Annonce

Annonce

Brev:

Min søn bider og slår


11. september 2016

Kategori:
Alder:
16 mdr.

Min søn bider og slår

Kære Helen

Min mand og jeg har brug for lidt gode råd og sparring i forhold til vires søn, som snart er 16 måneder.
Han er en utrolig glad og aktiv dreng. Han går i vuggestue og det er vores første barn.

Igennem en periode har vi oplevet, at han har kunne finde på at bide os. Oftes er det mig(mor) som det er gået ud over. han kan finde på det i forskellige situationer f.eks ved afhentning i vuggestue, hvor jeg har sagt Hej til ham, taget ham op og givet ham opmærksom og så kan pædagogen have en besked til mig, men han sidder på min arm, og så oplever jeg et bid.

En anden situation kan være i dag, hvor vi var i svømmehallen, Vi leger rundt og han griner og har det sjovt og pludselig får jeg et haps i skulderene igen. Vi har altid været meget fysiske mht leg- forstået på den måde, at vi elsker at tumle med ham, kilde og kysse. Han elsker det. Nogle gange åbner han munden og løber over mod mig- oftes får jeg et kys andre gange kikser det lige og det ender ud i et bid.

Spørgsmålet er så hvordan vi skal reagere over for ham. Jeg har prøvet flere forskelige måder, men ofte begynder han bare at grine og kan finde på at bide igen. Han græder aldrig. Somom han ikke forstår alvoren. Jeg har virkelig prøvet at være tydelig overfor ham, men det siver ikke ind.

Derudover fortæller de i vuggestue, at han også ...


Annonce

... "slår". Det er i situationer, hvor han igen er glad- aldrig når han er sur eller ked af det, eller vil have legetøj. Et eksempel fra sidste uge. Børnene skal på tur i deres lille vogn og min søn sidder i vognen sammen med 3 andre børn og begynder at vinke til en anden dreng- han vinker hurtigere og hurtigere og ender med at slå ham i hovedet. det er faktisk Somom han bliver overivrig og ikke kan styre sig.. Pædagogerne siger han han er så interesseret i de andre børn, at han næsten kan spise dem. Tit starter det ud stille og roligt og så ender han med at blive voldsommere. What to do her? De siger til os, at han er en meget meget glad dreng- han er så glad for vuggestuen og har været det hele tiden.

Håber du kan hjælpe med et bud på, hvorfor han reagere som han gør, er der noget som vi skal hære anderledes som forældre. Jeg kan mærke, at det gør mig ked af det, fordi de nævner det faktisk hver dag, når jeg henter ham i vuggestuen. Jeg talte lidt mere med hans primærpædagog om hvordan vi skulle håndtere det, hvor hun rådede os til, at vinke til ham og sig Hej- for ligesom at aflede ham og giver ham en reaktion samtidig sagde hun også, at mange børn slår hinanden og de skal lære at være sammen med hinanden. Det går mig bare på og jeg vil gerne skubbe ham i den rigtige retning fra starten.

Kærlig hilsen
Mor til E

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. marts 2018 | Udstyr | 15 mdr.

Middagslur i barnevogn

Hej Helen, Hvornår stopper børn oftest med at sove lur i...

Læs hele brevet og Helens svar


19. marts 2018 | Opdragelse | 15 mdr.

Spis pænt, skat

Hej Helen, Min søn på 15 måneder er glad for mad og har som udgangspunkt et...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2018 | Sovevaner | 18 mdr.

Søvnbehov - river og bider, del 2

Hej igen.. Jeg svarer lige på dit brev, mht søvntimer.. Fordi umiddelbart...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2018 | Sovevaner | 18 mdr.

Fra favn til seng - 18 mdr.

Kære Helen Jeg har sendt dig et brev tidligere i dag også, men vil holde...

Læs hele brevet og Helens svar


11. marts 2018 | Bedsteforældre | 18 mdr.

Foretrækker Mormor

Kære Helen Jeg oplever at min datter foretrækker sin mormor i fuldstændig...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Søskende

Det er helt normalt at der kan opstå jalousi, når der pludselig kommer en lille ny, som kræver at få noget af den opmærksomhed, der tidligere var forbeholdt storesøster eller storebror. Her er lidt råd til hvordan du kan imødegå nogle af de problemer der kan opstå:

- Husk at give den store opmærksomhed. Vær opmærksom på at den store har savnet dig imens du har været indlagt med den lille ny. Gør familien opmærksom på at de gerne må komme med gaver til den lille, men det er næsten...

Læs mere i Babylex

Øjne og syn

Nyfødtes øjne er tit hævede og sammenklistrede. Det er helt normalt. Er der dog vedblivende pus i øjenkrogen, har barnet sandsynligvis en øjenbetændelse og bør ses af lægen.

Helt små børn kan se i en afstand af ca. 30 cm. Det er den afstand der er mellem moderens bryst og ansigt, når hun sidder og ammer. Billeder med kontrastfyldte farver eller sort/hvid billeder er gode til at fange babyen interesse og er med til at udvikle evnen til at se og fokusere. Små børn skeler og det er...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dine altid velovervejede og medfølende svar. Som førstegangsmor henter jeg megen støtte i din brevkasse.

Mor S - mor til pige på 6 måneder


Annoncer

Annonce