Annonce

Annonce

Brev:

Farvel til sutten - 2 år, 6 mdr.


25. november 2017

Kategori:
Alder:
2 år, 6 mdr.

Farvel til sutten - 2 år, 6 mdr.

Kære Helen

Først og fremmest vil jeg sige tak for dit sidste svar ang kefir til baby. Og tak fordi du brugte energi på at tage kontakt til Fødevarestyrelsen. Jeg endte med at lave vandkefir til de voksne og børnene får fortsat probiotika beregnet til småbørn.

Jeg skriver denne gang ang vores ældste dreng på 2,5 år og hans farvel til sutten. Vi overvejer at tage afsked med sutten i næste uge. Grunden til at vi overvejer det nu er at vi har ti dages ferie og derfor har god tid til at trøste og være der for ham. Tanken er at vi skriver et brev til julemanden og efterfølgende må A være med til at vælge en trøstebamse. Trøstebamsen må han have med overalt.

Jeg tænker at det altid er svært at tage afsked med sutten, men jeg vil meget gerne høre om du synes det er en dårlig ide at gøre det allerede nu?

A har altid kun brug sutten ved søvn og ikke når han leger. Alligevel kan vi se at hans tænder ændrer sig. Han bider hul i sutterne og jeg skifter dem nogle gange 2 gange på en uge. Det er lidt dyrt i længden, men jeg er også bekymret for om det er usundt? Jeg kasserer sutterne så snart der er huller eller revner i dem.

A er en glad dreng der stortrives – både hjemme og i vuggestuen. Han er langt fremme sprogligt, motorisk og socialt. Han er godt inde i selvstændighedsperioden og der bliver sagt “nej” mange gange dagligt. Han vil helst det stik modsatte af hvad vi synes og vi gør os umage for at forklare ham hvorfor det er nødvendigt at skifte tøj, børste tænder osv.

Han er en meget følsom dreng, der helst skal være helt tryg før han kaster sig ud i nye ting. Dog synes ...


Annonce

... jeg at han er inde i en god periode, hvor han på eget initiativ springer ud i nye ting og er åben over for nye mennesker og situationer.

Han skal begynde i børnehave til maj og selvom at institutionen laver en glidende overgang, så bliver det en stor omvæltning. Derfor synes jeg at vil være et godt tidspunkt til at tage afsked med sutten inden, så det ikke kommer oveni institutionsskift.

A har en lillebror på 14 mdr, så de er meget tætte i alder. Det er fantastisk at se deres kærlighed til hinanden, de leger, griner, putter og krammer. Ofte er lillebror også dødirriterende, han tager legetøjet, ødelægger togbanen osv. Lillebror bruger også sut, men vi har med vilje valgt at deres sutter ser forskellige ud. Dette har altid gjort det nemt for A og han tager aldrig lillebrors sut i munden, men giver den i stedet til lillebror. Han vil kun have sin egen sut.

Jeg tror at sutten for A, er en søvnassociation eller en vane han har, når han skal sove, mere end den opfylder et reelt suttebehov. Derfor har jeg planen om trøstebamsen som, forhåbentlig, kan hjælpe med at bryde denne søvnassociation lidt. Tænker du at det kan være sådan det forholder sig eller har du et andet forslag?

Er det en helt tosset ide at sige farvel til sutten allerede nu? Jeg føler at mine forældre synes jeg er brutal, men det vil jo være svært lige meget hvornår vi gør det. Jo ældre han bliver, jo mere bevidst bliver han også og det gør det ikke nødvendigvis nemmere?

Jeg vil meget gerne have din mening om vores tanker og gerne forslag til hvordan vi kan gøre det:-)

Mange hilsner og god jul

Katrine

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

15. januar 2018 | Opdragelse | 2 år, 7 mdr.

Vores datter vil ikke sidde ved spisebordet og spise

Hej Helen, Vores datter vil sjældent sidde ved spisebordet og spise. Hun...

Læs hele brevet og Helens svar


8. januar 2018 | Sovevaner | 2 år, 4 mdr.

Putning af dreng på 2,5 år

Hej Helen, Så skriver jeg igen. Vi har fået en del problemer med at putte...

Læs hele brevet og Helens svar


4. december 2017 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.

Storesøster holder på afføring

Hej Helen, Vi har tid hos en børnelæge i januar, men indtil da har vi brug...

Læs hele brevet og Helens svar


1. december 2017 | Sovevaner | 2 år, 3 mdr.

Dagplejeskift og nattesøvn

Kære Helen, Jeg har skrevet før, og har nu igen lidt brug for råd og...

Læs hele brevet og Helens svar


29. november 2017 | Opdragelse | 2 år, 10 mdr.

Selvstændighedsalderen

Kære Helen Jeg skriver til dig, da vi har nogle udfordringer i vores lille...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Rodfrugter

Især i de kolde efterårs- og vintermåneder er rodfrugter rigtig gode. Rodfrugter er sunde, nærende og giver god smag til mange vinterretter og så har de farver og en naturlig sødme, som mange børn sætter stor pris på.

Pastinakker og jordskokker er lyse, gulerødder orange, og rødbeder har en farve, der kan variere fra det violette over i det vinrøde, alt efter hvordan de tilberedes.

Det danske klima er godt at dyrke rodfrugter i og det er som udgangspunkt en god idé...

Læs mere i Babylex

Seng

Mange babyer har ikke brug for tremmeseng i begyndelsen, da sengen vil være for stor og dermed for utryg for barnet. I begyndelsen kan man derfor stille liften i tremmesengen, hvis man ønsker at barnet skal sove i sengen der.

Et barn vil ofte kunne bruge tremmesengen til det er ca 2.5-3 år gammelt og det er vigtigt at vælge en god seng. Her er lidt overvejelser og gode råd:

- Vælg en seng, som måler ca 110 cm x 55 cm. Den størrelse passer til de fleste børn indtil...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Din bog om søvn har været os en rigtig stor hjælp.

Vores dreng er nu 16 måneder og vi har måtte erfare, at han hører til de børn der altid har haft et lille og uforudsigeligt søvnbehov. Men via din bog, har vi fundet ud af at give ham rutiner, der gør at han nu trives og udvikler sig sundt og godt.

Tak fordi du har skrevet den!

Hilsen de glade forældre


Annoncer

Annonce