Annonce

Annonce

Brev:

Må man gå fra sovende barn


17. april 2017

Kategori:
Alder:
8 mdr.

Må man gå fra sovende barn

Kære Helen

Jeg har tidligere skrevet til dig i det jeg var i tvivl om hvorvidt jeg bør vække min datter inden jeg går om morgenen eller under middagsluren i barnevogn eller om jeg roligt kan lade hende sove videre sammen med far, som har barsel, og liste afsted uden at sige farvel. Og jeg er stadig i tvivl, dels fordi det føles lidt forkert nede i maven, dels fordi jeg har læst i en anden af dine bøger (Ha' en god dag skat"), at man aldrig skal gå fra et barn uden at sige farvel. Der er et eksempel med en mor, der tager på vaskeri uden at sige farvel til sit barn, hvor barnet umiddelbart tror at moren er død og borte.... Og i din bog om søvn skriver du at man aldrig skal gå fra et slumrende barn?!

I dit tidligere svar til mig rådede du til, at jeg roligt kunne gå, idet far er der, men barnet i vaskeri eksemplet er jo også sammen med sin far? Jeg vil derfor høre om du ikke kan forklare hvad forskellen fra min situation til situationen for den anden familie er, set fra barnets synsvinkel, således jeg med ro i sindet omkring mit barns ve og vel, ...


Annonce

... kan finde ud af om jeg må møde lidt senere end jeg egentlig ønsker, da jeg aller helst vil møde tidligt og tidligt hjem til min datter, eller om det er ok at gå mens hun sover.

Jeg starter deltid på arbejde den 10/5 (hvor mit barn er 9 mdr+1 uge) med 3 dage om ugen i maj og 2 i juni, hvorefter jeg returnerer fuldt ud pr. 1/7 og min datter starter i inst. Far har barsel når jeg er på job og omvendt. Min datter og hendes far har det dejligt sammen, hun er typisk ikke ked af det hvis jeg vinker farvel og går med hunden eller er ude at handle ind mens hun sover og kommer hjem efter hun er vågnet sammen med far.

Vi er hjemme hele april sammen alle sammen, hvilket ind til nu har haft ekstrem stor betydning for deres forhold og det er også først på det seneste at hun er ok med at jeg vinker farvel uden at blive ked, som vi har trænet 1 mdr. tid:-)

En sidste ting - Jeg går af og til ned om morgenen, så hun kan vågne op med far alene, også for at træne dette, men der er jeg jo i huset og kommer op når jeg kan høre dem.

Mange hilsner
Linda-Sophia

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. marts 2018 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Dagsplan 6 måneder

Hej Helen Tak for et godt og fyldigt svar ift at få vores skemad tilbage på...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

Vaner om natten

Kære Helen Endnu engang tak for tidligere svar på spørgsmål. Jeg har i...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2018 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Spørgsmål til madplan - 7 mdr.

Kære Helen. Tak for dit svar på mit brev for ca. en uge siden, der hed...

Læs hele brevet og Helens svar


15. marts 2018 | Kost og ernæring | 10 mdr.

Protesterer mod høj stol og ske

Hej Helen Mange tak for en god brevkasse, den hjælper os med at komme videre...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2018 | Diverse | 8 mdr.

Søvn, babysvømning og bøger

Kære Helen, Tak for dit tidligere svar. Jeg kan nu putte hende i sengen uden...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Allergidisponerede børn

Når man taler om allergidisponerede børn skelner man imellem dobbelt forældre disposition og svær enkeltdisposition.

Dobbelt forældredisposition er når begge forældre har/har haft flerårig, svær lægediagnosticeret behandlingskrævende atopisk sygdom (Astma, rhinit, børneeksem eller sikker fødevareallergi).

Svær enkeltdisposition er når en af forældrene og/eller søskende har/har haft flerårig svær lægediagnosticeret, behandlingskrævende atopisk sygdom (Astma, rhinit,...

Læs mere i Babylex

Opkast

Der er forskel på at gylpe og på at kaste op. Gylp kommer stille efter et måltid, hvor opkast er mere voldsomt og i større mængder. Hvis barnet kaster op, vil det ofte også være uroligt og utilpas. Hvis barnet kun kaster op en enkelt gang, er der ikke grund til bekymring. Opkastning hænger ofte sammen med at barnet fejler noget andet og måske også har feber. Vær derfor opmærksom på at give ekstra væske. Hvis barnet kaster op gentagne gange, bør der søges læge.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Mange tak for dit svar. Vi brugte alle dine råd i går, og Oscar endte med at sove fra 23, hvor han selv vågnede for mad og helt indtil 04.45, så jeg er lykkelig! Nu må vi bare blive ved, og så skal det forhåbentlig nok gå ...

Tak fra Maja
Mor til Oscar på 7 måneder


Annoncer

Annonce