastikker" på arme og lår - det er godt tegn på, at hun får den fede mælk og dermed får nok mælk... :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

9. november 2017 | Amning | 14 mdr.

Væk fra natamning - trøst og gråd om natten

Hej Helen og tak for dit svar omkring putningen. Jeg er dog I tvivl om...

Læs hele brevet og Helens svar


10. oktober 2017 | Amning | 1 mdr.

Søvn og natamning - 1 mdr.

Kære Helen Først og fremmest tak for en rigtig god brevkasse, hvor man kan...

Læs hele brevet og Helens svar


27. september 2017 | Amning | 12 mdr.

Ammestop - 1 årig

Kære Helen, Klokken er 23.46 - det er mandag (lidt endnu) og jeg har lige...

Læs hele brevet og Helens svar


16. oktober 2017 | Amning | 3 mdr.

Skal jeg vække ham om natten?

Hej Helen Jeg har en søn på 3 måneder der siden han var 1 måned har sovet...

Læs hele brevet og Helens svar


10. oktober 2017 | Amning | 1 mdr.

At malke ud og give flaske med modermælk

Kære Helen Tak for en rigtig god brevkasse! Jeg har et spørgsmål ift. at...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sele til barnevogn

Barnevognssele anvendes, når der er risiko for at barnet kan falde ud af barnevognen og barnet bør være under opsyn, når det er i sele. De fleste børn har brug for sele i barnevognen fra de er 6 måneder gamle - nogle børn lidt før.

Du bør altid vælge en barnevognssele som er DVN mærket (Dansk Varefakta Nævn). Selen skal spændes fast i barnevognens bund og den må ikke kunne trækkes løs.

Selvom barnet ligger i DVN mærket sele, skal der altid være opsyn med et barn...

Læs mere i Babylex

Rosiner

Børn under 3 år må gerne spise rosiner, men ikke i ubegrænsede mængder. Det anbefales at børn under 3 år max spiser 50 gram rosiner om ugen.

Rosiner indeholder en svampegift, som hedder Ochratoksin A. Dette tåler barnet kun i meget små mængder. Det er det totale indtag over en længere periode der betyder noget. Derfor sker der ikke noget ved, hvis barnet spiser mange rosiner en dag og i dagene derefter ikke spiser rosiner.

Svampegiften findes også i økologiske...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tak for hjælpen - det virker!!

Jeg vil takke dig for din støtte i vores søvnprojektet. Det virker så godt, at vi indimellem synes det er for godt/let til at være sandt. I går havde jeg veninder på besøg og alligevel var det så let som ingenting. Det er en lettelse og putningen er blevet en fornøjelse for alle parter.

Det var lange 5 uger for at få det til at fungere, men det hele værd!

Tusinde tak for din støtte.

Fra to nu langt mindre trætte forældre


Annoncer

Annonce