Annonce

Annonce

Brev:

Motorisk spørgsmål


3. august 2017

Kategori:
Alder:
11 mdr.

Motorisk spørgsmål

Kære Helen.

Tak for dit sidste svar – desværre syntes vi ikke, at det har gjort en forskel. Men Vilhelm starter i dagpleje på mandag den 7. august, så der sker alligevel nok ændringer i den forbindelse.

Vi har nu endnu et spørgsmål omhandlende motorik… Vilhelm begyndte at rulle begge veje da han var knap 6 mdr., og da han var 8 mdr. begyndte han at møve sig frem (skubbe af med fødderne og trække sig frem med armene). Da han var 9 mdr., kunne han side selv. Den sidste lille mdr. har han utrolig gerne ville op og gå dvs. vi holder ham i armene/hænderne og han går. Det er ikke noget vi har øvet med ham eller fremprovokeret men bare noget som skete.

MEN MEN MEN han kravler endnu ikke og prøver heller ikke at stille sig op ad ting (dvs. han kan ikke selv komme op i noget der ligner stående for så at kunne gå derfra) og kan heller ikke sætte sig op selv. Siden han lærte at gå med os i hænderne, har han været meget utilfreds og vil oftest ikke ligge og lege selv, men kun lege nå vi er sammen med ham (og det ikke altid) og aller helst gå med os i hænderne eller bæres rundt og se på ting... Han plejer at være ekstremt god til at lege selv og en meget glad og nem dreng.

De sidste par uger har han været meget sur og pjevs – han kan begynder at græde over ingenting, og bliver ...


Annonce

... meget sur hvis der er noget som ikke passer ham/noget som ikke er som han gerne vil have det skal være… Hertil skal det tilføjes, at han den sidste mdr. tid har fået 4 nye tænder. MEN jeg tror og håber nu også meget det hænger sammen med hans motoriske kunnen. Hvad tænker du? Vi tænker på om vi skal søge hjælp altså en fysioterapeut/osteopat eller lignende, eller om vi skal vente og se tiden an?

Vi har selv glatte trægulve, og dagplejeren har tykke tæpper. Forhåbentlig sker der noget motorisk når han starter i dagplejer og også kommer mere blandt andre børn og ser dem bevæge sig…? Vi tumler med ham så godt vi kan, men det er sin sag når han vejer omkring 10 kg… Da han var lille havde han silent refluks, og vi tumlede derfor ikke særligt meget med ham, da han så fik sure opstød. Han er en lille buttet dreng – og vi ønsker derfor særligt ikke, at han skal komme bagud motorisk og risikere at blive ekskluderet og på sigt mobbet og derved øge risikoen for overvægt. Vi har overvægt i den ene del af tætteste familie…

Det virker til at han aldrig har været den hurtigste motorisk, men til gengæld har han altid snakket ekstremt meget og ELSKER sang. Han kan nu med sikkerhed sige HEJ.
Vi håber du kan hjælpe os med lidt gode input.

Med venlig hilsen
Vilhelm og Vilhelms mor og far

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. januar 2018 | Amning | 12 mdr.

Ammestop - 1årig

Hej Helen, Jeg har et par spørgmål mht Ammestop. Pt. Ammer jeg stadig...

Læs hele brevet og Helens svar


19. januar 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

Natterenderi og amning

Kære Helen. Jeg skriver til dig, fordi vi er tæt på grådens og desperationen...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Sygdom | 13 mdr.

Forebyggelse af mellemørebetændelse

Hej Helen, Min søn har fået konstateret at han har en smule væske i det ene...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Udvikling | 13 mdr.

Dårlig hørelse eller eksperimentering med stemme

Hej Helen, Hvordan ved man om der er behov for en ekstra test af et barns...

Læs hele brevet og Helens svar


16. januar 2018 | Sovevaner | 13 mdr.

Putteritual og nedtrapning af flaske

Hej Helen, Min søn er nu 13 måneder, han skal derfor snart til at af med sin...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Calcium

Calcium findes hovedsagligt i mælkeprodukter, herunder modermælk og modermælkserstatninger.

Calcium er vigtigt til opbygning af skelettet og er derfor af stor betydning for børn, der naturligt skal vokse meget. Hvis barnet ikke får calcium nok, vil der frigøres calcium fra skelettet for at opretholde koncentrationen af calcium i blodet.

Børn der ammes eller får flaske får dækket deres behov for calcium derigennem og det anbefales at børn får modermælk eller...

Læs mere i Babylex

Fladt baghoved

Da små børns kranieknogler er bløde og ikke helt sammenvoksede, kan de tage facon efter hvordan barnet lejres. Sundhedsstyrelsen anbefaler at børn altid lejres på ryggen, da dette mindsker risikoen for vuggedød. Du skal være opmærksom på at barnet ikke ligger med hovedet til den samme side hver gang det sover, da dette kan medføre at barnet får en skæv hovedfacon og bliver flad i den ene side af nakken/baghovedet. Du kan hjælpe barnet ved forsigtigt at dreje hovedet til forskellig side, når det...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for en MEGET god brevkasse, hvad skulle jeg dog gøre uden den.

Mor til dreng knap 6 uger


Annoncer

Annonce