Annonce

Annonce

Brev:

Opstart i ny dagpleje og nye rutiner


2. oktober 2017

Kategori:
Alder:
2 år, 2 mdr.

Opstart i ny dagpleje og nye rutiner

Kære Helen

Vores søn på 2 år og 2 måneder skal desværre skifte dagpleje, da den gamle dagpleje lukker. Vi har den sidste måned kommet i den ny dagpleje 1 gang om ugen og der har han været rigtig glad for at være der, været sig selv og leget og hygget sig.
Nu har vi haft første dag efter at den gamle dagpleje lukkede og det har bare været en helt anden oplevelse.

Vores dreng har vist en helt anden adfærd, som aldrig før har set. Han har kradset og skubbet de andre børn, taget legetøjet fra dem og ikke villet være med til noget af det dagplejemoren tilbød ham. Efter ca. 1 time foreslog dagplejemoren af jeg gik og kom igen lidt senere for at prøve at bryde det. Han var ked af det, da jeg gik men senere modtog jeg en sms om at han var sig selv igen.

Nu har jeg alligevel en knude i maven over det her skift. Han startede i den gamle dagpleje, da han var 15 måneder og der har aldrig været et eneste problem hverken med indkørsel eller de andre børn. Både de og jeg syntes at han var meget nem at køre ind og har altid været med kærlig overfor andre børn.

I den gamle dagpleje måtte vi, meget priviligeret, komme op ad formiddagen og jeg har næsten altid afleveret ham mellem halv ti og ti. Nu skal vi aflevere inden kl. 9 og det betyder, at vi ikke har samme tid om morgenen til hygge og leg.

Det skal siges, at vi er flyttet for en måned siden og han skal være storebror til ...


Annonce

... december og jeg er plaget af bækkenløsning. Indtil nu har vi ikke rigtig kunne mærke noget på ham men lige pludselig ser vi ham være vred og udadreagerende. Det et ikke fordi, jeg tænker, at det er unaturligt at han reagerer. Der sker mange forandringer for ham og vi vil gerne hjælpe ham så godt som muligt.

Hvordan hjælper vi ham bedst med at komme godt ind i den ny dagpleje?
Jeg vil gerne være lidt med når vi kommer derned og ikke skulle ud af døren med det samme igen (det fungerede godt det gamle sted) men er ikke sikker på at det passer ind i det ny steds rutiner. Det kan jeg også godt forstå men vil heller ikke bare gå når jeg ved hvor godt det fungerede med den gamle metode.

Hvordan afhjælper vi hans skubben og kradsen?
Er det bare tid, ro og kærlighed der giver det? Jeg går hjemme pga. bækkenet og vi har derfor ro på i hverdagen men er begrænset af ikke at kunne løfte ham.
Han har sjældne gange dasket ud efter os herhjemme men slet ikke på samme måde. Når det er sket har vi sagt: "Det er ikke rart, når du slår. Jeg sætter mig lidt væk" og så er det stoppet. Men det kan jeg jo ikke, når jeg ikke er sammen med ham.

Det skal siges, at jeg ellers har haft tillid til den ny dagplejemor og det samme tilbage men det her har ærlig talt givet mig en mavepuster. Jeg vil jo gerne vise min søn, at det er helt i orden, så glæder mig til at høre fra dig.

De bedste hilsner

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

8. januar 2018 | Sovevaner | 2 år, 4 mdr.

Putning af dreng på 2,5 år

Hej Helen, Så skriver jeg igen. Vi har fået en del problemer med at putte...

Læs hele brevet og Helens svar


21. december 2017 | Kost og ernæring | 22 mdr.

Mad og diverse

Hej Helen. Vores søn på 22 måneder trives generelt rigtig godt, han er...

Læs hele brevet og Helens svar


1. december 2017 | Sovevaner | 2 år, 3 mdr.

Dagplejeskift og nattesøvn

Kære Helen, Jeg har skrevet før, og har nu igen lidt brug for råd og...

Læs hele brevet og Helens svar


26. november 2017 | Udvikling | 2 år, 6 mdr.

Farvel til sutten - 2 år, 6 mdr.

Kære Helen Først og fremmest vil jeg sige tak for dit sidste svar ang kefir...

Læs hele brevet og Helens svar


28. oktober 2017 | Sovevaner | 23 mdr.

Drikker meget vand om natten

Hej Helen, Jeg har overvejet at skrive til dig en del gange efterhånden, men...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Navle

Hos det nyfødte barn sidder stadig en rest fra navlestrengen, som vil falde af, af sig selv, når barnet er mellem ca. 5 dage og tre uger gammelt. Det er normalt at det kan bløde fra navlen i denne periode og det kan også lugte fra navlen, da det er en forrådningsproces der sker.

Du skal være opmærksom på at navlen ikke begynder at lugte for meget, da det kan være tegn på infektion. Hvis navlen lugter gennem barnets tøj, er det for meget. Hvis der er rødme omkring navlen, kan...

Læs mere i Babylex

Muslingeskaller

Nogle kvinder oplever at muslingeskaller hjælper ved revnede og ømme brystvorter. Læs mere i babylex under S (Skaller).

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Allerførst: Endnu en gang bøjer vi os i støvet for dig og din fantastiske rådgivning! Du skrev, at vi nok hellere måtte se at få den der natflaske sendt på pension - trods vores ængstelse ved at røre ved barnets vaner. Det tog.... 3 minutter, og hvis vores dreng kunne tale, ville han sige: "Tusind tak, Helen, fordi du fik far og mor til at smide den der elendige flaske ud, for det er meget hyggeligere at sidde på skødet og fedte med en banan og få en nat-historie". Bagefter lægger han sig ned og sover fuldstændigt som vanligt. Det er jo top!!!

Mor til Jens på 13 måneder


Annoncer

Annonce