Annonce

Annonce

Brev:

Må vi gå med hende?


17. oktober 2017

Kategori:
Alder:
8 mdr.

Må vi gå med hende?

Hej Helen,

Jeg skriver fordi, jeg synes det er svært at finde en balance i forhold til min datters udvikling.

Hun er 8 1/2 måned, og det bedste hun ved er at stå oprejst og gå. Hun har, siden hun var 4 måneder, strakt sine ben og gjort dem helt stive, når hun fx lå på puslebordet. På et tidspunkt begyndte hun at strække dem, hvis jeg tog fat i hendes hende for at trække hende op at sidde, sådan at hun i stedet kom op at stå.

I forlængelse af det begyndte hun at tage nogle små skridt, selvfølgelig med støtte fra min kæreste eller mig og begyndte hurtigt, at ville rundt i hele lejligheden. Da vi var til lægen sidst (ca. 1 mdr siden) fik vi at vide, at vi ikke måtte gå med hende, og det samme sagde en fysioterapeut til mig. At hendes krop stadig er for "blød".

Jeg ligger hende på maven, så ofte jeg kan komme til det, og hun kan også komme op på alle fire, rokke frem og tilbage, strække armen ud efter noget mens hun står på alle fire, men ofte er det bare forbundet med en del brok, for hun gider ikke at ligge på maven med mindre hun er helt frisk.

Hun kravler ikke endnu, måske er hun lige på nippet til det, men hun kan godt komme fremad ved at skyde sine ben op under sig og forlænge kroppen - det går dog noget langsomt ...


Annonce

... :)

Men i løbet af den sidste uge er hun selv begyndt at rejse sig ved ting, enten fra liggende stilling/alle fire eller hvis hun sidder på gulvet. Og så kommer dette gå-spørgsmål endnu engang. For hun går langs møblerne og kan også skifte mellem to møbler, hun kan endda stå meget kort uden nogen form for støtte. Hun "kravler" også op ad mig og hiver sig op, så hun står med enden i vejret og dermed kan rejse sig ved at gå frem mod mig Jeg ved ikke helt, hvad jeg skal gøre. Hun kommer ikke selv op fra liggende til siddende stilling endnu, og så kravler hun jo som sagt heller ikke, så måske er det for tidligt at begynde at gå med hende endnu, men jeg kan bare mærke, at det er det, hun har allermest lyst til.

Så spørgsmålet er, om jeg bare skal være konsekvent og blive ved bare at ligge hende på maven og så bare langt væk fra nogen møbler, indtil hun både kan kravle og komme op og sidde, eller om jeg samtidig godt kan understøtte hende i det med at gå, så når hun fx. bliver for træt af at ligge på gulvet og brokker sig for meget, at jeg så kan lade hende hive sig op og øve sig ved møblerne og mig, så der er lidt af begge dele, eller er det stadig for tidligt med at gå. Jeg vil meget gerne høre dine tanker.

Mange hilsner
Dorthe

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. januar 2018 | Sovevaner | 7 mdr.

Baby sover elendigt

Hej Helen. Vores baby trives fint, men han sover simpelthen så dårligt om...

Læs hele brevet og Helens svar


11. januar 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

Mælkenedtrapning og søvn

Kære Helen, Hvordan får jeg vores søn til at sove bedre både dag og nat,...

Læs hele brevet og Helens svar


8. januar 2018 | Sovevaner | 10 mdr.

Råd til putning ved samsovning

Hej Helen Vores datters seng står helt op af vores, og den ene side af...

Læs hele brevet og Helens svar


7. januar 2018 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Motorik, søvn og mad

Hej Helen Jeg har en datter på knap 7 måneder. Hun fik desværre en lidt hård...

Læs hele brevet og Helens svar


7. januar 2018 | Amning | 9 mdr.

Starte arbejde og nedtrapning af amning

Kære Helen Jeg har et spørgsmål som vedrører amning. Min søn er snart 9 mdr...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Navlestrengen

Navlestrengen er det der forbinder mor og barn og efter fødslen fungerer navlestrengen fortsat lidt. Man kan se at den pulserer så barnet får den sidste ilt fra moderkagen.

Men når moderkagen har løsnet sig fra livmoderen, så begynder karrende i navlestrengen at lukke sig og i løbet af det næste kvarter bliver navlestrengen helt flad og slap.

Jordemoderen sætter en klemme eller en elastik på navlestrengen og når blodet ikke længere pulserer igennem, så klipper...

Læs mere i Babylex

Vitaminer

Sundhedsstyrelsen anbefaler følgende vitaminer:

- D-vitamin gives fra barnet er 14 dage til det er et år. D-vitamin er med til at styrke barnets knogler. Der gælder specielle regler for D-vitamin til børn med mørk hud.

- Jern-dråber gives fra barnet er 6 mdr. til 1 år. Med mindre barnet får minimum 400 ml. Modermælkserstatning daglig. Jern medvirker til dannelsen af de røde blodlegemer og styrker barnets immunforsvar.

- K-vitamin skulle tidligere...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen!

Tusind tak for dit tip om "drilleblæren" og "drillenumsen". Det var lige i øjet!

Pludselig blev af-med-ble et projekt, som vores datter kunne forholde sig til og føle sig som en del af. Lige fra den håbefulde: "Vi skal nok få krammet på den drilleblære, ikk?" til den lettere truende: "Jeg har sagt til drillenumsen, at hvis den ikke opfører sig ordenligt, så ringer jeg til politiet, også kommer den i fængsel".

Så nu er hun uden ble (om dagen) og siger fint til selv og overholder de faste toilettider - om morgenen og aftenen og efter måltider - uden (ret meget) brok.

Tak for hjælpen. Det er stor lettelse for os ikke at skulle skændes med hende om den åndssvage ble.

Venlig hilsen

Helt Utrolig Lettet


Annoncer

Annonce