Annonce

Annonce

Brev:

Langt fremme motorisk og sprogligt - og morsøgende


24. juni 2017

Kategori:
Alder:
20 mdr.

Langt fremme motorisk og sprogligt - og morsøgende

Kære Helen

Jeg har tidligere skrevet til dig angående vores nu præcis 20 måneder gamle dreng. Dit tidligere svar var til stor gavn (og trøst) så nu forsøger jeg igen.

C er en fysisk meget aktiv og meget motorisk stærk dreng. Han gik ekstremt tidligt og har både grov og fin motorisk været fremme i skoene. Ligeledes udvikler han sig sprogligt i en enorm fart. Alt går ligesom meget stærkt med ham og det betyder samtidig at han har et enormt stort behov for MOR og for tryghed. Han sover fortsat virkelig dårligt og det trækker tænder ud. Som lille var han i perioder voldsomt frustreret og vred simpelthen fordi han ikke kunne alt det han gerne ville. Men han er blevet en virkelig glad dreng i takt med at hans lille krop kan hvad han vil og han kan gøre sig forståelig.

Han taler meget og bruger både babytegn og ord (ca 200). Han kan navnene på de andre børn i vuggestuen og har helt styr på hvem der er hvem SF forældre. Han er blevet rigtig glad for bøger (en af de mere stillesiddende aktiviteter) og er glad for musik også.

P.t oplever vi enorme spring i hans forståelse og sproglige udvikling. Han kan tælle til fem og genkender nogle af bogstaverne i alfabetet, opdagede jeg ved et tilfælde en dag (a,b, c og f). Vuggestue starten var svær! Men nu er han rigtig glad for vuggestuen. Han er selv begyndt at fortælle om hvem han har leget med den dag og om de har spiller bold, været i sandkassen etc. Samtidigt med at han er glad og på alle måder i trivsel oplever vi igen dette ekstreme behov for MOR. Mor hele tiden. Som min ...


Annonce

... mand sagde en dag, hvis han kunne ville han helst sidde inde i maven på dig. Og det kan virkelig føles sådan. Han elsker sin storebror højt og leget meget med ham og hans kammerater og er glad for far så længe det er noget praktisk de gør sammen (vander, slår græs etc) eller leger. Men det er KUN mor der mål lægge ham, trøste ham, putte med ham etc.

Vi insisterer på at far også lægger ham fordi det ganske enkelt bliver for hårdt på anden vis. Det tager mellem 20-30 min at lægge ham, nogle gange 1 time. Men han har i den grad brug for den tryghed i, at vi sidder eller ligger hos ham og det vil vi gerne give ham. Han får stadig en flaske at sove på og det er virkelig også en tryghedsting der beroliger ham meget. Han vågner som regel en til to gange om natten og vil have flaske igen. Det har vi indtil videre givet ham - fordi det helt ærligt er den nemme løsning. Vi ved godt det er uholdbart og vi skal UD af den gænge, men hvordan?

Får han ikke sin flaske om natten bliver han meget ulykkelig, vred og frustreret og det går ikke over med det første. Da det betyder ingen søvn for resten af familien har vi taget den med, givet ham den halvt i søvne og som regel sover han så videre 20-30
min senere. Vi har behov for at få ændret natterytmen - da vi begge er virkelig slidte på nuværende tidspunkt af natteroderiet. Hvordan gør vi dette bedst?

Er der andre råd du kan give ift. til at få far mere ind i varmen. Han forsøger virkelig mange ting! Og de gør sjove og gode ting sammen. Men lige meget hjælper det!

Kærlig hilsen
LB

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

12. januar 2018 | Opdragelse | 17 mdr.

Kaster med maden

Hej Helen. Først vil jeg lige sige tusind tak for dit svar på mit sidste...

Læs hele brevet og Helens svar


9. januar 2018 | Kost og ernæring | 18 mdr.

Kræsent barn

Kære Helen, Jeg har en lille dreng på 1½ år, som er voldsomt kræsen og jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


8. januar 2018 | Sovevaner | 21 mdr.

Vågner konsekvent kl. 5 men er ikke udhvilet

Kære Helen, Alberte på 21 mdr. Vågner konsekvent kl. 05 hver morgen. Jeg er...

Læs hele brevet og Helens svar


2. januar 2018 | Udvikling | 19 mdr.

Bleskift

Hej Helen Vores søn løber væk og gemmer sig hvergang vi siger at vi vil...

Læs hele brevet og Helens svar


2. januar 2018 | Udvikling | 19 mdr.

To sprog

Hej Helen Her hjemme taler vi to sprog til vores søn, jeg taler kun dansk...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Colostrum (råmælk)

Colostrum er navnet på den mælk der dannes i brystet umiddelbart efter fødslen. Dette kaldes også råmælk og alle kvinder vil danne råmælk, også selvom de føder for tidligt.

Råmælken er meget proteinrig og indeholder antistoffer som er med til at bekytte barnet mod sygdomme og beskytte imunforsvaret. Antistofferne beskytter mod sygdomme ved at beklæde tarmsystemet indvendigt, så bakterier mv. trænger ind i tarmen.

Colostrum er fed og gullig. Den kommer i små...

Læs mere i Babylex

Drikkevarer

Små børn bør drikke mælk og vand. De lidt større børn kan tilbydes lidt fortyndet saft og juice, men det er i begrænset mængde, da det indeholder sukker.

Børn over 1 år bør ikke få mere end ½ liter mælkeprodukt dagligt.

Sodavand bør ikke gives til børn under 3 år.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Tusind tak for dit svar sidste gang med søvn-fase-skift-problemer. Tænk engang - det virker! Og nu har vi bøvlet i en hel måned med en træt lille pige, så det er bare så skønt at kunne lulle hende i søvn på en god måde. Plus - at du skrev det med perronen og sovetoget.

Tak,
fra forældrene til pige på 6 måneder


Annoncer

Annonce