Annonce

Annonce

Svar: Forberedelse til amning


1. april 2017

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev og dejligt at høre, at graviditeten skrider stille og roligt fremad, og der ikke er længe til, at du bliver mor igen :)

Mange kvinder vil ofte mellem tredje og syvende dag efter fødslen opleve ømme brystvorter. Barnets tunge er ru, og det slider lidt på brystet. Når barnet arbejder på brystet, trækker det din brystvorte langt ind i munden, og det kræver en vis elasticitet samt tilvænning. Derfor vil du kunne mærke, at dit barn bliver lagt til - og det kan godt gøre lidt ondt lige der, hvor den lille begynder at die, men inden for ca. 30 sekunder bør det ikke længere gøre ondt - og som udgangspunkt skal det ikke gøre ondt at amme.

Hvis du har smerter, når du ammer, så er det vigtigt, at du får hjælp til at tjekke dit barns sutteteknik, for det vil ofte være tegn på, at den lille ikke har rigtig fat.

Man kan godt købe forskellige brystvortecremer og de fleste undersøgelser viser, at der ikke er nogen forskel på smerter og opheling af sår, om du smører dine brystvorter med creme eller ej. Et enkelt studie har vist, at en lanolincreme kan give en vis beskyttelse, fordi den danner en hinde, som tillader brystet at hele indefra.

Hvis du vælger at bruge en ...


Annonce

... brystvortecreme, så skal du sikre dig, at det er en creme, som dit barn kan tåle at få i munden - derfor bør du ikke bruge en creme, som du i princippet ikke selv ville spise :) Selvom du vasker cremen af, før du lægger dit barn til, vil du sandsynligvis ikke kunne fjerne al cremen, og dertil kommer, at den hyppige vask slider ekstra hårdt på dit bryst, og det kan så gøre, at du faktisk får mere ondt...

Har din læge udskrevet en creme eller salve til dit bryst som led i behandlingen af f.eks. svamp, eksem eller lignende, skal du naturligvis følge lægens ordination. En svampeinfektion kan gøre MEGET ondt, så det skal også udelukkes, hvis du får smerter af at amme...


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 19. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Hillerød

Tirsdag 20. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Herlev

Tirsdag 10. apr.: Sådan får du dit barn til at sove, Gentofte bibliotekerne

Se flere foredrag med Helen ...


En god nyhed er, at mælken ofte løber hurtigere til, når det er 2. gang, og det kan derfor godt være lidt lettere at amme nu, end du oplevede det efter første fødsel. Og så er børn jo forskellige og har dermed også forskellige sutteteknik, så måske den lille ny vil die på en anden måde, og dine smerter derfor naturligt være mindre :)

Håber du kan bruge dette lidt videre og krydser fingre for, at du får en god fødsel og et uproblematisk ammeforløb. Jeg vil også anbefale dig min bog "Helens bog om Amning og Flaske" :)

Rigtig meget held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

9. november 2017 | Amning | 14 mdr.

Væk fra natamning - trøst og gråd om natten

Hej Helen og tak for dit svar omkring putningen. Jeg er dog I tvivl om...

Læs hele brevet og Helens svar


10. oktober 2017 | Amning | 1 mdr.

Søvn og natamning - 1 mdr.

Kære Helen Først og fremmest tak for en rigtig god brevkasse, hvor man kan...

Læs hele brevet og Helens svar


27. september 2017 | Amning | 12 mdr.

Ammestop - 1 årig

Kære Helen, Klokken er 23.46 - det er mandag (lidt endnu) og jeg har lige...

Læs hele brevet og Helens svar


16. oktober 2017 | Amning | 3 mdr.

Skal jeg vække ham om natten?

Hej Helen Jeg har en søn på 3 måneder der siden han var 1 måned har sovet...

Læs hele brevet og Helens svar


10. oktober 2017 | Amning | 1 mdr.

At malke ud og give flaske med modermælk

Kære Helen Tak for en rigtig god brevkasse! Jeg har et spørgsmål ift. at...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Parforhold

Når I bliver forældre vil sammeholdet og de varme følelser mellem jer sandsynligvis blive styrket. I vil se hinanden på en anden måde, og det kan være meget berigende at se sin partner i den nye rolle som mor eller far. For mange føles det som en ny kærlighed, netop at se sin elskede sammen med det lille barn, det lille menneske man har skabt sammen.

Men det nye familieliv, hvor man pludselig ikke mere er et par, men er forældre kan også være svært og kan være skuffende. Måske er...

Læs mere i Babylex

Ultralydsscanning

Ultralydsscanning giver os muligehed for at se ind i livmoderen til det lille barn. Ved at ultralydsscanne kan man således se om barnet har det godt, man kan vurderer om barnet vokser som det skal og man kan regne ud om terminen er rigtig. Man vil også kunne se om der er mere end et barn.

Når man ultralydsscanner, bevæger man et kegleformet eller rundt apparat rundt på den gravides mave. Den sender nogle lyde gennem maven og på en skærm, vil man kunne se hvordan fosteret ser...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Tusind tak for din hjælp til ammestop. Jeg har i denne uge endelig lagt amningen på hylden, og lillepigen har ikke sagt et kvæk. Hun falder så pænt i søvn, imens jeg synger for hende. Hun er så dygtig, og jeg er glad for, at det har været så let. Der er selvfølgelig stadig mælk i mine bryster, men de er ikke spændte. Så tusind tak for dine råd...

Hilsen en mor, der gerne ville gøre ammestop så let som muligt for både mor og barn.


Annoncer

Annonce