Annonce

Annonce

Brev:

3 mdr. og fladt baghoved


30. januar 2018

Kategori:
Alder:
3 mdr.

3 mdr. og fladt baghoved

Kære Helen

Jeg har også skrevet til dig vedrørende søvn, men dette spørgsmål drejer sig om fladt baghoved.

Vores datter har fra fødslen haft et fladt baghoved. Måske kan hun være blevet trykket under graviditet eller fødslen? Hun kan i hvet tilfælde dårligt have ligget sig til det. Graviditeten var nem og ukompliceret, men jeg blev sat i gang, da jeg var 14 dage over termin. Igangsættelse gik dog ikke helt som planlagt, jeg fik kraftige hyppige ve’er og vores datter blev skubbet skævt ned, hvilket først blev opdaget efter 19 timer i aktiv fødsel.

Jeg var blevet scannet kort før fødslen og der stod hun umiddelbart helt rigtigt. Men igangsættelsen og de kraftige ve’er må have skubbet hende forkert ned. Hun kom til både at stå skævt og være stjernekigger. Dette blev opdaget, da en erfaren jordmoder undrede sig over at jeg efter 19 timer i aktiv fødsel stadig ikke åbnede mig mere.
Derfor endte det med kejsersnit, da vores pige ikke kunne komme rigtig ned. Vores datter havde stået og trykket hovedet (og muligvis skulder) mod den ene side af livmoderen i de 19 timer, men var ikke påvirket på hjertelyd eller lign. Hun skreg med det samme og kom op heldigvis op til mig og ikke over til en børnelæge. Da vi vidste at vores datter var blevet trykket under fødslen og vi synes baghovedet var fladt, tog vi til en kranio sakral terapeut et par gange for at få tjekket om hun var låst. Men bevægeligheden var helt fin.

Motorisk udvikler hun sig også helt fint, hun er nu 3,5 måneder og holder hovedet selv når vi bærer hende - ...


Annonce

... både oprejst og liggende. Hun tager ting i hænderne og putter i munden. Hun ligger på maven flere gange dagligt, ofte et kvarter ad gangen. For en måned siden trillede hun også fra mave til ryg flere gange, men det er lidt som om at hun har glemt det igen. Er det normalt og er der noget vi kan gøre for at stimulere hende til dette?

Vi vil rigtig gerne gøre det bedste i forhold til at afhjælpe det flade baghoved. Vi synes desværre ikke rigtig det er blevet ret meget bedre. Indtil videre har vi sørget for at hun ligger så meget på maven som muligt. Vi har forsøgt at ligge hendes hoved skiftevis til den ene og anden side, men hun flytter bare sit hoved og vil helst ligge fladt på baghovedet.

Vi har prøvet med sådan en kilepude, så hun ligger lidt på siden, men hun er for stærk og lægger sig stadig som hun vil. Derfor købte vi for en måneds tid siden en speciel hovedpude fra Mimos. Vi ved at hovedpuder ikke anbefales, men den er lavet sådan at de kan trække vejret gennem puden, selv hvis de skulle vende ansigtet nedad. Hun vil gerne sove med puden. Har du nogen erfaringer med en sådan pude og gør det noget hun ligger fladt på baghovedet når hun bruger denne? Ind i mellem sover hun selvfølgelig med hovedet til siden og når hun er vågen bevæger hun fint hovedet rundt hele tiden, efter lyde, mennesker, legetøj osv.

Er der noget vi selv kan gøre i forhold til det flade baghovedet? Bør vi gå mere til kranio sakral eller evt. prøve kiropraktor, fysioterapeut eller noget andet?

Mange hilsner
en mor til en dejlig datter

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

21. februar 2018 | Sovevaner | 3 mdr.

Søvn hos 3 mdr. baby del 2.

Kære Helen Tak for svar. Det lyder fornuftigt og noget jeg kan bruge videre...

Læs hele brevet og Helens svar


19. februar 2018 | Sovevaner | 3 mdr.

Søvn hos 3 mdr. baby

Hej Helen. Min søn på nu 3 måneder sover dårlig om natten. Dette har han til...

Læs hele brevet og Helens svar


17. februar 2018 | Udvikling | 3 mdr.

Min søns motoriske udvikling

Hej Helen Jeg er den stolte mor til en skøn dreng på 3 ½ mdr. Han kom til...

Læs hele brevet og Helens svar


17. februar 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

Tryghed i barnevogn

Kære Helen, Dette er lidt et opfølgende brev på et jeg tidligere har skrevet...

Læs hele brevet og Helens svar


14. februar 2018 | Bedsteforældre | 4 mdr.

Lære bedsteforældre at kende

Kære Helen. Jeg er mor til en dejlig datter på 4 måneder. Hun er generelt en...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Arp

Arp er betegnelsen for nogle gulbrune skæl, som mange børn får i hovedbunden, på panden eller i øjenbrynene. Det er døde hudceller som bliver afstødt. Det smitter ikke og det har intet med hygiejne at gøre.

Arp i hovedbunden kan fjernes ved hjælp af en lusekam. Du kan med fordel massere lidt uparfumeret babyolie ind i barnets hovedbund. En let massage stimulerer blodcirkulationen i hovedbunden, hvilket er godt både for forebyggelse og helbredelse af arp.

Evt. arp...

Læs mere i Babylex

Fostervandsprøve

En fostervandsprøve er en prøve af fostervandet. Prøven tager man normalt først i 14-16 graviditets uge, da der først på dette tidspunkt er fostervand nok til , at fosteret kan tåle, man tager de 15-20ml ud, som skal bruges til prøven.

Fostervandet tappes med en kanyle, som stikkes ned gennem maveskindet, mens man via en ultralydsscanning passer på ikke at ramme fosteret.

Prøven foregår normalt ambulant og uden bedøvelse. Nogle oplever det ubehagelig og synes det...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Tusinde tak for dit svar. Det er rart at blive mindet om alt det positive ved børnehavestarten, det er jo det jeg skal forsøge at give videre ;-)

Tak fra Tina


Annoncer

Annonce