Annonce

Annonce

Svar: Amme-/flaskebarn


22. januar 2017

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære lykkelige forældre

Tak for jeres brev, tillykke med den lille pige og tak for den fine beskrivelse af hende og alle jeres tanker - og velkommen til :) Jeg vil meget gerne dele lidt tanker med jer.

Det er efterspørgslen, som regulerer mælkeproduktionen. Det betyder, at jo hyppigere hun dier hos mor, jo mere mælk produceres der. Og det er netop hyppigheden, som er vigtig. Hvis jeg skal sige det lidt firkantet, så giver det ikke mere mælk at amme i 40 minutter i stedet for i 20 minutter. Det giver mere mælk at amme hver 2. time i stedet for hver 4. time...

Jo mere man supplerer med flaske, - altså jo mere modermælkserstatning barnet får, jo mere vil mors mælkeproduktion nedsættes. Kroppen indstiller sig efter barnets behov, og når hun fyldes op med mælk fra en flaske, så spiser hun naturligt ikke så hyppigt ved brystet, og mælkeproduktionen falder.

For at holde gang i mælkeproduktionen så længe som muligt, er det derfor en god idé, at du starter med at amme og så supplerer/topper op med en flaske bagefter. Når du starter med at lægge hende til brystet, så viser du din krop, at der stadig er behov for at producere mælk. Hvis du går ind og erstatter en amning med en flaske, så tror din krop, at hun ikke længere har brug for mælken, og så vil mælkeproduktionen meget hurtigt nedsættes.

Det er en forudsætning for at kunne amme, at hun bliver ved med at blive lagt til brystet, og at jeres datter stimulerer brystet. Selvom du kan malke ud og på den måde øge din mælkeproduktion ekstra, så vil en brystpumpe ikke kunne holde mælkeproduktionen igang i længere tid - det kræver, at hun fortsat dier hos dig.

Du skal naturligvis vurdere, hvad du kan holde til, og hvad I vil prioritere og hvorfor. Det kræver rigtig meget både at amme, malke ud for at stimulere til ekstra mælk og tilbyde flaske - og det er helt okay også at prioritere andre ting i hverdagen. Det skal ikke være sådan, at alt går op i bryster, brystpumper og flaskegivning - der skal også være tid til at nyde jeres lille datter, pludre med hende osv.

Hvis du fortsat gerne vil amme, så vil det være bedst, at du ammer hende på de ...


Annonce

... tidspunkter, hvor hun naturligt melder sig, fordi hun er sulten. Jeg tænker dog, at du ikke behøver sidde og amme hende i helt så lang tid, som du gør lige nu. Vær opmærksom på, at hun ikke falder for meget i søvn undervejs, hold hende lidt til ilden, og når hun så slipper brystet, så tager du hende fra, lader hende bøvse af og så supplerer du med en flaske. Så hun på den måde fyldes ekstra op, og får det hun har behov for - og herefter putter du hende så til en lur.

Når hun er begyndt at protestere efter 10 minutters amning, så kan det sagtens være fordi din mælkeproduktion nu er faldet. Det er her rigtig fint, at du prøver at lægge hende til igen. Enten samme bryst eller modsatte bryst - men herefter bør hun igen tilbydes en flaske, så hun får den mængde mælk, som hun har behov for.

Så ja ud fra det I fortæller, så tænker jeg, at det vil være bedst at vælge en løsning, hvor hun ammes, hver gang hun melder sig, og så supplerer I hende med en flaske efterfølgende. Og det kan godt være 5 flasker om dagen, selvom hun ammes 7 gange. Din mælkemængde kan godt variere efter tidspunktet på dagen, og det er helt normalt. Jeg tænker, som I også selv skriver, at det kan give jer lidt mere rytme, og I er sikre på, at hun bliver mæt. Og netop det at hun lægges til brystet hver gang vil være med til at opretholde din mælkemængde lidt endnu.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Hvis du vil øge din mælkemængde, så kan det være nødvendigt, at du også begynder at malke ud... men som sagt er det rigtig hårdt arbejde, og selvom amning er godt, så skal det ikke være for enhver pris. Og det er så fint, når I skriver, at I er helt afklaret med at hun får både bryst og flaske, og I kan bare "konstatere at det fungerer bedst for familien". Det er rigtig godt, og heldigvis tager hun godt imod begge dele og lyder til at trives og tage fint på :)

Jeg håber, at I kan bruge dette lidt videre, og jeg glæder mig til at følge jeres lille familie:)

Måske har I den allerede, men ellers vil jeg anbefale jer min bog "Helens bog om Amning & Flaske". I den kan I læse om det hele - amning, udmalkning, supplement med flaske til fuld flaskegivning og meget mere... :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

19. juli 2017 | Amning | 5 mdr.

Kan jeg genetablere amning?

Hej Helen. Jeg har en søn på 5 måneder. Han får flaske og har fået det siden...

Læs hele brevet og Helens svar


1. august 2017 | Amning | 5 mdr.

Mor tilbage på arbejde - amning og flaske

Hej Helen, Min datter er 5½ måned og jeg begynder på arbejde igen når hun er...

Læs hele brevet og Helens svar


28. august 2017 | Amning | 2 mdr.

Hårtab og kosttilskud

Kære Helen, Jeg har tabt en del hår ifbm graviditet og amning Vil høre om...

Læs hele brevet og Helens svar


23. august 2017 | Amning | 2 mdr.

Vil kun ammes 1 gang mellem hver lur

Hej Helen Tak for dit svar sidst angående korte lure. Først lige lidt...

Læs hele brevet og Helens svar


5. august 2017 | Amning | 4 mdr.

Antal amninger pr døgn

Hej Helen Jeg skriver vedr min datter på 4,5 mdr. Hun har altid ammet ganske...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Colostrum (råmælk)

Colostrum er navnet på den mælk der dannes i brystet umiddelbart efter fødslen. Dette kaldes også råmælk og alle kvinder vil danne råmælk, også selvom de føder for tidligt.

Råmælken er meget proteinrig og indeholder antistoffer som er med til at bekytte barnet mod sygdomme og beskytte imunforsvaret. Antistofferne beskytter mod sygdomme ved at beklæde tarmsystemet indvendigt, så bakterier mv. trænger ind i tarmen.

Colostrum er fed og gullig. Den kommer i små...

Læs mere i Babylex

Snore i børnetøj

Der kan være snore i dit barns tøj - snore kan sidde i hætter og kraver, i handsker osv. og det kan være farligt. Lange snore bør undgås, de kan hænge fast i rutschebanen og klatrestativet på legepladsen, - og i værste fald kan børn blive kvalt ved det.

Se derfor dit barns tøj igennem og er der snore, så kan det være en god idé at afkorte snoren mest muligt. Det vil også være en god idé ikke at binde knuder eller sætte andet på snoren, som kan sætte sig fast i legeredskaber,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

1000 tak for din altid varme og kærlige måde at gribe udfordringerne an på - det er helt rigtig for mig!
Jeg nyder både dine personlige svar til mig, men bestemt også de svar du giver til andre.

Tak,
Mor til pige på 15 måneder


Annoncer

Annonce